Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 13 sie 2020, 07:08

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 26 lip 2019, 19:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 21 sty 2016, 17:12
Posty: 121
Lokalizacja: Toruń
hej potrzebuję innego liku rc w moim tgy 9x i mam pytanie czy crossfire zadziała zwyczajnie po włożeniu do radia czy będą jaja i majstrowanie jak w radiach fr sky z inwerterami oraz czy będzie osiągalna pełna funkcjonalność i niska latencja tego połączenia?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 lip 2019, 22:16 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 521
Lokalizacja: Biała Podlasla
To napewno Ty?
Pytam, bo kiedyś używałeś kropek i przecinków, o budowaniu poprawnych zdań nie wspomnę..


Co do pytania - nie wykorzystasz możliwości Cs w 9x.
Ale:
R9m za słabe?
Masz wg telemetry mod jakiś?
A może qlrs 100mW?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 lip 2019, 23:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1447
Lokalizacja: Lubelskie
sailMan pisze:
majstrowanie jak w radiach fr sky


ale chyba nie we wszystkich? Na pewno o Q7 słyszałem, ale czy np. w 9XD+ trzeba majstrować?

W 9X to masz taką "precyzję" sterowania, że opóźnienie o tych kilka ms więcej nie zrobi różnicy :-D

_________________
Takie tam wypociny na YouTube ;-)

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 lip 2019, 22:09 
Offline

Rejestracja: czwartek 21 sty 2016, 17:12
Posty: 121
Lokalizacja: Toruń
Zmieniam nie z powodu latencji. Jestem zmuszony wymienić eleresMAX na coś co gada "w języku sbus" wg betaflight bo z niego chce korzystać. Co znaczy "nie będziesz mógł wykorzystać możliwości crossfire"? Jakich możliwości? bo rozumiem, że zasięg i prędkość komunikacji będzie niezależnie od radia? Nie będę miał telemetrii tylko?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 lip 2019, 14:47 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 521
Lokalizacja: Biała Podlasla
sailMan pisze:
Zmieniam nie z powodu latencji. Jestem zmuszony wymienić eleresMAX na coś co gada "w języku sbus" wg betaflight bo z niego chce korzystać.


Moduł nadawczy ma gadać w sbus czy odbiornik? Bf chyba w aparaturze uruchamiać nie będziesz, co? ;-)
A z tego co wyczytałem na stronie oferującej lrsy to sbus w przypadku odbiornika eleres nie jest problemem?

Cytuj:

Co znaczy "nie będziesz mógł wykorzystać możliwości crossfire"?


Wiesz, że jak kogoś cytujesz to bardzo nieładnie zmieniać słowa których ktoś użył?
Będziesz mógł jeśli przerobisz radio.

Cytuj:
Jakich możliwości? bo rozumiem, że zasięg i prędkość komunikacji będzie niezależnie od radia? Nie będę miał telemetrii tylko?


Co do zasięgu to może tak, a może nie.
W przypadku zastosowania przezemnie modułu lrs qlrs 100mW wszystko było w porządku. Przejście na 1W spowodowało u mnie problemy już przy ok 1/4 mocy. Co prawda rozrzut jakości wykonania jest duży dla 9x, ale w moim ścieżki zasilania dla modułu nie wytrzymały.
Dlatego przy
Power consumption: 1.1W (@10mW) - 3.2W (@2000mW)
Zastanowilbym się osobiście czy pchać to w 9x.
Nie mówiąc o tym, że masz już eleres.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 lip 2019, 14:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8573
Lokalizacja: Polska
df2 pisze:
W przypadku zastosowania przezemnie modułu lrs qlrs 100mW wszystko było w porządku. Przejście na 1W spowodowało u mnie problemy już przy ok 1/4 mocy. Co prawda rozrzut jakości wykonania jest duży dla 9x, ale w moim ścieżki zasilania dla modułu nie wytrzymały.
Dlatego przy
Power consumption: 1.1W (@10mW) - 3.2W (@2000mW)
Zastanowilbym się osobiście czy pchać to w 9x.

A co ma QLRS do Crossfire? Przeciez Crossfire ma wejscie zasilania z zewnatrz po XT-30...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 lip 2019, 16:08 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 521
Lokalizacja: Biała Podlasla
pawelsky pisze:
A co ma QLRS do Crossfire? Przeciez Crossfire ma wejscie zasilania z zewnatrz po XT-30...


No faktycznie ma. Popatrzyłem z tego widoku:

https://rcmaniak.pl/environment/cache/i ... 9ae651.jpg

i umknęło mi wejście dc po tym jak pomieszalo mi się z mini:
https://oscarliang.com/ctt/uploads/2018 ... 24x768.jpg

:D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 lip 2019, 16:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8573
Lokalizacja: Polska
df2 pisze:
pomieszalo mi się z mini

Z micro :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 lip 2019, 17:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 521
Lokalizacja: Biała Podlasla
Jeszcze lepiej :D

Gdybym miał to bym upilnował ;-)
A tak na stanie tylko r9m, qlrs i olrsng ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 sie 2019, 15:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1447
Lokalizacja: Lubelskie
sailMan pisze:
coś co gada "w języku sbus" wg betaflight

Przecież LRS gada po S-BUS z BF. Kilkadziesiąt lotów zrobiłem i zero problemów. Musisz mieć mega kiepskie FC, albo źle ustawiłeś jeśli Ci nie działa ;)

_________________
Takie tam wypociny na YouTube ;-)

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.