Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 26 cze 2017, 09:45


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1388 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 17 lis 2016, 20:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Kiedyś miałem mobiusa z BG i było ok. Może jakaś lewa partia poszła.
Czy ma znaczenie, lepiej poprawić teraz, niż później będą nowi czytali i powtarzali.
Napisz, zobaczysz, co Ci zaproponują. Może będziesz musiał odesłać i zwrócą Ci $.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 20:53 
Offline

Rejestracja: sobota 28 maja 2016, 23:45
Posty: 21
Lokalizacja: Chotomów
jasne, będę pilnował poprawnego słownictwa

Najgorsze że zamówiłem kurierem przesyłkę za 24zł i paczka trafiła oczywiście na cło - mimo że faktura na 32$ to i tak do zapłacenia 112zł z czego 73,80zl prowizji - napiszę i zobaczę co odpiszą

A już myślałem że polatam i pofilmuję


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 20:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To będziesz miał kolejną "nauczkę", nigdy nie zamawiaj kurierem, chyba, że nie zależy Ci na zł ;-) Lepiej było dopłacić do trakingu i wybrać wysyłkę do 10 roboczych. Nie uniknie to opłat celnych, ale chociaż były by dużo niższe, 23% Vat + opłaty manipulacyjne pp.
BG nie interesuje, że zapłaciłeś za przesyłkę, czy dodatkowe opłaty. Zwrot, zawsze jest za produkt, Ewentualnie za wysyłkę, jak dobry sklep. Ale na to bym nie liczył specjalnie.
O zwrocie Vat, zapomnij, bo w sumie dlaczego mają Ci oddawać? ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 21:09 
Offline

Rejestracja: sobota 28 maja 2016, 23:45
Posty: 21
Lokalizacja: Chotomów
Na zwrot oczywiścię nie liczę rzecz jasna - szkoda tylko tej stówy i przesyłka jeszcze raz jeśli uznaja "gwarancję" - no nic nie śmiecę już w temacie - jak czegoś się dowiem dam znać. dzięki Adrian


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 21:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10047
Lokalizacja: Mikoszewo
Barjavel_Rafal pisze:
Oczywiście chcę zrobić jak napisałeś

To nie chciej tylko zrób :roll:

Barjavel_Rafal pisze:
pytanie czy jeśli będą chcieli odesłać drugą to czy też nie będzie to klon, podróba

Tego raczej się nie dowiesz póki z nimi nie pogadasz a i po pogadaniu to nic pewnego.

Barjavel_Rafal pisze:
Dlatego proszę o info czy ktoś zakupił na BG i było ok

Wiele osób tam kupuje (możesz sobie poszukać stosownych wątków na forum) i fakapy, o ile się przytrafią, są z reguły załatwiane na korzyść klienta.
Grunt to wyraźny filmik z objawami i nie lać wody w mailu do nich ani nie silić się na literacką angielszczyznę bo nie zrozumieją i będziesz w czarnej wielebnej.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 lis 2016, 06:56 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 101
Lokalizacja: Biała Podlasla
Oczywiście sprawdzane było z inną kartą pamięci?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 lis 2016, 11:18 
Offline

Rejestracja: sobota 28 maja 2016, 23:45
Posty: 21
Lokalizacja: Chotomów
df2 pisze:
Oczywiście sprawdzane było z inną kartą pamięci?


nie. sprawdzałem tylko na nowej karcie KingStone 32GB class 10
myślisz że inna karta coś tu zmieni?
co wyświetla mi PC
Obrazek
Obrazek
na drugiej fotce widać wszystko szare - nie można nic zmienić.
Wrzucę jeszcze inną kartę choć nie powinno to zrobić żadnej różnicy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 lis 2016, 11:25 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 101
Lokalizacja: Biała Podlasla
Kliknij na mobiusa na liście (druga fota).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 lis 2016, 11:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10047
Lokalizacja: Mikoszewo
Przy nie-podróbce też wszystko będzie szare dopóki nie klikniesz nazwy kamery widocznej w górnym oknie.

EDIT - df2 był szybszy.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 lis 2016, 12:16 
Offline

Rejestracja: sobota 28 maja 2016, 23:45
Posty: 21
Lokalizacja: Chotomów
Przy wybraniu kamery nic się nie zmienia - wszystko szare - zrobię fotkę i wstawię


Edit
Po włożeniu innej karty dalej nie się nie zmienia.
Co dziwne po przełączeniu na język angielski i z powrotem na polski ale nie wybraniu kamery w górnym oknie wszystkie pola były aktywne. Można było pozmieniać parametry - niestety po wybraniu kamery z górnego okna od razu wszystko się wyszarzyło. zaraz wkleje fotki

wybrana kamera:
Obrazek

po dwukrotnej zmianie języka mimo nie wybrania kamery wszystkie okna aktywne
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 lis 2016, 17:08 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 101
Lokalizacja: Biała Podlasla
Wykonaj polecenia na czerwono.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 lis 2016, 18:41 
Offline

Rejestracja: sobota 28 maja 2016, 23:45
Posty: 21
Lokalizacja: Chotomów
kol df2 czy czytasz co jest napisane w poście powyżej? pola są aktywne TYLKO dopóki nie wybiorę kamery. po jej wybraniu okna stają się już nieaktywne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 lis 2016, 21:32 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 101
Lokalizacja: Biała Podlasla
Po wybraniu kamery masz click for more information. Na czerwono.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 lis 2016, 22:28 
Offline

Rejestracja: sobota 28 maja 2016, 23:45
Posty: 21
Lokalizacja: Chotomów
...i po kliknieciu pokazuje się to co masz na pierwszym zdjęciu sześć postów wyżej
https://naforum.zapodaj.net/762d7b368d12.jpg.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 lis 2016, 23:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Napisałeś do BG?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1388 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.