Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 03 gru 2020, 17:09

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 01 wrz 2020, 10:20 
Offline

Rejestracja: czwartek 16 lip 2020, 14:33
Posty: 12
Lokalizacja: Częstochowa
Witam, czy jest możliwość wzmocnienia sygnału tym samym zwiększenia zasięgu w aparaturze graupner?
Mam model mz24 hott.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 wrz 2020, 13:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lut 2010, 09:24
Posty: 873
Lokalizacja: Ruda Śląska
Na podstawie nie tyle Graupnera co Jeti podpowiem, że jedynie jakaś lepsza antena może by pomogła. Ja czekam aż Bartwaw z Prodrone zrobi mi kierunkową pod moje Jeti to może coś zyskam. Na stocku mam 2km zasięgu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 wrz 2020, 14:13 
Offline

Rejestracja: czwartek 16 lip 2020, 14:33
Posty: 12
Lokalizacja: Częstochowa
Jedynie antena też tak myślałem bo nadajnika nie da się wyjąć.
Chyba istnieje też możliwość retransmisji, ale to dla mnie to level ekspert. Stawiam dopiero pierwsze kroki w fpv.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 wrz 2020, 14:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8792
Lokalizacja: Polska
Kamil.20 pisze:
Witam, czy jest możliwość wzmocnienia sygnału tym samym zwiększenia zasięgu w aparaturze graupner?

Mozesz dodac zewnetrzny modul (jakis eLeReS, lub cos w tym stylu).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 wrz 2020, 16:59 
Offline

Rejestracja: czwartek 16 lip 2020, 14:33
Posty: 12
Lokalizacja: Częstochowa
pawelsky pisze:
Mozesz dodac zewnetrzny modul (jakis eLeReS, lub cos w tym stylu).


Możesz wyjaśnić jak to zrobić, ewentualnie podesłać jakiś link do tego?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 wrz 2020, 17:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8792
Lokalizacja: Polska
Kamil.20 pisze:
Możesz wyjaśnić jak to zrobić, ewentualnie podesłać jakiś link do tego?

Przez zlacze trenera (DSC).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 wrz 2020, 18:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2261
Kamil.20 pisze:
Stawiam dopiero pierwsze kroki w fpv.


To może jednak zostań z tym co masz. Jak już nie będą to pierwsze kroki to sam będziesz wiedział co będzie ci potrzebne. A jak ci się spodoba to raczej skończy się na wymianie radia. Na dzień dzisiejszy powinny wystarczyć ci lepsze anteny a w szczególności te w odbiornikach.
Jeszcze jedno pytanie: w którą stronę masz ustawioną antenę w nadajniku(w prawo czy lewo?).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 wrz 2020, 19:48 
Offline

Rejestracja: czwartek 16 lip 2020, 14:33
Posty: 12
Lokalizacja: Częstochowa
W prawo.
No właśnie odpowiedź zostań z tym co masz nie wyczerpuje tematu.
Chciałbym iść do przodu z zasięgiem bo latanie w kółko w promieniu kilkuset metrów mnie nie bawi.
To forum jest bardzo zaawansowane, ale czytając posty osób raczkujących w większości widzę właśnie takie odpowiedzi " baw się tym co masz" " wszytko byś chciał na tacy"

Jak nikt mi nie powie o co chci i z czym to się je to człowiek będzie błądził i popełniał dużo błędów.

Dzięki za odpowiedzi bo już więcej wiem

Co do złącza DSC to coś o tym słyszałem ale nie wiem za bardzo co tam podłączyć
Chciałbym się dowiedzieć więcej o eleres
Co do odbiornika w modelu to anteny to dwa kable ja da się je wymienić to czemu nie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 wrz 2020, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2261
Właśnie zaczyna się od prostych spraw a takimi jest wymiana anten i zmiana zapatrywania się anteny. Prawica nie jest odpowiednim kierunkiem. Lepiej być na środku:) czyli antena w górę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 wrz 2020, 21:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 16 lip 2020, 14:33
Posty: 12
Lokalizacja: Częstochowa
Ok, dzięki za podpowiedź. Jutro będę dzwonił za antenami mam na myśli prodrone bo takich anten używam w goglach.
Co do platformy to miałem pioniera 1400, a teraz będę uzbrajał rangera 2000 i także szukam nadajnika linku fpv. W Googlach mam odbiornik eachine pro58 z softem Achillesa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.