Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 25 lut 2017, 07:56


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 10 mar 2012, 14:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2702
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
Witam. Od wczoraj zmagam się z przypisaniem przełącznika 3-pozycyjnego do kanału 5 jako wybór 3 trybów lotu w xcopterze. Kombinując przy mixerze też nic mi się nie udało. W końcu zrezygnowałem i przypisałem te 3 pozycje do lewego górnego pokrętła. Czy jest możliwe w ogóle użycie tego 3-pozycyjnego przycisku jako przełącznik trybu lotu?


Ostatnio zmieniony środa 13 mar 2013, 19:27 przez shaggee, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 mar 2012, 14:24 
Może to będzie pomocne:



Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 mar 2012, 15:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2702
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
Ten filmik przerobiłem już wczoraj. Niestety lipa. Po przełączeniu AUX nawet nie drgnął.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 mar 2012, 21:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 maja 2011, 20:42
Posty: 875
Lokalizacja: Gdynia
To ja proponuję ten filmik.
Też się zastanawiałem jak przypisać trójpozycyjny do GPS MK i udało się.

http://aeroquad.com/showthread.php?3462 ... d-Firmware

_________________
Jarek
KFC, Naze32, Mikrokopter


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 mar 2012, 01:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2702
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
Zrobiłem wszystko jak w instrukcji i aux działa tylko w pozycjach Minimum i środek. 3 razy sprawdzałem i wszystko mam jak na obrazkach. Macki opadają...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 mar 2012, 11:51 
Zrobiłem, działa, poniżej filmik z moich ustawień (jak będzie mało, mam zdjęcia "krok po kroku"):



Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 mar 2012, 11:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 maja 2011, 20:42
Posty: 875
Lokalizacja: Gdynia
Zwróciłeś uwagę na to, że aux'y są dwa, ale na wyświetlaczu nie są numerowane, więc przy ustawieniu trzeba przyciskać w lewo, aż przestanie "pikać", bo wtedy to jest aux3.

_________________
Jarek
KFC, Naze32, Mikrokopter


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 mar 2012, 12:00 
I jeszcze jeden z działania:



Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 mar 2012, 12:01 
Jarlist pisze:
Zwróciłeś uwagę na to, że aux'y są dwa, ale na wyświetlaczu nie są numerowane, więc przy ustawieniu trzeba przyciskać w lewo, aż przestanie "pikać", bo wtedy to jest aux3.

Wtedy ten mikser będzie na kanale 8 a jeden pik w prawo i będzie na kanale 7


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 mar 2012, 12:12 
Drobna uwaga: przy wychodzeniu z "CURVE TUNE" trzeba wcisnąć dwa razy "MENU", aby zapisać krzywe w mikserze.
Naciśnięcie "EXIT" spowoduje nie zapisanie ustawionych parametrów.

Obrazek

I teraz dwa razy MENU aż wyjdziemy do:

Obrazek


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 mar 2012, 22:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2702
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
Artu twoje ustawienia są zupełnie inne od tego pierwszego filmiku. Zrobiłem tak jak ty masz i wszyściutko działa jak należy. Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 12 mar 2012, 07:02 
shaggee pisze:
Artu twoje ustawienia są zupełnie inne od tego pierwszego filmiku. Zrobiłem tak jak ty masz i wszyściutko działa jak należy. Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi :)

Niezamaco, na zdrowie :-P A co do dzieci... dwoje wystarczy :mrgreen:
Zmiany w ustawieniach, są aby przełącznik trzy pozycyjny działał -100/0/+100
W "oryginale" było 0/-100/+100 i też działało :-D


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: sobota 17 mar 2012, 16:20 
Offline

Rejestracja: sobota 17 mar 2012, 16:15
Posty: 32
Lokalizacja: Koszalin
Witam

Potrzebowałem 0/50/100 (zmieniane reversem na 0/-50/-100) po kilku(nastu) próbach trafiłem! :mrgreen:

MIX6 - TUNE 0/0/0/0/0
MIX7 - TUNE 25/25/25/25/25

Ale dlaczego tak? - nie wiem...

Bartosz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 mar 2012, 19:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1055
Lokalizacja: Poznań
Ustawiałem wg wszystkich opisanych powyżej instrukcji i w Display apka pokazuje, że przełącznik 3 pozycyjny działa ale...w GUI niestety mogę tylko zmieniać przełącznikiem GEAR, a na 3 pozycyjny nie reaguje :(
Co może być nie tak?
Poniżej zrzuty z GUI.

Obrazek

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 mar 2012, 10:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1055
Lokalizacja: Poznań
I już się wyjaśniło - jak to się często zdarza pomerdałem w kabelkologii i... nie ten AUX co trzeba podpiąłem w odbiorniku.

Jeszcze raz dzięki za pomoc w ustawieniach :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.