Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 10 gru 2018, 01:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 04 lip 2018, 17:46 
Offline

Rejestracja: czwartek 10 mar 2016, 15:28
Posty: 36
Lokalizacja: Leszno
Siemka ostatnio złożyłem rc do koptera, jest to turnigy 9x z combo djt + v8frII, do tego dołożyłem wzmacniacz sygnału 2000mw ( taki https://www.banggood.com/FPV-2_4G-2W-20 ... rehouse=CN ) i po przetestowaniu w 15 minut moduł zaczął piszczeć tak z częstotliwością raz na sekunde i teraz jak latałem miałem wrażenie że przycina sygnał radiowy... jestem mega zawiedziony miał ktoś tak?
Nie wiem czy wymienić moduł czy mogło się z nim coś stać, do tego boostera dołożyłem większą antene niż była w zestawie czy to też może być wina tego?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 04:57 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Jeżeli masz obawy to zrób test zasięgu wedle przepisu z instrukcji do modułu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 07:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 21 gru 2014, 16:55
Posty: 58
Lokalizacja: Łódź/Piotrków Tryb.
Chcesz jajka (sobie) smażyć z taką dopałką? o.O


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 10:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 523
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Pomijając legalność tej dopałki to po co ci ona? Jeśli chcesz daleko to nie lepiej crossfire?

_________________
Hangar: De Stik x2.5
Suweren
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 18:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 646
a nie odpalałeś bez anteny ? mogłeś usmażyć wzmacniacz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 18:44 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1324
Lokalizacja: Cieszyn
Wincyj watów, 2W to mało i zero szacunku na dzielni, bez 5W nie ma co się pokazywać :-)
A tak na serio, to po co składać kopter i od razu walić do niego 2W? Przecież na fabrycznym DJT i v8frII bez większych problemów robi się 1km.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 19:00 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Celna uwaga, bo nawet nie wiadomo jakie to zatrważające odległości powodują kłopoty z zasięgiem na takim grillu. Mi na DJT i V8FR szybciej kończy się wizja niż zasięg, a wizja kończy się już na 500m.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 20:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1731
Lokalizacja: Gdynia
Lucfindal, zgaduję, że masz troszkę dupne anteny do FPV... chinczyk ?

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 20:33 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Kuczy Chwalone przez Bruce'a z RCModelsReview chińskie białe no name'y, a to z podstawowym odbiornikiem Boscam 305 i takim też podstawowym nadajnikiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 lip 2018, 21:24 
Offline

Rejestracja: czwartek 10 mar 2016, 15:28
Posty: 36
Lokalizacja: Leszno
No dobra chłopaki w odpowiedzi na cały hejt, sugerowałem się setupem taty, który też ma bodajze 2w ale innej firmy, drona składałem dla osoby drugiej a nie dla siebie, więc pomyślałem hmm, skoro chce mieć duży zasięg to co mi może dać duzy zasięg? i cyk dopałka, porobiliśmy sobie jaja to teraz spróbujcie mi odpowiedzieć czy lepiej kupić odrazu nowy moduł czy spróbować jeszcze ten? zaraz podepne go do taranisa i zobacze czy będzie robił to samo i dam znać ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 lip 2018, 06:00 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Ale nic nie powiedziałeś o zasięgu.
Co to znaczy duży zasięg ?
Kiedy moduł zaczyna pikać ?
Jak to wypada w porównaniu do aparatury bez dopałki ze zwykłą anteną ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 lip 2018, 06:55 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 04 kwie 2016, 07:11
Posty: 54


To jest normalne że odpowiedzi zazwyczaj dotyczą innych aspektów np. prawnych, nagonki etc.Przywyknij bardzo pospolite na forach.
Wracając do tematu usmażyć ciężko, oczywiście wzmianki są w instr. że podłączać tylko z anteną ale z doświadczenia wiem że nie tak łatwo usmażyć zwlaszcza taką małą moc. Jeżeli dokręciłeś cokolwiek czyt.antena to tym bardziej musiałbyś latać i używać spory czas by cokolwiek się stało.
Proponowałbym przenieść wzmacniacz w inne miejsce, odsunąć bo możliwe że zakłóca coś w nadajniku.Najlepszym sposobem będzie całkowite odseparowanie witaminy od reszty nadajnika np. folią allu. Może harmoniczne gdzieś idą i przez to zaczyna fiksować. Sam używałem ale troszkę inny wzmacniacz i kiedy witamina była przy samym nadajniku działy się cuda.Odsunięcie pomogło tylko że tam miałem 5w.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 lip 2018, 09:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 523
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Jeśli chcesz duży zasięg to cyk Crossfire i masz 15km bez problemu i 40 w dobrych warunkach. Poza tym kopterem i tak nie polecisz tak daleko więc po co? Chyba, że chcesz płacić kilka k to spoko xD

_________________
Hangar: De Stik x2.5
Suweren
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 lip 2018, 18:12 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Crossfire od czarnej owcy to też niemały wydatek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 lip 2018, 22:34 
Offline

Rejestracja: czwartek 10 mar 2016, 15:28
Posty: 36
Lokalizacja: Leszno
No i kolega dokładnie podsumował, crossfire to ogromny wydatek. Ogólnie to mam taki update, że djt w ogóle przestało mi działać, jak podłączam je do aparatury i ją włącze to nie świecą się ledy natomiast jak wyłączam to tak migną delikatnie raz tylko i to tyle.. Jakieś pomysły? a Majk mając na myśli płacenie kilka k to za co miałbym płacić bo nie rozumiem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.