Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 gru 2018, 01:04


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 12:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
Może przyda sie komuś:

http://www.webx.dk/rc/RX-measurements/k ... listen.htm

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 13:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
wychodzi na to, ze esky rzondzi ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 13:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
A w praktyce wychodzi ze ten odbiornik ktory ma najmniejszy sensitivity, najlepiej sie sprawdza.

Przydatne tez dla tych ktorzy chca copterami na 35mhz latac, ta sama zaleznosc :)

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 13:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
diem pisze:
A w praktyce wychodzi ze ten odbiornik ktory ma najmniejszy sensitivity, najlepiej sie sprawdza.


ale w opisie iskaja pisza, ze zaklocenia od beca praktycznie nie istnieja.
jedyny problem to zbyt mocny sygnal czyli nie nalezy latac kolo nogi ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 13:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:10
Posty: 1740
Lokalizacja: Sopot
Ale tutaj to jest mega sciema:
Corona RP8D1 i w odpornosci na zaklocenia z zasilania: super tolerant.

Ta corona KOMPLETNIE nie jest odporna na nawet najmniejsze zaklocenia od serv.
Pojedynczego BEC'a ogarnia. Kilka BEC'ow juz (quadrocopter) nie ogarnia zupelnie.

Diem...zreszta sam cos o tym wiesz.

Ciekawe czy inne informacje w tej tabelce sa rownie poprawnie zaprezentowane :-?


EDIT:
chyba, ze jakosc odbiornikow danego producenta jest funkcja w czasie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 14:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
Z ta corona to chyba w zaleznosci od dostawy. Chyba ze Zimi powie nam kiedy kupil swoja corone ;)

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 18:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4868
Lokalizacja: skąd
Nie przytaczajmy ciągle corony Zimiego gdzie reszta ludzi ma problemy po pierwszym lekkim puknięciu
Co do sensitivity to chyba odwrotnie czym większy tym lepiej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 19:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11976
Lokalizacja: Mikoszewo
Co do Corony to wariacje miałem tylko z jednym egzemplarzem RP8D1. Reszta (3szt. RP6D1) nie robią problemów mimo dość szorstkiego traktowania z mojej strony.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 19:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3042
Lokalizacja: Warszawa
diem pisze:
Z ta corona to chyba w zaleznosci od dostawy. Chyba ze Zimi powie nam kiedy kupil swoja corone ;)


Wydaje mi się, że sukces corony Zimiego i po części mojej, to bardzo misternie zrobiona cała instalacja FPV. Przedłużacze, skrętki, feryty, dławiki, ekrany, oddzielene zasilania toru RC i video, wzajemne rozmieszczenie poszczególnych elementów itp :roll:

Wtedy tylko można wykorzystać jej czułość.

Komu nie chce się tego robić, raczej nie powinien tykać corony, tylko zdać się na producenta odbiorników, który w swojej konstrukcji zrobił to już za nas :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 19:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
Piotrowy, ja juz podziekowalem coronie i 35mhz po jednym, traumatycznym przezyciu. Chocby ten odbiornik cuda czynił - nigdy więcej do modelu latającego nie włożę. Może masz racje, ja nie skorzystam :)

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 19:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3042
Lokalizacja: Warszawa
diem pisze:
Piotrowy, ja juz podziekowalem coronie i 35mhz po jednym, traumatycznym przezyciu. Chocby ten odbiornik cuda czynił - nigdy więcej do modelu latającego nie włożę. Może masz racje, ja nie skorzystam :)


Nie, no przestań. Nie będziemy chyba zakładali kolejnego forum z powodu głupiej corony :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 20:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
Piotrowy pisze:
Nie, no przestań. Nie będziemy chyba zakładali kolejnego forum z powodu głupiej corony :mrgreen:


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wiesz co, podlaczylem ta corone do hexakoptera (te takie duze z 6 smiglami), tylko po to by pobawic sie przy pantilcie do aparatu. Corona, ni stąd ni ze Świdnicy, nagle odpaliła silniki i dodała full gaz. Akurat bylem przy modelu i dalem rade go chwycic gdy zaczal sie unosic, jakims cudem udalo mi sie odlaczyc lipola. Moglem dostac smiglem w twarz, dostala tylko sciana, skonczylo sie szczesliwie. Mimo wszystko odczulem na serduchu te 5kg ciagu. Od tej pory corona lezy nieuzywana ;)

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 20:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:10
Posty: 1740
Lokalizacja: Sopot
A ja od siebie dodam, ze corona ma rozdzielczosc 100 krokow na kanale.
Tragedia jesli chodzi o powazniejsze zastosowania (jak wlasnie jakis copter).
A...no i mialem niemal identyczny przypadek jak diem.
Corona sama zazbroila silniki (pomimo wlaczonego nadajnika).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 21:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 13:53
Posty: 5743
Lokalizacja: Wrocław
diem pisze:
Od tej pory corona lezy nieuzywana ;)

teraz latasz na Futabie :?: Jaki model :?:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 maja 2010, 21:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
Z Futaba r149dp nie mialem zadnych problemow nawet w quadzie i video tx na wspolnym zasilaniu (tylko dlawik). Aktualnie na thomasa przeszedlem, dla bezpieczenstwa.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.