Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

XT60 na XT 30
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=4&t=44488
Strona 1 z 1

Autor:  Invisidible [ sobota 16 cze 2018, 17:19 ]
Tytuł:  XT60 na XT 30

Witam, czy można przelutwac wtyczkę xt 30 do baterii z wtyczka xt60.
Dzięki za każda pomoc. Pozdrawiam :D

Autor:  Lucfindal [ sobota 16 cze 2018, 17:21 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

Wpierw się przywitaj tutaj viewtopic.php?f=42&t=1643

A co do lutowania, to kto Ci zabroni ? :)

Autor:  Invisidible [ sobota 16 cze 2018, 18:27 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

Nie wiem, czy będzie to dobrze działać, jeżeli bym tak zrobil, ale bez przelutowania tych styków bateria nie zmieści mi się do obudowy. Także nie ma się czego bać i brać się za to ?

Autor:  Lucfindal [ sobota 16 cze 2018, 20:16 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

Jaka to bateria ? Bo XT30 to wtyk wytrzymujący prąd do 30A, a XT60 to wtyk wytrzymujący 60A. Jeżeli popłynie za duży prąd to XT30 może się spalić.

Autor:  Invisidible [ sobota 16 cze 2018, 21:00 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

https://swiatbaterii.pl/baterie-do-zaba ... -111v.html
To ta bateria
EDIT: 30A spokojnie mi wystarczy

Autor:  Baqsthc [ sobota 16 cze 2018, 21:06 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

Praktycznie w tej samej cenie znajdziesz pakiet niebo lepszy...

Autor:  Invisidible [ sobota 16 cze 2018, 21:12 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

Mógłbyś podlinkować? Najlepiej jakby był od razu na xt30

Autor:  Lucfindal [ sobota 16 cze 2018, 22:07 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

Ejże nie można mieć wszystkiego jednocześnie :)

Autor:  Invisidible [ niedziela 17 cze 2018, 11:52 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

Haha, racja, życie byłoby za łatwe. Także z racji, że już posiadam baterie 1500mAh 3s XT60, przerobię ja pod wtyczkę XT30. Tak jak wspominałem, 30A mi w zupełności wystarczy i to jeszcze z zapasem ;D
Dzięki za pomoc :)

Autor:  lesz [ niedziela 17 cze 2018, 14:25 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

a nie latwiej zrobic sobie przejscioweczke? wagi bardzo nie powiekszy, a patrzac na rozmiar lipolka to nie mikrus gdzie walczysz o kazdy gram :)

Autor:  Invisidible [ niedziela 17 cze 2018, 23:05 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

Nie chodzi o wagę, a o miejsce, jest go tak mało, to żeby wszystko się zmieściło potrzebuje Aku na xt30

Autor:  Z.W15 [ poniedziałek 18 cze 2018, 01:11 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

Invisidible pisze:
Nie chodzi o wagę, a o miejsce, jest go tak mało, to żeby wszystko się zmieściło potrzebuje Aku na xt30

tylko trzeba to lutowac porzadnie bo zamiast tych 30 A mozesz miec 5A

Autor:  Invisidible [ poniedziałek 18 cze 2018, 03:19 ]
Tytuł:  Re: XT60 na XT 30

Ok, wszystko sprawdzę i zmierzę zanim podłodze je do urządzenia. Znam osobę, która zna się na elektronice to zrobimy to razem :)

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/