Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 05 gru 2019, 21:36


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 508 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34
Autor Wiadomość
Post: czwartek 14 lip 2016, 22:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 17 mar 2016, 07:45
Posty: 7
Dzięki.
Polski język mam, ale niczego nie wyjaśnia.
Nadal nie widzę różnicy między funkcją auto shoot, a time laps...
Na czym dokładniej polega dashcam?

Znasz może odpowiedź na ostatnie pytanie z poprzedniego postu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lip 2016, 22:44 
Offline

Rejestracja: środa 19 sty 2011, 22:15
Posty: 914
Lokalizacja: Danzig
Auto shoot czyli zdjęcia seryjne - jeśli ustawisz np. 3P/s znaczy, że gdy wciśniesz migawkę to zrobi 3 zdjęcia. Jeśli ustawisz sekwencję 3/sek to zrobi jedno zdjęcie co 3 sekundy.
Time laps to zupełnie co innego.
Nie używałem funkcji samochodowej więc nie wiem - jutro mogę spróbować. Tyle, że mam sofy 3.3.5


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 lip 2016, 09:12 
Offline

Rejestracja: czwartek 17 mar 2016, 07:45
Posty: 7
U mnie te funkcje działają zupełnie inaczej, a w zasadzie w ogóle nie działają.

Obojętnie jak ustawię burst rate nic się nie zmienia, aparat robi zawsze 1 zdjęcie, obojętnie czy ustawię 3 P/s czy 20 P/s. Swoją drogą nie ma tutaj opcji off, ani 1 P/s, więc wątpię, żeby to była opcja odpowiedzialna za zdjęcia seryjne, bo nie można ustawić zdjęć pojedynczych, a całkowicie wyłączyć tej opcji...

Auto shoot - ta opcja działa na zasadzie, że jeśli ustawię np. 3 seconds to kamera sama robi zdjęcie co 3 sekundy. Jest opcja off. Moim zdaniem działa prawidłowo

Time lapse - opcje do wyboru to off, 1 second, 2 seconds, 5 seconds itd. - obojętnie co ustawię nie ma żadnej różnicy, kamera robi 1 zdjęcie i nic poza tym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 lip 2016, 12:16 
Offline

Rejestracja: środa 19 sty 2011, 22:15
Posty: 914
Lokalizacja: Danzig
Ja też nie bardzo zauważyłem by time laps działał jak napisali ale to działało, tak że włączając klip filmowy zapisywało to w plikach właśnie tyle sek ile ustawiliśmy.
Co do burst - po włączeniu kamery pierwsze kliknięcie migawki włącza klip filmowy, kolejne kliknięcie to zawsze zdjęcie pojedyncze chyba, że burst ustawiłeś wtedy kliknięcie migawki to automatyczne fotografowanie co ustawiony czas np. co 3 sek.
Kolejne kliknięcie mode przechodzi na serię zdjęć - i ona nie wyłącza się zawsze jest ustawiona - najmniejsza ilość to 3fotki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 lip 2016, 19:06 
Offline

Rejestracja: czwartek 17 mar 2016, 07:45
Posty: 7
Dzięki za odpowiedzi, ale szczerze powiem, ze Twój styl pisania powoduje, ze ciężko mi wszystko zrozumieć :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 lip 2016, 21:05 
Offline

Rejestracja: środa 19 sty 2011, 22:15
Posty: 914
Lokalizacja: Danzig
Sorry, więcej nie będę pisał skoro nie rozumiesz. Jesteś tak niekumaty albo leniwy, że nie chce ci się sprawdzać co jest co w kamerce to ja tym bardziej nie mam zamiaru pomagać tobie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 lip 2016, 22:09 
Offline

Rejestracja: czwartek 17 mar 2016, 07:45
Posty: 7
Dlaczego zaraz się denerwujesz i mnie obrażasz? Kamerę oczywiście za każdym razem włączam i sprawdzam, ale naprawdę ciężko zrozumieć niektóre Twoje wypowiedzi, np.
"Ja też nie bardzo zauważyłem by time laps działał jak napisali ale to działało, tak że włączając klip filmowy zapisywało to w plikach właśnie tyle sek ile ustawiliśmy".

Dzięki za polemikę i naprawdę nie mam urazy za to, jak piszesz, tylko szanuję to, że chcesz pomóc. Ale obrażanie kogoś jest nie na miejscu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lip 2016, 11:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 sty 2016, 19:40
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
timelapse - robi zdjęcia co X sekund i później łączy to automatycznie w jeden plik filmowy
burst rate - robi ileś zdjęć jak klikniesz- nie łączy w jeden film tylko masz każdą klatkę zapisaną osobno jako plik graficzny


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 lip 2016, 14:11 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 wrz 2015, 17:06
Posty: 23
Keri dzięki mnie osobiście dużo wyjaśniłeś Pozdro !!! ;-) Cieptak również !!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 lip 2016, 16:27 
Offline

Rejestracja: środa 19 sty 2011, 22:15
Posty: 914
Lokalizacja: Danzig
yejyej pisze:
Keri dzięki mnie osobiście dużo wyjaśniłeś Pozdro !!! ;-) Cieptak również !!!


Jak to dzięki Tobie i to osobiście ?!!? :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 wrz 2016, 22:40 
Offline

Rejestracja: sobota 26 mar 2016, 13:48
Posty: 2
Lokalizacja: Poznań
Cieptak rozwiązałeś sprawę z szumem na na graniach,u mnie to samo, jest to mega irytujące i niszczy wszystko...
Proszę o pomoc !


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 wrz 2016, 15:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 sty 2016, 19:40
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
kupiłem sj5000+ fv 3,3,5 i nie ma ona zoomu czy tak ma być ?

EDIT:

trzeba wyłączyć opcję FOV :)

EDIT2:
@sebios
niestety nie :( widziałem filmy że robią zewnętrzne mikrofony - ale aż tak zdesperowany nie jestem - będę się uczyć jak zrobić to w jakimś programie do edytowania filmów ;D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 20:46 
Offline

Rejestracja: środa 19 sty 2011, 22:15
Posty: 914
Lokalizacja: Danzig
Jak wam wychodzi filmowanie w sd 848x480? W mojej to tragedia. W modelu Elite o mniejszej rozdzielczości - 640x480 wychodziło o niebo lepiej. Oczywiście chodzi o szybkość 240 fps. Chciałem kręcić w tym ustawieniu by potem odtwarzać w slow motions ale jak napisałem wychodziła straszna pixeloza. Czy w tym modelu SJ5000 plus to normalne? Od początku miałem oprogramowanie 3.3.5, a niedawno zmieniłem na 3.3.6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 508 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.