Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 20 lis 2017, 22:06


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1392 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 14 paź 2016, 14:00 
Offline

Rejestracja: niedziela 09 paź 2016, 19:13
Posty: 7
Lokalizacja: Chorzów
Jako,że widzę tu wielu fachowców od mobiusa,zastanawiam się czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie dziwnego problemu.
Mój mobius,z którego jestem bardzo zadowolony (mimo wszystko),ma pewną dziwną przypadłość.
W okresie jesienno zimowym,jeżeli zostanie zostawiony gdzieś w pomieszczeniu nieogrzewanym,jeżeli temperatura spadnie do 6-7C,kamerka nie załączy się.
Kiedy zostanie podgrzana,śmiga bez problemu,nawet w minusowych temperaturach.
Granicą jest właśnie to 6-7C.
Co może być powodem ?
Zimny lut ?
Chyba nie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 paź 2016, 14:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2960
Lokalizacja: Warszawa
Zasil z zewnętrznego źródła. W niskiej temp. bateria traci drastycznie pojemność i może mobiusowi być za mało :-/
Czyli wszyscy tak mogą mieć :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 paź 2016, 14:13 
Offline

Rejestracja: niedziela 09 paź 2016, 19:13
Posty: 7
Lokalizacja: Chorzów
Tak,pomyślałem o tym,już sprawdzałem,identyczna sytuacja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 paź 2016, 17:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 829
Lokalizacja: Warszawa
Potwierdzam. Moj mobius zeszłej jesieni zaczął się wyłączać w locie właśnie przez niską temperaturę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 paź 2016, 17:57 
Offline

Rejestracja: niedziela 09 paź 2016, 19:13
Posty: 7
Lokalizacja: Chorzów
Coś się powoli wyjaśnia,tylko ciekawą sprawą jest to,że nie ma rozrzutu temperatury,i problemy zaczynają się praktycznie co do stopnia.
Ciekawe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 paź 2016, 18:14 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 153
Lokalizacja: Biała Podlasla
Także potwierdzam. W niskiej temperaturze mobius traci prąd z baterii w ekspresowym tempie. Wyłączony też.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 paź 2016, 18:50 
Offline

Rejestracja: niedziela 09 paź 2016, 19:13
Posty: 7
Lokalizacja: Chorzów
Tu nie chodzi o rozładowywanie się aku,gdy zostawię mobiusa w pomieszczeniu bez ogrzewania przy 6-7C nie reaguje na przycisk power.
To samo jest na powerbanku czy zasilaczu.
Wystarczy jednak,że poleży trochę w temperaturze ok 10C ,i magicznym sposobem wszystko dzi8ała,nawet na wbudowanym aku.
Tak jakby jakiś "termometr" odcinał zasilanie ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 15 paź 2016, 08:08 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 153
Lokalizacja: Biała Podlasla
No to powiem, że ubiegłej zimy mój działał i dał się włączyć przy -10. Nagrywania wyszło jakieś 10 minut. Dłużej nie udało mi się latać.
Zobaczymy jak będzie w tym roku. Już zaczynam myśleć o zakupie baterii.

Ja mam ustawione, że po podpięciu zasilania sam zaczyna nagrywanie. W przypadku gdy się już rozładuje na zimnie - musi się tak poładować ok 30 minut (w zimnie) żeby zaczął żyć - do tego po tych 30 minutach trzeba go odłączyć i podłączyć jeszcze raz. Wtedy załącza się, reaguje na przyciski.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 15 paź 2016, 11:13 
Offline

Rejestracja: niedziela 09 paź 2016, 19:13
Posty: 7
Lokalizacja: Chorzów
df2 pisze:
No to powiem, że ubiegłej zimy mój działał i dał się włączyć przy -10. Nagrywania wyszło jakieś 10 minut. Dłużej nie udało mi się latać.
W przypadku gdy się już rozładuje na zimnie - musi się tak poładować ok 30 minut (w zimnie) żeby zaczął żyć - do tego po tych 30 minutach trzeba go odłączyć i podłączyć jeszcze raz.


