Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

HD 700TVL za 35$
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=41&t=14568
Strona 8 z 10

Autor:  Boe [ poniedziałek 14 kwie 2014, 02:27 ]
Tytuł: 

z pitlabem działa dobrze, sprawdzane.

Autor:  pilot [ poniedziałek 14 kwie 2014, 07:28 ]
Tytuł: 

Boe pisze:
z pitlabem działa dobrze, sprawdzane.

Ale z misiowym już nie, też sprawdzone :-)

Autor:  Boe [ poniedziałek 14 kwie 2014, 08:27 ]
Tytuł: 

pilot pisze:
Boe pisze:
z pitlabem działa dobrze, sprawdzane.

Ale z misiowym już nie, też sprawdzone :-)


http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?p=232322 ... ht=#232322 ;)

Autor:  kacznix [ środa 11 cze 2014, 18:08 ]
Tytuł: 

Nie wiedziałem gdzie umieścić pytanie bo sprawa dotyczy tej kamerki i nadajnika FOX'a. Mianowicie potrzebowałem skrócić przewód, i przełożyć sobie konfigurującego "batona" na początek przewodu. Problem polega na tym, że wyrzuciłem instrukcję od FOX'a, i nie wiem teraz jak połączyć przewody z pinami wtyczki, którą wsadza się do nadajnika. Mógłby ktoś pomóc?
Obrazek

Obrazek

Autor:  Boe [ środa 11 cze 2014, 21:00 ]
Tytuł: 

który fox?

Autor:  toretto1995 [ środa 11 cze 2014, 21:14 ]
Tytuł: 

żółty-video
biały-audio
czerwony- "+"
czarny- "-"

Dla pewności przedmuchaj sobie miernikiem czy czarny kabelek to na pewno masa :-)

Autor:  kacznix [ środa 11 cze 2014, 21:41 ]
Tytuł: 

Zgadza się toretto ;)
Znalazłem ten wątek: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=19660 i polutowałem. Działa ;)

Autor:  wrzech [ wtorek 24 cze 2014, 20:59 ]
Tytuł: 

Moja kamera podpisana również jako 700tvl ale bez HD (nie wiem czy jest jakaś różnica) działa z osd kfc32 od strzała.
Oto ta kamera:
700 tvl

Autor:  lupus [ wtorek 24 cze 2014, 21:30 ]
Tytuł: 

Działa z OSD od KFC bo to inna kamera, pracuje na Effio-e.
Jak się spisuje mikrofon w tej kamerze?

Autor:  wrzech [ wtorek 24 cze 2014, 21:40 ]
Tytuł: 

Ano właśnie tak też myślałem ze to nie ta kamera :)

Co do mikrofonu nie mogę się wypowiedzieć bo do latania koło nogi go wyłączyłem. Jednak nadejdzie w końcu ten moment kiedy w końcu przestanę dłubać po kilka h dziennie od pół roku a zacznę latać i się wypowiem;)

Autor:  darek_op [ środa 25 cze 2014, 17:01 ]
Tytuł: 

Czy ktoś może mi pomóc w określeniu pojemności kondensatora tego żółtego widocznego po lewej stronie obiektywu pod 8 nóżkowym układem scalonym. Uszkodziłem go i niestety widać tylko początek oznaczenia 47..... i dalej już nie ma obudowy.

Obrazek

i drugie pytanie czy to musi być kondensator o identycznej wartości?

Kamera po uszkodzeniu tego kondensatora nie działa :-(

Autor:  Boogie [ środa 25 cze 2014, 17:50 ]
Tytuł: 

Na mojej w pierwszym rzędzie jest 47bJ, w drugim 42LM3. Ale to b to równie dobrze może być 6 albo "cokolwiek innego", ciężko rozszyfrować.

Autor:  darek_op [ środa 25 cze 2014, 19:10 ]
Tytuł: 

Dzięki Krzysztof :-D to jest kondensator 47mikroF na 6,3 V. Po wlutowaniu jakiegoś olbrzyma kamera ożyła, teraz tylko muszę skądś pozyskać SMD, mam 22mikro, ale obawiam się czy będzie OK :mrgreen:

Autor:  kacznix [ poniedziałek 30 cze 2014, 19:01 ]
Tytuł: 

Jak nazywają się typy gniazdek i wtyczek stosowanych na płytce tej kamerki i np.tx fox'a?
Szukam tych wtyczuszek i znaleźć nie mogę :roll:

Autor:  Assur92 [ poniedziałek 30 cze 2014, 20:44 ]
Tytuł: 

Bodajze df13
Ja sie poddalem i ucialem wtyczki tam gdzie nie sa potrzebne po poszukiwaniach w roznych sklepach w lodzi...

Strona 8 z 10 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/