Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 25 sie 2019, 15:23


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 20 maja 2016, 15:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 maja 2015, 13:44
Posty: 319
Lokalizacja: Kaszuby
Czy spotkaliście się, że ta kamerka jest kapryśna do kart SD ?

Dziś mojej kamerce właściwie nie odpowiada żadna karta SD, wszystkie class 10, U1 (różne firmy, pojemności 32-64GB).

Po włożeniu kamerka pokazuję, że karta została przyjęta, pokazuje ile może nagrać fotek itp ... Puszczam nagrywanie lub kilka fotek i raptem komunikat na podglądzie "memmory error", a na kamerce wyświetla "Card Full".

Jedynie przyjmuje i zapisuje fotki na staruszku class 4 4GB , ale jest za wolna na większe fotki i filmy i kamerka wyświetla informacje o zbyt wolnej karcie.

(Karty na komputerze i większym aparacie zgłaszają i pozwalają nagrać tyle ile jest pojemności ... karty formatowałem w urządzeniu, sprawdzałem na komputerze.)

EDIT :
Doszedłem w czym błąd był ... problem był zbyt kiepskim zasileniem kamery - poszła z zasilania 5V przy jednoczesnej pracy na tym 5V silnikach od gimbala. (jak to ruszyło to jeszcze nie wiem). gimbal Tarot T4-3D sterowany z Pixhawka, Firefly 6s sterowane z pixhawka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 maja 2016, 19:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 444
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Jako, że próbuję dokończyć fpv w swoim projekcie to pomyślałem, że przydałby się jakiś uchwyt na naszą kamerkę do gimbala żeby ją ochronić od ewentualnych kretów. Udało mi się zrobić coś takiego:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trochę mi pierwsza warstwa brzydko wyszła ale nie chciało mi się kleju z lustra już ściągać. Sam uchwyt waży 12g i bardzo fajnie spełnia swoje zadanie. Uchwyt wsuwa się w ramię gimbala. Jakby ktoś chciał to proszę: http://www.thingiverse.com/thing:1581683


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 maja 2016, 18:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 paź 2012, 15:30
Posty: 1251
Lokalizacja: Ełk
Właśnie się dowiedziałem, że pojawiła się nowa kamerka Firefly o symbolu Q6. Obudowa typu Mobius. Ciekawe czy coś jeszcze poprawili ?.

_________________
1.Tarot 680 - Pixhawk SunnySky V3508 580kV Afro Slim 20A APC 12*4,5 MR X8R Sony QX100
2. Mi Drone 4K całkiem fajna latająca kamerka.
3. DJI Mavic 2 Pro super zabawka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 22:25 
Offline

Rejestracja: niedziela 03 sty 2016, 18:33
Posty: 5
Lokalizacja: Polska
Pojawiła sie nowa wersja oprogramowania - 2.6:

update list:
1.add 1920*1440 @ 30fps 4:3 resolution.
2.Add 3 minutes auto shutdown ON/OFF menu.
3.Add time-laps recording 1 second option.
4.Add 12M picture option.
5.Add audio ON/OFF option.

link:
https://drive.google.com/file/d/0B4bi9K ... sp=sharing


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 22:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1999
Lokalizacja: Gdynia
Skareb89 pisze:
Pojawiła sie nowa wersja oprogramowania - 2.6:

update list:
1.add 1920*1440 @ 30fps 4:3 resolution.
2.Add 3 minutes auto shutdown ON/OFF menu.
3.Add time-laps recording 1 second option.
4.Add 12M picture option.
5.Add audio ON/OFF option.

link:
https://drive.google.com/file/d/0B4bi9K ... sp=sharing



a skąd ta wersja jak na stronie producenta nie ma???

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 maja 2016, 05:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 444
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Znowu pewnie coś pokiełbasili z wgrywaniem plików na serwer bo 2.6 jest już na stronie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 cze 2016, 10:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1999
Lokalizacja: Gdynia
szaman89 pisze:
Znowu pewnie coś pokiełbasili z wgrywaniem plików na serwer bo 2.6 jest już na stronie.


Czy komuś po wgraniu softu 2.6 udało się uruchomić WiFi ?

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 cze 2016, 15:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 444
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
kuczy pisze:
Czy komuś po wgraniu softu 2.6 udało się uruchomić WiFi ?

Potwierdzam, że wifi działa bez zarzutu.

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 cze 2016, 17:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1999
Lokalizacja: Gdynia
szaman89 pisze:
Potwierdzam, że wifi działa bez zarzutu.


mi jakoś nie chce zaskoczyć - co ciekawsze, wróciłem do starszego softu, aby sprawdzić - też nie poszło i hmm..... zepsułem sobie przy okazji wyświetlacz OLED - super, nie? - ciemność ciemność okrutna, kamera się włącza, mogę robić zdjęcia i filmy w 1080 ale zero ustawień :(..... - znalazłem wyświetlacz w chinach - po wypłacie prawdopodobnie spróbuję wymienić, bo szkoda kamerki by było.
a co do wifi... nie wiem - może coś mi nie styka, albo siadło ? - miał człowiek mały problem a narobił sobie bigosu....