Tego nie wiedziałem,myślę,że to jest rozwiązanie problemu.
Jest jakiś sprawdzony sprzedawca ogniw,czy obojętnie które na ali ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 paź 2016, 16:58 
Offline

Rejestracja: piątek 14 paź 2016, 10:54
Posty: 2
Lokalizacja: W-wa, P-no
Witam wszystkich, jako ze to mój pierwszy post.
Używam Mobiusa pracującego w trybie LOOP Recording, głównie jako rejestratora w motocyklu.
Wszystko byłoby o.k., gdyby nie fakt, że przestała mi działać funkcja zabezpieczenia nagrania przed nadpisaniem - funkcja bardzo ważna w tym trybie, choć nieczęsto używana.
Nie wiem dokładnie w którym momencie się to stało - kamerki uzywam od ok. 3 lat, a funkcja "protect" zniknęłą mi prawdopodobnie w ubiegłym roku.
Wygląda na to, że może to mieć związek z kolejnymi zmianami FirmWare na wyższe ? (zaczynałem gdzieś na poziomie 1.20 i wówczas, jeszcze w .MOV, ta funkcja działała).
Czy może to ktoś potwierdzić, bądź podać inną przyczynę zanim zacznę gmerać w FW ?
Pozdrawiam - zbyszek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 paź 2016, 17:38 
Offline

Rejestracja: niedziela 09 paź 2016, 19:13
Posty: 7
Lokalizacja: Chorzów
Mały update.
Porobiłem trochę prób,pożyczona bateria (praktycznie nowa),i kondensator.
Dalej bez zmian,jeżeli komuś z nudów by się chciało,mógłby potwierdzić problemy mobiusa w niskich temperaturach z odpalaniem ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 paź 2016, 20:55 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 178
Ja mam w aucie zamontowany na stałe i nie ma żadnego problemu.
U Ciebie prawdopodobnie, tak myślę, jest problem z lutowaniem procesora, zmiana temperatury powoduje ze materiał pracuje i możliwe że na jakimś połączeniu robi się przerwa. Jak temperatura wzrośnie materiał się rozszerzy i łączy. Lub masz coś nie tak w gałęzi zasilania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 20:14 
Offline

Rejestracja: sobota 28 maja 2016, 23:45
Posty: 21
Lokalizacja: Chotomów
Witam, zakupiłem na BG kamerę z tematu - niestety okazało się że to podróba ( albo ja taki ciemny jestem i nie potrafię jej podłączyć prawidłowo do PC ) - http://www.banggood.com/Mobius-Full-HD- ... ds=myorder - proszę nie traktować tego jak reklamę - dokładnie z tego linku
dzieję się dokładnie tak jak na filmiku z linku - https://www.youtube.com/watch?v=XyZBWUb2GD0
w menu na PC wszystkie pola mam szare nie aktywne bez możliwości zmiany.


Ostatnio zmieniony czwartek 17 lis 2016, 20:24 przez Barjavel_Rafal, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 20:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7315
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Barjavel_Rafal pisze:
dokładnie z tej aukcji zakupiłem

To nie żadna aukcja, tylko sklep. To nie allegro, czy ebay itd
Zrób film, zdjęcia kamery, tego co się dzieje po podłączeniu, oraz opakowania z Twoimi danymi i wyślij do BG.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 lis 2016, 20:26 
Offline

Rejestracja: sobota 28 maja 2016, 23:45
Posty: 21
Lokalizacja: Chotomów
Adrián pisze:
Barjavel_Rafal pisze:
dokładnie z tej aukcji zakupiłem

To nie żadna aukcja, tylko sklep. To nie allegro, czy ebay itd
Zrób film, zdjęcia kamery, tego co się dzieje po podłączeniu, oraz opakowania z Twoimi danymi i wyślij do BG.


dziękuję, poprawiłem - nie sadziłem że ma to takie ogromne znaczenie

Oczywiście chcę zrobić jak napisałeś - pytanie czy jeśli będą chcieli odesłać drugą to czy też nie będzie to klon, podróba.

Dlatego proszę o info czy ktoś zakupił na BG i było ok


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1392 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.