Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 28 lip 2017, 15:42


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 559 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 28 mar 2016, 10:41 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1228
Lokalizacja: Kraków
automaciek pisze:
Jeszcze kolejny wniosek z sytuacji : samolot, trackmyrc połączone z apką, telefon leży na stoliku, rzucam - start nieudany więc idę po model i...? Zrywa połączenie BT i koniec logów, model nie do znalezienia. Meritum : Marcinie czy da radę zrobic automatyczne wznawianie połączenia bt? Przydał by się też dźwięk nieudanego połączenia abysmy wiedzieli że apka działa w tle (jeśli będzie działać)


Przyłączam się do prośby. W moim przypadku po prostu dość często się rozłącza.

Generalnie apka jest fajna natomiast mnie irytuje jedna kwestia - ciągle przygasający ekran telefonu. Nie dało by się zrobić tak, że świeci cały czas? Tak jak ma wiele apek - Youtube itp.

Pozdrawiam
Paweł

_________________
Pozdrawiam,
Paweł

http://paweu.eu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 maja 2016, 09:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 paź 2012, 20:07
Posty: 1485
Lokalizacja: Katowice
W logach z TrackMyRc jest tryb lotu, parametr np. F=1.
Jak te tryby lotu są ponumerowane?
F=1 to Passthru czy Stab?
Bo próbuję problem mojego wczorajszego orania pola rozwikłać.

_________________
Pronokopter V1 dzielnie służył prawie rok:
viewtopic.php?t=10572&start=0
Pronokopter V2:
viewtopic.php?t=16755&start=0
Dragonek+KFC FTB
FX-61:
viewtopic.php?t=18288&start=0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 maja 2016, 12:40 
Offline

Rejestracja: środa 18 cze 2014, 10:38
Posty: 63
Lokalizacja: Gdańsk
Czy temat TMRC umarł ? Nie ukrywam, że zmiana wysokości z GPS na baro tąpnięciem byłaby idealna. Ponadto wskazanie temperatury oraz trybu lotu... Koniec koncertu życzeń, w tej postaci aplikacja będzie ideałem :)

Ponadto w obecnej wersji TMRC hdop wskazuje zawsze 0.

Jeszcze pytanie co do odpowiednika TMRC pod Windows. Na forum "obok" swego czasu powstało coś prawie na miarę potrzeb: http://rcclub.eu/viewtopic.php?f=61&t=6 ... 88954582b8

U mnie jednak po podłączeniu po 2 sekundach wyskakuje błąd "2".

Pozdrawiam serdecznie!

_________________
Pozdrawiam, Marcin.


Ostatnio zmieniony środa 04 maja 2016, 13:26 przez Marcinkk, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 maja 2016, 13:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8879
Lokalizacja: Bytom
Prono pisze:
Jak te tryby lotu są ponumerowane?
F=1 to Passthru czy Stab?
F=XY gdzie X=0 rozbrojony, X=1 uzbrojony.
A wszelkie możliwe kombinacje Y to:
0 - brak przekazywania trybu
1 - Acro
2 - Level
3 - Baro (AltHold)
4 - HeadFree (Mag Mode)
5 - Pos Hold
6 - RTH
7 - FailSafe
8 - CD (dla AP eLeReS)
9 - nieuzywany
A - MANUAL (DJI) lub Passthru (AP eLeReS)
B - GPS (DJI)
C - ATTI (DJI)
D - Course Lock (DJI)
E - Poi Lock (DJI)
F - Home Lock (DJI)

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 maja 2016, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2171
Lokalizacja: Opole
Powoli wdrażam się w te wszystkie Wasze bajery wokół eLeReSa (przed chwilą uruchomiłem właśnie TrackMyRc) i co chwila mi szczena opada patrząc na to jak to wszystko jest ogarnięte :mrgreen:
Wielkie gratulacje i dzięki dla wszystkich!

Początki są okropnie trudne, ale z każdym kolejnym kroczkiem już zaczynam łapać o co w tym wszystkim chodzi.

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info - każdy musi raz zaktualizować ręcznie skrypt!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 maja 2016, 19:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 26 gru 2014, 12:25
Posty: 131
Lokalizacja: Chrzanów
witam
mam problem
chciałem przeprowadzic pidowanie modelu za pomocą TrackMyrc Ale nie pokazują sie wartosci w statystykach Debug:
TrACK MY RC JESt POPRAWNIE POŁACZONY Z MODELEM . widac pozycje samolotu na mapie oraz rssi bat

model reaguje na zmiane kanału7 piszczeniem wiez teoretyczne wartosci sie zmieniaja
a na telefonie nienia DEBUg - nie pokazuja sie .
znaktos rozwiazanie na ten problem?? sprawdzalem na androidzie 2.3 , 4, 5 i nic


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 maja 2016, 20:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 791
Lokalizacja: Warszawa
Pidator włączony?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 maja 2016, 21:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8879
Lokalizacja: Bytom
W TMRC kliknij w przycisk "Konsola" po czym jeszcze raz w ten sam przycisk (będzie się teraz nazywał "Stat") i zobaczysz ekran statystyk a na nim wartości debug.
Testowane przed chwilą na najnowszych softach w TX i AP oraz na TMRC v0.4

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 maja 2016, 21:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 26 gru 2014, 12:25
Posty: 131
Lokalizacja: Chrzanów
problem rozwiazany.
podmieniłem na inny moduł bluetooth i wszystko dzial . dzieki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 cze 2016, 22:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 29 sty 2012, 13:16
Posty: 592
Lokalizacja: Redditch / Tarnów
mam problem z logami, wszystko ładnie działa tylko że ja latam w UK i jestem na południku -1.9... a na mapie pokazuje mi 1.9..., dane zapisują się bez znaku :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 wrz 2016, 08:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 04 wrz 2015, 11:00
Posty: 23
Lokalizacja: Warszawa
Czy jest jakiś program do parsowania tych logów ? Typu podsumowanie lotu, eksport KML/google maps etc ?

_________________
--
Marcin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 lut 2017, 01:04 
Offline

Rejestracja: niedziela 03 sty 2016, 21:22
Posty: 5
Lokalizacja: Lubawa
Czy eLeReS MOD posiada logikę 5v czy 3.3v na wyjściu UARTa? Obawiam się czy mogę podłączyć bezpośrednio HC05 do MODa czy też powinienem zastosować konwerter poziomów logicznych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 lut 2017, 06:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 paź 2012, 08:03
Posty: 997
Lokalizacja: szczecin
5V.

_________________
Zapraszam na: http://automaciek.webhop.net oraz na miniblog modelarza: http://automaciek1.esy.es/
Nowy członek rodziny : PENTAX K-S2 https://www.flickr.com/photos/141377769@N08/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 lut 2017, 07:25 
Offline

Rejestracja: środa 12 sie 2015, 19:46
Posty: 53
Ostatnio do w jednym z swoich projektów(termometr zaokienny) dołożyłem moduł HC-05 bez dzielników na wejściu Tx(w module) - działa do dnia dzisiejszego od chyba dobrych 2 miesięcy. Zasilanie układu 5V. Moduł jaki mam to te gotowe z alle... są już to te z wyprowadzonymi pinami.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 lut 2017, 12:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8879
Lokalizacja: Bytom
Możesz podłączyć bezpośrednio. Na liniach RX i TX są rezystory szeregowe, więc nawet jak moduł BT nie tolerowałby 5V na wejściach to wbudowane w MOD'a rezystory rozwiążą problem.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 559 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.