Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 25 mar 2017, 05:03


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: czwartek 28 cze 2012, 19:47 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 lis 2011, 21:49
Posty: 57
Lokalizacja: Dania
Panowie, poprowadzicie za rękę?
Przełącznik 3 pozycyjny już ustawiłem, ale jeszcze chciałbym mieć dwa przełączniki 2 pozycyjne oraz jedno z pokręteł do pochylania gimbala - najlepiej aux 2. Czy to jest możliwe do ustawienia? Mam oryginalny soft.

pozdrawiam
Marcin

edit. Trochę poustawiałem i mam 2 pokrętła i działa jeden przełącznik 2 pozycyjny ale niestety zmienia zakresy przełącznika 3 pozycyjnego. Nie obczajam tego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 16 sie 2012, 22:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 04 lut 2012, 00:05
Posty: 302
Lokalizacja: Kędzierzyn Koźle
Fajny tutorial Artu. Piknie działa :mrgreen:

_________________
What I've felt, what I've known
Sick and tired, I stand alone
Could you be there, 'cause I'm the one who waits for you
Or are you unforgiven, too?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 09 lis 2012, 21:00 
Offline

Rejestracja: piątek 28 wrz 2012, 19:31
Posty: 129
Lokalizacja: Bartoszyce
A MI NIE DZIAŁA MASAKRA , wogle to zauważyłem że odpowiedzialnym kanałem za przełączanie trybów jest kanał 5 i jesli miałbym przyporządkować ten przełącznik to musiał by odnosić się do tego kanału i teraz pytanie jak to zrobić dla kanału nr 5?????


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lut 2013, 21:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:54
Posty: 22
Lokalizacja: Warszawa
Coldmami pisze:
Panowie, poprowadzicie za rękę?
Przełącznik 3 pozycyjny już ustawiłem, ale jeszcze chciałbym mieć dwa przełączniki 2 pozycyjne oraz jedno z pokręteł do pochylania gimbala - najlepiej aux 2. Czy to jest możliwe do ustawienia? Mam oryginalny soft.

pozdrawiam
Marcin


Podłączam się pod pytanko, bo chciałbym wykorzystać wszystkie osiem kanałów, a nie wiem, jak to zrobić, bo miksowanie przełącznika 3-pozycyjnego zawsze mi bruździ na innym kanale.
Może ja coś źle robię albo po prostu to takie ograniczenie softu? Jeśli to soft ogranicza, to czy zmiana softu pomoże?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lut 2013, 21:04 
Offline

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 12:51
Posty: 491
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Też tak miałem, rozwiązanie - er9x. Teraz z eleresem przerzucam sobie z TXa na koptera 12CH, z czego 8 leci PPMem do sterowania kopterem, a pozostałe 4 mają normalne wyjścia z odbionika do sterowania gimbalem. Super opcja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lut 2013, 21:10 
Offline

Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:54
Posty: 22
Lokalizacja: Warszawa
Rzeczywiście fajna opcja.
A mnie teraz czeka zmiana softu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 07 mar 2013, 11:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 13 wrz 2011, 15:33
Posty: 138
Lokalizacja: z Polski
A jak skasować model w er9x ?

_________________
To jest HIT !


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 07 mar 2013, 11:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 05 gru 2011, 23:29
Posty: 726
Lokalizacja: BIAŁYSTOK
SETUP 2/11 na samym dole jest :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 29 lip 2013, 17:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 18:46
Posty: 527
Lokalizacja: Pruszków
Jak i czy jest możliwość podwójnie wykorzystać przełącznik trój pozycyjny?

W Nazie mam ustawiony tryb lotu ale muszę mieć też autopilota. Mam soft ER9X ale w menu mixer nie mam możliwości przypisania ID0, ID1,ID2 tylko jest 3pos :?:

Mam nadzieje że czegoś nie pomyliłem przy opisie ;-)

_________________
Pozdrawiam

Tomek
Taranis x9d; PhoenixRC; AeroSIM, Blade mCPx;Copter 450 V2 SE 3G, Hexa Taror 690, Quadrocopter Tarot oraz dużo za dużo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 wrz 2013, 21:41 
Offline

Rejestracja: środa 08 maja 2013, 21:01
Posty: 255
Lokalizacja: Rzeszów - Gorlice
Czy próbował ktoś może wstawić przełącznik 3 pozycyjny zamiast jednego z potencjometrów?

Ja próbowałem kombinowałem z opornikami na przełączniku, kombinowałem pisząs soft na Arduino - z założeń miało działać bez problemu, ale tak nie było. nie mogłem ustawić środkowego położenia - cały czas wartość środkowa mi skakała +- 30%. A fajnie by było założyć dodatkowy przełącznik a nie bawić się potencjometrem, który jest ciężko dostępny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 wrz 2013, 22:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 13:05
Posty: 2245
Lokalizacja: Warszawa
Banał. Bierzesz przełącznik 3 pozycyjny, między jego nóżki (między środkową i skrajne) lutujesz rezystory 2,2k. Do skrajnych podłączasz skrajne nogi potencjometru a do środkowej nogi środkową potencjometru.

_________________
pozdrawiam
Marcin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 wrz 2013, 22:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 07 kwie 2011, 12:40
Posty: 55
Lokalizacja: Płock
Jak pisze meteor. tak zrobiłem i działa mi na multiwii bez problemu

_________________
Fan 3D, FPV, MODELARZ,www.fpvplock.tk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 wrz 2013, 22:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 13:05
Posty: 2245
Lokalizacja: Warszawa
Ja też własnie potrzebowałem taki przełącznik w swoim nadajniku (JR), bo miałem jeden przełącznik dwu pozycyjny i trzy potencjometry...

_________________
pozdrawiam
Marcin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 15 wrz 2013, 06:04 
Offline

Rejestracja: środa 08 maja 2013, 21:01
Posty: 255
Lokalizacja: Rzeszów - Gorlice
:oops: najprostsze rozwiązania są najlepsze:) u mnie zamontowałem 2,5k i działa. Dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 20 mar 2014, 07:16 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 lut 2014, 13:00
Posty: 18
Lokalizacja: Głogów
Ustawienie przełącznika 3-pozycyjnego w trybie samolotowym aparatury jest dosyć skomplikowane.
Łatwiej zrobić to jak jesteśmy w trybie helikoptera.
Natomiast wszędzie gdzie widzę opisy ustawienia aparatury dla coptera, to wszędzie jest aby robić to na trybie samolotowym.
Dlaczego copterem nie można latać na trybie Heli?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.