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 cze 2016, 18:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 444
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
kuczy pisze:
mi jakoś nie chce zaskoczyć - co ciekawsze, wróciłem do starszego softu, aby sprawdzić - też nie poszło i hmm..... zepsułem sobie przy okazji wyświetlacz OLED - super, nie? - ciemność ciemność okrutna, kamera się włącza, mogę robić zdjęcia i filmy w 1080 ale zero ustawień :(..... - znalazłem wyświetlacz w chinach - po wypłacie prawdopodobnie spróbuję wymienić, bo szkoda kamerki by było.
a co do wifi... nie wiem - może coś mi nie styka, albo siadło ? - miał człowiek mały problem a narobił sobie bigosu....


A widać jakieś uszkodzenie przy oledzie?
Wifi to raczej sprawa mechaniczna jeżeli już kilka razy rozbierałeś kamerkę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 cze 2016, 19:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1999
Lokalizacja: Gdynia
Za mocno przycisnalem obudowe od przodu i ekran (szklo) ukruszylo sie w prawym dolnym rogu. Widac, ze sa tam sciezki, wiec brak obrazu mnie nie dziwi...

ps - jakby ktoś szukał kiedyś wyświetlacza - RACZEJ będzie to ten - wersja biała (jak w oryginale) - albo niebieska. cena najniższa jaką dorwałem w sieci, aczkolwiek przesyłka 1szt przekracza kilkukrotnie wartośc OLEDa - no ale i tak dość tania alternatywa (chyba wypróbuję)

http://www.buydisplay.com/default/oled- ... /0-66-inch

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 cze 2016, 08:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 444
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
kuczy pisze:
http://www.buydisplay.com/default/oled-display/0-66-inch


Kuczy zajrzyj tutaj: https://www.maritex.com.pl/en/mono-color-oled-displays/OLED-PM066MW-i-36362-c-10135
Nie ma ceny ale są z Twoich okolic więc może warto przedzwonić jeśli jeszcze nie zamówiłeś.
Mam nadzieje ze mnie nikt o reklamę nie posądzi ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 cze 2016, 09:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1999
Lokalizacja: Gdynia
o łał - widzisz - nie pomyślałem, zeby poszukać w PL, bo jak przeszukiwałem wyniki to trafiałem na producentów od których minimalne zamówienie to... 1000szt :/ - a jakoś serwisu wyświetlaczy do 6S jeszcze nie planuję zakładać :D - wielkie dzięki - już do nich piszę...

edit: ok - zadzwoniłem - puki co nie mają na stanie - oczywiście mogą ściągnąć - przy jednej sztuce cena takiego wyświetlacza w maritexie wynosi 26,89 zł (pewnie bez przesyłki). To tak informacyjnie szaman89 dziękuję.

szaman89 pisze:
kuczy pisze:
http://www.buydisplay.com/default/oled-display/0-66-inch


Kuczy zajrzyj tutaj: https://www.maritex.com.pl/en/mono-color-oled-displays/OLED-PM066MW-i-36362-c-10135
Nie ma ceny ale są z Twoich okolic więc może warto przedzwonić jeśli jeszcze nie zamówiłeś.
Mam nadzieje ze mnie nikt o reklamę nie posądzi ;-)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 cze 2016, 10:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 444
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
kuczy pisze:
o łał - widzisz - nie pomyślałem, zeby poszukać w PL, bo jak przeszukiwałem wyniki to trafiałem na producentów od których minimalne zamówienie to... 1000szt :/ - a jakoś serwisu wyświetlaczy do 6S jeszcze nie planuję zakładać :D - wielkie dzięki - już do nich piszę...

edit: ok - zadzwoniłem - puki co nie mają na stanie - oczywiście mogą ściągnąć - przy jednej sztuce cena takiego wyświetlacza w maritexie wynosi 26,89 zł (pewnie bez przesyłki). To tak informacyjnie szaman89 dziękuję.


No to jeszcze zarzucę najtańszą opcją jaką znalazłem: http://pl.aliexpress.com/item/1pcs-with-free-shipping-0-66-Inch-oled-display-Module/32645451670.html?spm=2114.010208.3.1.JGsl2k&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_2_10037_10017_405_404_507_10032,searchweb201603_11&btsid=29c723b9-df4f-45c0-8990-9f0621642f98
Co prawda dwie sztuki ale zawsze można drugą odsprzedać no i cena 5,50 USD kontra 9,19 USD z buydisplay. Wypada jeszcze napisać o małej ilości sprzedanych przedmiotów Chińczyka ale 100% pozytywów zachowany.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 26 cze 2016, 16:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1999
Lokalizacja: Gdynia
szaman89 - zaryzykowałem i kupiłem te dwie sztuki od chińczyka. w sumie, na złotówki z wysyłką "AirMail (0,4$)" wyszło mnie 20,68 zł. Sprzedający na stronie przedmiotu zastrzegł, że tracking darmowej wysyłki działa tylko do wyjścia z Chin, więc wolałem dopłacić te kilka groszy.

Przyjdą dwa - więc w przypadku uszkodzenia przy lutowaniu czy coś będzie druga szansa - a jak się wszystko powiedzie to będzie jeden w zapasie - bo nie sądziłem nawet, że aż tak łatwo można uszkodzić wyświetlacz.... Dzięki za linka :)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.