Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 gru 2018, 05:00


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 30 wrz 2017, 09:33 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lis 2015, 00:05
Posty: 209
Lokalizacja: Warszawa
Zadałem to pytanie w innym temacie ale tam cisza więc może tu będzie jakas odpowiedź. Automatycznie po właczeniu uruchamia sie nagrywanie. Nie znalazłem opcji wyłaczenia autostartu nagrywania. Nie ma czy słabo szukałem ?

_________________
Klon Symy 5 ( wiele razy na drzewach wieszanej ), IRIS+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 wrz 2017, 15:44 
Offline

Rejestracja: wtorek 19 wrz 2017, 19:48
Posty: 1
Lokalizacja: Lublin/Rzeszów
Włączasz kamerkę długim przytrzymaniem przycisku z przodu? W trybie (mode) "settings" jest opcja quick start i może to to?

Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 sty 2018, 22:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 08 maja 2012, 20:40
Posty: 192
Lokalizacja: Milanówek
Szukam, szukam i nie mogę znaleźć rozpiski pinów wtyczki kabelka FPV do Git2P o takiego https://www.banggood.com/30MM-FPV-Cable ... rehouse=CN
Proszę , pomóżcie :-)

_________________
Pozdrawiam
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sty 2018, 00:05 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2013, 09:08
Posty: 426
Lokalizacja: Śląsk
Hmm... No ale spróbuj spytać wujka Google.
Hasło: "GitUP pinout"
Potem udaj się do zakładki 'Grafika'


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sty 2018, 08:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 08 maja 2012, 20:40
Posty: 192
Lokalizacja: Milanówek
Ba, żeby to było takie proste...
W ten sposób również szukałem ale są tylko rozpiski portu mini HDMI a nie usb

_________________
Pozdrawiam
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sty 2018, 08:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2013, 09:08
Posty: 426
Lokalizacja: Śląsk
To ja mam chyba inne Google.
Z tego co widzę, jest tam 10pinowe złącze USB.
Pierwszy obrazek kieruje na forum, na którym piszą, że pinout jest taki sam jak w GoPro.
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... 2A/page131
I jest tam link z rizpiską.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sty 2018, 21:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 08 maja 2012, 20:40
Posty: 192
Lokalizacja: Milanówek
Sądziłem, że te schematy dotyczą tego drugiego gniazda,
teraz już rozumiem, dziękuję za pomoc :-)

_________________
Pozdrawiam
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 cze 2018, 22:25 
Offline

Rejestracja: sobota 23 maja 2015, 17:15
Posty: 37
Witam, jest sens wymieniać obiektyw z 170 na 90 stopni ? Głównie chodzi mi o zdjęcia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 cze 2018, 22:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11976
Lokalizacja: Mikoszewo
A jest sens pytać o wymianę szerokiego obiektywu na wąski w temacie o kamerce która firmowo ma FOV 90st?
Pomijając fakt że jeżeli chodzi ci "głównie o zdjęcia" to chyba wiesz jaki "głównie" FOV ci potrzebny...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 cze 2018, 05:35 
Offline

Rejestracja: sobota 23 maja 2015, 17:15
Posty: 37
Pytam tu gdyż chodzi dokładnie o tą kamerę , lecz z innym obiektywem. Jak nie pasuje post można usunąć .

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 cze 2018, 07:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11976
Lokalizacja: Mikoszewo
Czyli nie dokładnie o tą kamerę a o inną, z innym obiektywem. I dalej pomijasz tą drugą, daleko istotniejszą kwestię.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 cze 2018, 07:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1732
Lokalizacja: Gdynia
maxgt pisze:
Witam, jest sens wymieniać obiektyw z 170 na 90 stopni ? Głównie chodzi mi o zdjęcia


Nie wiem jak zrozumieć to pytanie, bo można na kilka sposobów.

1. Jeśli chodzi o dokładnie tą kamerę - ona już fabrycznie ma obiektyw FOV 90st, więc nic nie wymieniasz.

2. Jak spojrzysz na ofertę GitUpa - są dwa rodzaje matryc - jedna Panasonica (ta właśnie o której jest ten post) oraz Sony - z tym, że z tego co pamiętam (mogło się pozmieniać, nie śledzę) - matryca sony jest w gitupach z FOV 170st.

3. Obie wersje kamer różnią się softem, właśnie za względu na zastosowaną matrycę.

4. Czy jest sens wymieniać obiektyw w kamerze z matrycą Sony 170st na obiektyw 90st ? - finansowo raczej nie - z tego, co się orientowałem w obiektywach "bez rybiego oka" do kamer sportowych - dobry obiektyw bez zniekształceń wcale nie jest tani - nie miałem tyle samozaparcia oraz niepotrzebnej kasy aby sprawdzać, czy "dobry obiektyw z AlliExpress" jest lepszy od firmowego GitUpa.

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 wrz 2018, 12:02 
Offline

Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 21:19
Posty: 903
Lokalizacja: Toruń
Czy to prawda, że do niej pasują kabelki AV Out od GoPro?

Znalazłem jeszcze takie cudo: https://www.banggood.com/Remote-Shutter-and-AV-Out-Cable-for-GitUp-Git2Git2P-Action-Camera-DV-p-1161692.html
W jaki sposób odbywa się sterowanie?

_________________
Modelarstwo lotnicze Toruń


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 wrz 2018, 16:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1732
Lokalizacja: Gdynia
labo,

Działa. Sam sobie taki kabelek zrobiłem kiedys nawet.
Masa do masy, jeden przewód to wyjscie Video a drugi podlaczasz do wyjscia PWM odbiornika RC, np na kanał 6.
Z tego co pamietam, to wartosc srodkowa PWM (1500) nic sie nie dzieje. Jak dasz pwm w jedną stronę to cyka forki, jak w drugą - zaczyna krecic film dopóki nie powrocisz na srodek - wtedy konczy nagrywac

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 wrz 2018, 10:10 
Offline

Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 21:19
Posty: 903
Lokalizacja: Toruń
Dla zainteresowanych pinout wtyku HDMI (gdzie podlutować kabelki do sterowania kamerą) jest na stronie https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2545523-GitUp-Git2-16MP-Sony-CMOS-Gyro-RC-Ext-Mic-Wi-Fi-GoPro-size-**Owners-Thread**/page169#post34241377.

_________________
Modelarstwo lotnicze Toruń


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.