Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 27 kwie 2017, 00:28


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5963 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394 ... 398  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 02 gru 2016, 01:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8788
Lokalizacja: Bytom
Zaznacz ptaka "Telemetry enabled" zarówno w TX jak i RX. Do pokazywania napięcia pakietu i RSSI nic więcej nie potrzeba. No i prędkość uarta w TX taka sama jak w eLDispie.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 02 gru 2016, 07:25 
Offline

Rejestracja: sobota 31 paź 2015, 23:03
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
ok dzięki, telemetry mam zaznaczone, może błąd jest w prękości. sprawdzę.

_________________
Sky Surfer 1400 był, jest Zagi 2,3m :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 23:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8788
Lokalizacja: Bytom
W tym roku Św. Mikołaj wybitnie szybko dotarł na forum i przyniósł nowe oprogramowanie dla wszystkich grzecznych użytkowników eLeReS'a.
Nowa wersja 1.26b jak zwykle jest dostępna tu: viewtopic.php?f=4&t=29297
Zmiany dotyczą nadajnika, i jego współpracy z telemetrią FrSky, oraz dodają możliwość odczytu sygnału S.BUS z dowolnego odbiornika wyposażonego w wyjście S.BUS (Futaba/FrSky) upraszczając w ten sposób system retransmisji sygnału z aparatury do nadajnika eLeReS na maszcie.
Dodatkowe informacje w opisie nowości w sofcie 1.26b.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 23:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2868
Lokalizacja: Warszawa
miś pisze:
W tym roku Św. Mikołaj wybitnie szybko dotarł na forum i przyniósł nowe oprogramowanie dla wszystkich grzecznych użytkowników eLeReS'a.

Dziękujemy Mikołaju :-D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 08:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1463
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Jedno ogniwo mniej w łańcuszku transmisji RC, u mnie już działa :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 11:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 755
Lokalizacja: Warszawa
Czy prądu z wyjścia 5V na porcie szeregowym eleReS MOD wystarcza, żeby bezstresowo zasilić frsky X8R?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 12:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8788
Lokalizacja: Bytom
NeXuS pisze:
Czy prądu z wyjścia 5V na porcie szeregowym eleReS MOD wystarcza, żeby bezstresowo zasilić frsky X8R?
Spokojnie wystarczy.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 12:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2868
Lokalizacja: Warszawa
zbipok pisze:
Jedno ogniwo mniej w łańcuszku transmisji RC

Tanio oddam konwerter ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 12:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 755
Lokalizacja: Warszawa
Giełda się zapełni. Co za ludzie, sami sobie szkodzą takimi pomysłami, tym bardziej doceniamy tegorocznych Mikołajów!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 13:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8788
Lokalizacja: Bytom
No bo konwertery już się nie sprzedają, czas zacząć robić i sprzedawać inwertery sygnałów :-P ;-) :mrgreen:

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 14:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 755
Lokalizacja: Warszawa
Aaa, taka zamiana. To jeszcze kompletuj w zestawy full option po dwa :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 14:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 587
Lokalizacja: Bestwinka
Cytuj:
czas zacząć robić i sprzedawać inwertery sygnałów :-P ;-) :mrgreen:
No właśnie, czekam na takowy z niecierpliwością :-D.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 15:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 4934
Lokalizacja: Polska
marekj pisze:
No właśnie, czekam na takowy z niecierpliwością :-D.

Kiedys popelnilem taki na OSHPark

Obrazek Obrazek

$0.70 za trzy plytki (z wysylka) + jakies grosze za czesci...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 gru 2016, 15:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8788
Lokalizacja: Bytom
viewtopic.php?f=40&t=12460
https://hobbyking.com/en_us/zyx-s-s-bus ... cable.html
Albo najlepiej sklecić samemu z całych 3 elementów (plus wtyczki i kable).

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 gru 2016, 07:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1463
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Ja zrobiłem inwerter na pająka ale nie polecam takiego rozwiązania :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5963 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394 ... 398  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.