Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 12 lis 2018, 21:44


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 429 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 13:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11888
Lokalizacja: Mikoszewo
matulekpl pisze:
ostrość w wersjach chińskich trzeba poprawiać.

Loteria. Moja Xiaomka jest z Chin ale na ostrość nie narzekam.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 maja 2016, 15:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2178
Lokalizacja: Wejherowo
Eee starość nie radość:)

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 cze 2016, 16:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 kwie 2014, 13:22
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Wygląda na to że ta lepsza YI (International) ma kilka różnic co do wersji wersji CN:

1.Opakowanie.
Obrazek

2. Klapka komory baterii, dodatkowo posiada metalową wstawkę odprowadzającą ciepło.
Obrazek

3. Brak zagłębienia w dolnej części obudowy przy gwincie statywu.
Obrazek

4. Bateria SONY o pojemności 990mAh i 3.7V
Obrazek

5. Występuje tylko w kolorach: czarna i biała.
6. Występuje z oznaczeniem Z23L

7. Czy Z23L ma fltr UV czy nie, tego nikt nie wie bo nawet w tym temacie pojawiają się dwie różne wersje ;)



Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 lip 2016, 17:31 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 623
heloł,
wiecie może, czy wersje chińską da się zaktualizować ,żeby było angielskie menu ?
jak w international...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 lip 2016, 17:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 602
Lokalizacja: Kraków
Menu to apka w telefonie więc tam zmieniasz język. Mialem całą po angielsku a po update na nową wersję zrobiło się pół na pół, miejscami mam ang a miejscami cn :)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 lip 2016, 18:48 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 623
a dzięki ,bo pytałem się chińczyka i się zapierał ,że menu jest tylko po "ichniemu"
ale tak podejrzewałem ,że apka eng załatwia sprawę.
macie może namiar na jakąś okazyjną zagraniczną ofertę tej kamerki ?
albo może ktoś chce odsprzedać używaną (ale sprawną)? to na pw pisać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 06 lip 2016, 16:11 
Offline

Rejestracja: niedziela 03 lip 2016, 14:04
Posty: 1
Panowie to ostatecznie jak jest? Warto dopłacić do wersji międzynarodowej,czy lepiej kupić wersję cn?

Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 06 lip 2016, 16:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 21 lis 2011, 01:53
Posty: 369
Lokalizacja: Pszczółki / Skowarcz
Nie warto

pisane z tel.

_________________
TYLKO DroneRacing #DRC & #KISS FTW :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 lip 2016, 12:22 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 04 sty 2016, 20:13
Posty: 449
Lokalizacja: Łódź
Witam.
Dzisiaj dotarła moja kamerka.
Jakieś sugestie co do konfiguracji? Korzystacie ze skryptów pod FPV?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 lip 2016, 12:40 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 maja 2012, 21:07
Posty: 317
Lokalizacja: GWE
bajer0, polecam ten mod https://dashcamtalk.com/forum/threads/x ... iew.19065/

_________________
Instalacja fotowoltaiczna on-grid 2,2kW
http://www.pvmonitor.pl/user.php?idinst=27


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 lip 2016, 13:02 
Offline

Rejestracja: wtorek 01 maja 2012, 13:14
Posty: 58
Lokalizacja: Żywiec
http://eu.banggood.com/Wholesale-Wareho ... 053201504T
Wyszło przez alior kantor:
Kupujesz 59,34 USD
Sprzedajesz 235,05 PLN
Po kursie 3,9611

_________________
Ebike Blog - mój blog o budowie rowerów elektrycznych
Latajki: mavic, skrzydało od parrota


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 lip 2016, 16:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 20 lip 2016, 11:09
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
witam wszystkich
mam pytanko odnośnie kamerki ,jak włączyć funkcję żeby na zdjęciach i filmach pokazywało datę lub czas ? pomimo że w ustawieniach daję różne warianty nie pokazuje mi :( moja kamerka to 23L z FW 1.2.13


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 lip 2016, 19:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 05 kwie 2016, 16:54
Posty: 27
Lokalizacja: Łódź
Jakby komuś się powtarzał problem z przełączaniem w aplikacji na chińską wersję językową, szczególnie na iOS, to podsyłam skrypt który rozwiązuje problem.

Skrypt zmienia serial number na, chyba, amerykański (...US...) przez co kamerka wykrywana jest jako wersja international. Wtedy aplikacja odpala się w języku zdefiniowanym w systemie.

Wgrywamy go na kartę na samym wierzchu, uruchamiamy kamerkę, po wykonaniu skryptu przez kamerkę można usunąć go z karty.
W razie potrzeby przywrócenia numery seryjnego można edytować skrypt w notatniku podmieniając numery na pierwotne.
https://www.dropbox.com/s/piuz43h6ntidae4/CHINSKI%20na%20POLSKI%20z23L.zip?dl=0

_________________
RR210 Patric: PDB LemonCore Pro, FC X-Racer v2.1, ESC DYS XM20A, Silniki DYS SE2205 2300kv
TwinGo Guys


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 lip 2016, 19:25 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 623
czy jest oprogramowanie do zmiany parametrów kamerki na komputer ,czy potrzebny jest smartfon ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 lip 2016, 00:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 05 kwie 2016, 16:54
Posty: 27
Lokalizacja: Łódź
tombstone pisze:
czy jest oprogramowanie do zmiany parametrów kamerki na komputer ,czy potrzebny jest smartfon ?


Oficjalnego oprogramowania nie ma. Jest kilka autorskich:
https://dashcamtalk.com/forum/threads/xiaomi-yi-camera-gui-control-configure-from-pc-win-lin-mac.11206/
https://www.microsoft.com/pl-pl/store/p/yi-action-camera/9nblggh6c32p

Testowałem tą pierwszą i działała poprawnie, praktycznie odwzorowanie aplikacji z telefonu z innym, bardziej chałupniczym, interfejsem. Połączenie jest możliwe tylko poprzez wifi, nie ma możliwości przez USB.

_________________
RR210 Patric: PDB LemonCore Pro, FC X-Racer v2.1, ESC DYS XM20A, Silniki DYS SE2205 2300kv
TwinGo Guys


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 429 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.