Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 15 lis 2018, 01:38


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 29 kwie 2018, 13:19 
Offline

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 13:03
Posty: 8
Lokalizacja: Mielec
Witam wszystkich tu zgromadzonych.
Mam problem z bindowaniem, otóż nadajnik i odbiornik złożyłem na arduino nano + SI4432, pozniej poprzez openlrs configuration w chrome wgrałem program na tx i rx wybrałem model 5 HawkEye 6ch as tx lub bo też próbowałem DTFUHF 4ch as tx a na rx wgrałem DTFUHF 4/6ch as rx i wszystko gra gitara nie pokazywało problemów w konsoli. Na tx'a mogę sie normalnie połączyć i w spektrum też działa, natomiast problem mam z bindowaniem. Naciskam przycisk i podłączam do zasilania pozniej słyszę pikanie i podłączam odbiornik i nic, cały czas pika. i nie mogę wejść w menu odbiornika
Macie jakieś sugestie ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 kwie 2018, 14:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1875
Witaj.
Czy przez nadajnik łączysz się z odbiornikiem?
Ewentualnie wgraj do odbiornika oprogramowanie nadajnika jako hw5. Połącz się z modułem, przejdź do zakładki "spectrum analizer" i sprawdź czy działa poprawnie.
Tak samo sprawdź z nadajnikiem.
Daj zrzuty ekranu z tej zakładki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 kwie 2018, 14:49 
Offline

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 13:03
Posty: 8
Lokalizacja: Mielec
Dzięki za odzew i już znalazłem chyba przyczynę.. wgrałem na odbiornik softa z nadajnikiem i wszedlem w spectrum i nic pusto

edit: już poprawiłem i jest sygnał tylko widać małą różnicę miedzy dwoma, skąd taka róznica? co jest powodem ?


nadajnik1.png
nadajnik1.png [ 147.63 KiB | Przeglądany 298 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 kwie 2018, 15:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1875
Ja także chciałbym zobaczyć tę różnicę :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 kwie 2018, 16:49 
Offline

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 13:03
Posty: 8
Lokalizacja: Mielec
No dobra nie ma jednak, musiało mi się coś wydawać ;)
Sygnał jest na obu, ale problem z bindowaniem i tak czasami jest. Może to jeszcze ograne o co chodzi a później dalsza część drona na arduino..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 kwie 2018, 17:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1875
A tak przy okazji to podawaj wartości w dbm a nie w rssi. Łatwiej sprawdzić czy moduł nie jest upalony.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.