Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 10 gru 2018, 04:18


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6312 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 417, 418, 419, 420, 421  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 15 cze 2018, 06:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4065
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Napisałeś w nocy maila... pomogę ale daj się ludziom wyspać ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 cze 2018, 19:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2612
Lokalizacja: Warszawa
Co się dzieje? Próbuję na 4 różnych komputerach (win7, win8, win10) przeprogramować eLeReS-a i kicha. Konfiguratory 1.25d i 1.26b na każdym kompie wyrzucają błąd bez konkretnego opisu "Poprawne działanie tego programu zostało zatrzymane z powodu problemu. Zamknij program."

Port com na Profilicu wybrany.

CO ROBIĘ ŹLE???

EDIT: profilic działa tylko na win7 i win8.

EDIT2: Telefon do Misia i wszystko wiem: na profilicu nie pójdzie. Muszę odszukać programator FTDI, którego poprzednio z powodzeniem używałem.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 cze 2018, 20:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1749
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Prolific na Win10 wymaga starych driverów.

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 cze 2018, 22:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 515
Lokalizacja: Warszawa
swoja droga udalo sie eleresKonfiguratora odpalic Komus pod linuksem?
Probowalem pod mono nawet apka sie wlacza ale podczas podlaczania portu szeregowego sie wykrzacza :-/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 sie 2018, 20:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9172
Lokalizacja: Bytom
Nareszcie, dostępne jest nowe firmware do eLeReS'a:
viewtopic.php?f=4&t=29297
Opis zmian w podanym linku.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 sie 2018, 09:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 cze 2014, 19:29
Posty: 359
Lokalizacja: Warszawa
Czy robiąc z eLeReS'a v2 nadajnik możliwe jest podanie S.BUS'a na pin RX uarta ?
Czy ta opcja zarezerwowana jest dla eLeReSa MAXa ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 sie 2018, 09:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9172
Lokalizacja: Bytom
Można. Oczywiście przez inwerter.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 12 wrz 2018, 20:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 976
Lokalizacja: Legnica
Marbalon, można usłyszeć jakieś wieści na temat "EleresSmartTx"? :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 lis 2018, 10:06 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 lis 2014, 20:06
Posty: 74
Lokalizacja: Katowice
Czy jest jakis domowy sposób na sprawdzenie dostrojenia antenki do odbiornika eleres?
Antenka typu ~16cm drucika. Wiadomo - wszystko zalezy jaki gruby ten drut, z czego, czym zaizolowany, itp. Czy da sie bez specjalistycznego sprzetu dociac go na odpowiednia dlugosc???


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 lis 2018, 10:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 976
Lokalizacja: Legnica
Robisz antenę ciut za długa. Mocujesz, podłączasz Eleresa z pomiarem prądu i docinasz antenę po 1mm. I'm mniej prądu bierze eleres tym lepiej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 lis 2018, 10:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 770
Lokalizacja: Kraków
Ja tam zaufałem ibcrazy, i moje antenki mają ramiona po 6,25" - jak na razie nie odleciałem tak daleko, żeby potrzebować je dostrajać ;).

https://www.youtube.com/watch?v=_kz9XG72mlc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 lis 2018, 11:48 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 lis 2014, 20:06
Posty: 74
Lokalizacja: Katowice
A z jakiego drutu robicie antenki? Miedziany? Stalowy (fajny, bo nie nie wygnie)? Moze srebrny? Tu znowu moze to mies wplyw na zestrojenie.

No i jeszcze od zawsze mam problem z zanikiem sygnalu przy pewnym ulozeniu quada - tak przy 200m odleglosci, 50m wysokosci i gaz do przodu. Quadzik sie pochyla i antenka jest skerowana dokladnie ode mnie. Juz sie zastanawialem czy by na polaryzacje pozioma nie przejsc, czy cos... Macie jakies rozwiazania?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 lis 2018, 11:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11942
Lokalizacja: Mikoszewo
KM pisze:
A z jakiego drutu robicie antenki?

Do eLeReSa najczęściej używam drutu do migomatu.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 lis 2018, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 770
Lokalizacja: Kraków
KM pisze:
Juz sie zastanawialem czy by na polaryzacje pozioma nie przejsc, czy cos... Macie jakies rozwiazania?

Może pochylić antenkę do tyłu? gdy quad jest w poziomie to nie będzie najlepsze ułożenie, ale za to gdy jest mocno pochylony, to zawsze coś złapie.

EDIT:

Kompilował może ktoś BF 3.5.x ze zmienioną pod eleresa wartością SBUS_TIME_NEEDED_PER_FRAME ?

Z 3.1.7 latam już od jakiegoś czasu, a kusi mnie przejście na nowszy dla gps rescue ;).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 lis 2018, 18:42 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 945
Lokalizacja: Warszawa
Czy przy przenoszeniu plikiem ustawień z jednego odbiornika do drugiego (duplikowanie odbiornika) przenoszą się również wartości zapisanego failsafe, czy też może w nowej sztuce trzeba programować FS oddzielnie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6312 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 417, 418, 419, 420, 421  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.