Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 sty 2017, 01:19


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 536 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 28 mar 2016, 10:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1224
Lokalizacja: Kraków
automaciek pisze:
Jeszcze kolejny wniosek z sytuacji : samolot, trackmyrc połączone z apką, telefon leży na stoliku, rzucam - start nieudany więc idę po model i...? Zrywa połączenie BT i koniec logów, model nie do znalezienia. Meritum : Marcinie czy da radę zrobic automatyczne wznawianie połączenia bt? Przydał by się też dźwięk nieudanego połączenia abysmy wiedzieli że apka działa w tle (jeśli będzie działać)


Przyłączam się do prośby. W moim przypadku po prostu dość często się rozłącza.

Generalnie apka jest fajna natomiast mnie irytuje jedna kwestia - ciągle przygasający ekran telefonu. Nie dało by się zrobić tak, że świeci cały czas? Tak jak ma wiele apek - Youtube itp.

Pozdrawiam
Paweł

_________________
Pozdrawiam,
Paweł

http://paweu.eu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 maja 2016, 09:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 paź 2012, 20:07
Posty: 1458
Lokalizacja: Katowice
W logach z TrackMyRc jest tryb lotu, parametr np. F=1.
Jak te tryby lotu są ponumerowane?
F=1 to Passthru czy Stab?
Bo próbuję problem mojego wczorajszego orania pola rozwikłać.

_________________
Pronokopter V1 dzielnie służył prawie rok:
viewtopic.php?t=10572&start=0
Pronokopter V2:
viewtopic.php?t=16755&start=0
Dragonek+KFC FTB
FX-61:
viewtopic.php?t=18288&start=0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 maja 2016, 12:40 
Offline

Rejestracja: środa 18 cze 2014, 10:38
Posty: 63
Lokalizacja: Gdańsk
Czy temat TMRC umarł ? Nie ukrywam, że zmiana wysokości z GPS na baro tąpnięciem byłaby idealna. Ponadto wskazanie temperatury oraz trybu lotu... Koniec koncertu życzeń, w tej postaci aplikacja będzie ideałem :)

Ponadto w obecnej wersji TMRC hdop wskazuje zawsze 0.

Jeszcze pytanie co do odpowiednika TMRC pod Windows. Na forum "obok" swego czasu powstało coś prawie na miarę potrzeb: http://rcclub.eu/viewtopic.php?f=61&t=6 ... 88954582b8

U mnie jednak po podłączeniu po 2 sekundach wyskakuje błąd "2".

Pozdrawiam serdecznie!

_________________
Pozdrawiam, Marcin.


Ostatnio zmieniony środa 04 maja 2016, 13:26 przez Marcinkk, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 maja 2016, 13:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8720
Lokalizacja: Bytom
Prono pisze:
Jak te tryby lotu są ponumerowane?
F=1 to Passthru czy Stab?
F=XY gdzie X=0 rozbrojony, X=1 uzbrojony.
A wszelkie możliwe kombinacje Y to:
0 - brak przekazywania trybu
1 - Acro
2 - Level
3 - Baro (AltHold)
4 - HeadFree (Mag Mode)
5 - Pos Hold
6 - RTH
7 - FailSafe
8 - CD (dla AP eLeReS)
9 - nieuzywany
A - MANUAL (DJI) lub Passthru (AP eLeReS)
B - GPS (DJI)
C - ATTI (DJI)
D - Course Lock (DJI)
E - Poi Lock (DJI)
F - Home Lock (DJI)

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 maja 2016, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2040
Lokalizacja: Opole
Powoli wdrażam się w te wszystkie Wasze bajery wokół eLeReSa (przed chwilą uruchomiłem właśnie TrackMyRc) i co chwila mi szczena opada patrząc na to jak to wszystko jest ogarnięte :mrgreen:
Wielkie gratulacje i dzięki dla wszystkich!

Początki są okropnie trudne, ale z każdym kolejnym kroczkiem już zaczynam łapać o co w tym wszystkim chodzi.

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Qav180 - Racebase
RR210 - KFC32FR
ZMR250 - Naze32
Legwan - KFC32FTB
FX-61 - KFC32FTB
Nałogowo psuję racing quady...
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 maja 2016, 19:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 26 gru 2014, 12:25
Posty: 96
Lokalizacja: Chrzanów
witam
mam problem
chciałem przeprowadzic pidowanie modelu za pomocą TrackMyrc Ale nie pokazują sie wartosci w statystykach Debug:
TrACK MY RC JESt POPRAWNIE POŁACZONY Z MODELEM . widac pozycje samolotu na mapie oraz rssi bat

model reaguje na zmiane kanału7 piszczeniem wiez teoretyczne wartosci sie zmieniaja
a na telefonie nienia DEBUg - nie pokazuja sie .
znaktos rozwiazanie na ten problem?? sprawdzalem na androidzie 2.3 , 4, 5 i nic


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 maja 2016, 20:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 709
Lokalizacja: Warszawa
Pidator włączony?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 maja 2016, 21:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8720
Lokalizacja: Bytom
W TMRC kliknij w przycisk "Konsola" po czym jeszcze raz w ten sam przycisk (będzie się teraz nazywał "Stat") i zobaczysz ekran statystyk a na nim wartości debug.
Testowane przed chwilą na najnowszych softach w TX i AP oraz na TMRC v0.4

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 maja 2016, 21:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 26 gru 2014, 12:25
Posty: 96
Lokalizacja: Chrzanów
problem rozwiazany.
podmieniłem na inny moduł bluetooth i wszystko dzial . dzieki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 cze 2016, 22:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 29 sty 2012, 13:16
Posty: 555
Lokalizacja: Redditch / Tarnów
mam problem z logami, wszystko ładnie działa tylko że ja latam w UK i jestem na południku -1.9... a na mapie pokazuje mi 1.9..., dane zapisują się bez znaku :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 wrz 2016, 08:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 04 wrz 2015, 11:00
Posty: 20
Lokalizacja: Warszawa
Czy jest jakiś program do parsowania tych logów ? Typu podsumowanie lotu, eksport KML/google maps etc ?

_________________
--
Marcin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 536 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.