Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 20 cze 2018, 19:47


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 429 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 26 sie 2016, 20:21 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 599
są już podróbki na ali, wyglądają łudząco podobnie do oryginału
ale mają dodatkowe dwa małe przyciski z przodu
a może to diody świecące są zamiast świecącego okręgu ? nie wiem
choć chińczyk akurat prawdę napisał, że to nie oryginał

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 sie 2016, 11:04 
Offline

Rejestracja: środa 08 maja 2013, 21:01
Posty: 262
Lokalizacja: Rzeszów - Gorlice
czy ma ktoś informacje czym tak naprawdę różnią się 2 sklepy Xiaomi w PL?
http://xiaomi.com.pl i https://sklepxiaomi.pl
Gdzie lepiej kupować sprzęt? cena bardziej przemawia za pierwszym linkiem.

_________________
TAROT Ironman FY650 - 3DR Pixhawk - ZTW Spider 30A - TAROT 4006/620KV - 1355 - Boscam 5.8GHz 400mW
TAROT 680PRO - DJI NAZA M v2 - Multistar 30A - TAROT 4006/620KV - 1355 - Boscam 5.8GHz 200mW
ZMR QAV250 - ZMR 1804 2400KV ESC 10A Simonk Naze32 10 DOF


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 sie 2016, 15:23 
Offline

Rejestracja: niedziela 16 lis 2014, 18:28
Posty: 50
Lokalizacja: Gdańsk
Ja kupowałem w tym pierwszym i jestem zadowolony

_________________
lisam210: SP Pro Racing F3 - Betaflight 2.6.1, emax rs2205 2300kv, LittleBee 30A, Foxeer XAT600M (hs1177), Eachine ET200
HEXA Tarot 680PRO: Pixhawk Lite, Turnigy Multistar 4822-690Kv, ESC Sunrise BLHELI Multi-30A Slim
Turnigy 9XR + FrSky DJT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 sie 2016, 17:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 20 lip 2016, 11:09
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
ja kupowałem w x-kom w Warszawie ale oni mają sklepy w całej Polsce http://www.x-kom.pl/kontakt/warszawa-reduta


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 wrz 2016, 19:20 
Offline

Rejestracja: środa 17 cze 2015, 08:01
Posty: 31
Lokalizacja: Gdańsk
Hey.
Używa ktoś większej baterii i do tego odpowiedniej obudowy.. i jak z jakością nic nie przecieka, w miare dobrze wykonana obudowa?

https://www.aliexpress.com/store/product/XiaoMi-yi-External-bacpac-battery-Enlarged-Waterproof-housing-case-Box-for-Xiaomi-Yi-sport-camera-accessories/631904_32652970268.html

_________________
Xiaomi Yi Action Camera


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 maja 2017, 18:12 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 sty 2017, 22:19
Posty: 137
Lokalizacja: Sufczyn k/o Tarnowa
Jak po tych danych,zawartych w tej aukcji, wywnioskowac czy to wersja z tym filtrem IR czy bez ?
http://allegro.pl/kamera-sportowa-xiaomi-yi-action-wifi-czarna-i6669802660.html?reco_id=b2a918ee-31b4-11e7-b15a-246e96321b20&ars_rule_id=201
lub bardziej ta niżej ? jest tansza ale czy jest OK ?
https://www.aze.com.pl/pl/p/Kamera-spor ... omi-YI/382


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 maja 2017, 19:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 14:31
Posty: 108
Lokalizacja: Węgliniec
Pierwsza ( czarna) to wersja International która nie ma filtra IR, druga to wersja "chińska", tu już musiałbyś znać model kamery. Ogólnie jeśli chcesz mieć filtr musisz szukać wersji bez "L", np Z22/Z23. Wersję z "L" np Z22L takowego filtra nie mają.

_________________
QAV-R


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 maja 2017, 20:18 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 sty 2017, 22:19
Posty: 137
Lokalizacja: Sufczyn k/o Tarnowa
No tak, ale jak rozpoznać ze to wersja z "L" czy bez "L", skoro nawet w rozmowie przez telefon sprzedający twierdzi że nie wie... i tu problem :-) Wydaje mi się że Z22.....itd, to jest to chyba część numeru seryjnego kamery, ale nie jestem pewien.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 maja 2017, 20:27 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 599
niech sprzedający wyciągnie baterię z kamerki i pod baterią jest nr. seryjny
i niech ci go poda
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 lip 2017, 11:50 
Offline

Rejestracja: wtorek 04 lip 2017, 09:24
Posty: 1
Na początku witam wszystkich:) A teraz do sedna. Od niedawna jestem posiadaczem kamerki Xiaomi Yi. I moje pytanie dotyczy wyświetlania czasu nagrywania przez wyjście HDMI. Bodajże przez jeden dzień na zewnętrznym wyświetlaczu taki czas się pokazywał, teraz już tego czasu nie ma. Jak go przywrócić? Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 sie 2017, 21:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sie 2017, 14:33
Posty: 2
Witam wszystkich. Panie i Panowie, szybkie pytanko. Można nagrywać Xiaomi Yi bezpośrednio na dysk HDD w komputerze?
Mam program na PC "xiaomi yi master". Łącze kamerke z PC poprzez wifi, podłączam zasilanie z gniazdka tyle, że nie mogę znaleźć opcji nagrywania bezpośrednio na PC.

Pamiętam, że kiedyś jak konfigurowałem kamerkę poprzez aplikacje mobilną to można było ustawić żeby kamerka nagrywała na microSD oraz bezpośrednio robiła kopię w pamięci telefonu poprzez WiFi.

Próbował ktoś nagrywać bezpośrednio na komputer?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 sie 2017, 09:10 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sie 2017, 14:33
Posty: 2
Nikt, nic? :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 sie 2017, 10:03 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 454
Lokalizacja: Kraków
Ta kopia w telefonie to zapewne automatyczna synchronizacja np po nagraniu, bo oprócz tego można ręcznie zgrać fotki/filmy na telefon, ale na pewno nie w trakcie nagrywania.

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/1855@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 12:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 mar 2013, 23:33
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
stałem się posiadaczem takiej używanej kamerki (140 zł dałem w tym 3 baterie i 2 wodoszczelne obudowy, pokrowiec), nagrałem kilka ujęć racerem 250, w 1080p 50 fps. Jest problem bo mam lekkie jello, może ktoś ma jakieś przetestowane ustawienia dla tej kamerki, soft mam wgrany najnowszy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 12:16 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 454
Lokalizacja: Kraków
Nagrywaj w 25fps, dołóż filtry ND :)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/1855@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 429 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.