Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 lip 2018, 05:08


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 24 paź 2017, 16:00 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 sty 2017, 19:16
Posty: 13
http://poshgadgets.blogspot.com/2017/10 ... mware.html v1.5.3 beta firmware- mozna testowac ;) juz widze, ze wsiakla obsluga 25fps/50fps.


Ostatnio zmieniony wtorek 24 paź 2017, 16:13 przez redone, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 paź 2017, 16:09 
Co to za linki na darmowej, anonimowej domenie, firmware należy pobierać wyłącznie ze strony producenta.


Na górę
  
 
Post: środa 25 paź 2017, 17:14 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 paź 2015, 01:42
Posty: 80
dodatkowo dziwne, że v1.5.3
ostatnia ze strony sjcam 1.5.1
jakby jedną wersję zjedli.
Chociaż pod względem numeracji to trochę nie trzymają standardów, bo były przecież różniące się FW z różnymi datami, a tymi samymi numerami.
Dziwna ta logika naszych mniejszych braci ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 paź 2017, 20:25 
Czytałem wiele, wiele postów gdzie kamera padała po aktualizacjach z niewiadomych źródeł, i już nie dało się nic zrobić.
Jak ktoś chce zaryzykować niech testuje, mi ostania wersja ze strony producenta pasuje.


Na górę
  
 
Post: czwartek 26 paź 2017, 16:16 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 sty 2017, 19:16
Posty: 13
to nie jest tak, ze ta beta byla znikad https://dashcamtalk.com/forum/threads/s ... 74/page-15 ;) apka tez juz aktualizuje do 1.5.3

1.5.3 jest juz na oficjalnej stronie z fw. zrobili cos dziwnego co nie do konca sie mi podoba. przy wyborze PAL mamy w 1080p 25/50 i brak 30/60. cala reszta jest 30/60/120... przy NTSC mamy 30/60 i brak dostepu do 25/50.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 paź 2017, 13:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 paź 2015, 01:42
Posty: 80
faktycznie now fw chyba od wczoraj jest też na stronie sjcam
http://support.sjcam.com/support/soluti ... are-update

Co do PAL i NTSC to chyba z uwagi na standard, chyba tak naprawdę w dobie odtwarzania na kompach, tel, tabletach i ogólnie nawet na TV to nie ma zbytniego znaczenia. Może przy jakiejś obróbce dla zachowania standardu ???
Ja ustawiam na NTSC bo to zawsze trochę więcej informacji w zapisie. Ale pewnie jakiejś dużej różnicy przy oglądaniu to nie będzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 paź 2017, 19:45 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 sty 2017, 19:16
Posty: 13
zauwazylem, ze tryb low light dziala lepiej na 60/30. to samo bylo w wersji 1.5.1. przy wlaczonym PAL chyba tylko w trybie super byla podobna jakosc do 60pfs. pozostane przy 60ciu. nic nie stoi na przeszkodzie aby pozniej zmiejszyc ilosc klatek przy produkcji gotowca.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 lis 2017, 11:00 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 paź 2015, 01:42
Posty: 80
ooo, to faktycznie lepiej ustawić na NTSC.
Może jakiś algorytm lepiej działa przy większej ilości klatek, ma więcej danych do porównania i ew wycięcia, nie wiem.
Nawet nie porównywałem bo pewnie różnica w wielkości plików 25/30 i 50/60fps jest nieznaczna.
Do obróbki pewnie im więcej tym lepiej szczególnie jakieś slow motion, chociaż przy cięciu i sklejaniu to zależy co kto potrzebuje.
Ja jakimś filmowcem nie jestem raczej taka normalna zabawa i raczej prosta obróbka. Ponieważ mam plazmę HD to nagrywam 1080p 60fps.
Zawsze mam włączone gyro, zazwyczaj redukcję rybiego oka i przy nurkowaniu tryb nurkowy.
Mam wrażenie, że przy 60fps vs 30fps obraz jest jakby ostrzejszy i chyba płynniejszy chociaż nie wiem czy to nie jest subiektywna ocena.
Musiał bym się pobawić w ocenę w ciemno, tzn ktoś by mi musiał puścić 2 akie same filmiki nie mówiąc jakie były ustawienia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 lis 2017, 16:11 
Offline

Rejestracja: środa 13 wrz 2017, 16:57
Posty: 1
Witam.
Mam kamerkę SJ500+ z WI wersja oprogramowania V2.4 pytanie do szanownego grona jaka wersja oprogramowania jest najlepsza? Na stronie SJ jest ich kilka a z tego co czytałem nie koniecznie najnowszy jest najlepszy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 lis 2017, 16:47 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 paź 2015, 01:42
Posty: 80
@MadKaz
tu nie pomogę, bo nie mam tej wersji, tzn 1 z 3ch możliwych :)
Widzę, że Twojej SJ5000+ są aż 3 wersje. Zadziwia mnie ta Chińska logika, co stało na przeszkodzie nazwać inaczej kolejne wersje np:
SJ5000+ - 1.5" LCD
SJ5001+ - 1.54" LCD
SJ5002+ - najnowszą
albo SJ5000+, SJ5000.1+, SJ5000.2+ i po problemie, ludzie się nie pomylą, nie uceglą kamery przez wgranie nie tego softu :0

co do SJ5000x Elite to też widzę teraz na stronie oficjalnego supportu, że niby 1.5.1 jest ostatnią wersją stabilną:
Currently the latest stable firmware version for SJ5000X Elite is v1.5.1
a publikują v1.5.3, ale pewnie to pomyłka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 lis 2017, 23:21 
Offline

Rejestracja: sobota 02 lip 2016, 13:27
Posty: 13
Witam po aktualizacji do najnowszej wersji nie mam polskiego menu. Tez tak macie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 lis 2017, 17:45 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 paź 2015, 01:42
Posty: 80
Tak, ktoś najwyraźniej zapomniał o naszym języku.
Nawet nie wiedziałem, bo mam na ang. Jakoś niektóre tłumaczenia mało pasujące.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 lis 2017, 18:36 
Offline

Rejestracja: sobota 02 lip 2016, 13:27
Posty: 13
Dzięki za odpowiedź. Ciekawe czy przy kolejnej aktualizacji (jak jeszcze będzie) poprawią to. :?:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 lis 2017, 18:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 paź 2015, 01:42
Posty: 80
myślę, że tak.

Jeżeli ktoś zauważy jakieś błędy to warto zgłaszać na forum sjcama, pewnie im więcej zgłoszeń tym szybciej się za to zajmą:
http://support.sjcam.com/support/discus ... 9000002058
i
https://sjcam.com/community/threads/sj5 ... update.44/

albo jeżeli jakiś wyraźny, ważny błąd to nawet lepiej złożyć zgłoszenie:
http://support.sjcam.com/support/tickets/new


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 26 lis 2017, 21:21 
Offline

Rejestracja: sobota 02 lip 2016, 13:27
Posty: 13
Jeszcze jeden problem bynajmniej u mnie po podłączeniu przez usb nie zgłasza się ekran wyboru czy ma być kamerką pc czy zgrać dane. Też tak macie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.