Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 20 sie 2018, 18:03


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 13 sie 2018, 10:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 lut 2018, 13:14
Posty: 8
Witam serdecznie,

mam problem z aparaturą FS-i6, podejrzewam że może coś się stało z przepustnicą, aparatura w momencie załączania pokazuje "place all switches in their up position and lower the throttle", wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że mam ustawione początkowe wartości. Nie umiem się dostać do menu serwisowego (oba drążki na lewy dolny róg), właśnie z powodu przepustnicy. Jest jakaś inna opcja, aby ominąć ten komunikat? wtedy mógłbym zresetować ustawienia fabryczne a nuż coś to pomoże :).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 sie 2018, 14:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 18:54
Posty: 188
Lokalizacja: montreal.kan
Slezi pisze:
mam problem z aparaturą FS-i6, podejrzewam że może coś się stało z przepustnicą, aparatura w momencie załączania pokazuje "place all switches in their up position and lower the throttle", wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że mam ustawione początkowe wartości. Nie umiem się dostać do menu serwisowego (oba drążki na lewy dolny róg), właśnie z powodu przepustnicy. Jest jakaś inna opcja, aby ominąć ten komunikat? wtedy mógłbym zresetować ustawienia fabryczne a nuż coś to pomoże :).


pewnie pogrzebales i zmieniles mode funkcji 1,2czy 3,4
pokombinuj z gazem,daj drazek w gore i wlacz jezeli nie zadziala drugi drazek ,przytrzymaj w gorze i wlacz albo w dol i wlacz
powinno zaskoczyc .

jezeli nie zadziala ,mozliwosc ze odpadl kabelek z potencjometra gazu ,trza rozebrac i popatrzec wewnatrz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sie 2018, 07:42 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 lut 2018, 13:14
Posty: 8
Czy podegranie firmware kasuje dane konfiguracyjne? Wczoraj podegrałem nowe dane i bez skutku. Zmierzyłem na pinie serwisowym na płycie głównej gałkę potencjometru i pokazuje w pozycji dolnej 0.03V więc chyba jest w porządku. Próbowałem różnych konfiguracji i nic, ale dalej wydaje mi się, że mogłem coś poknocić. Może któryś switch nie działa? Najbardziej zalezałoby mi mieć pewność, że podegranie FW skasowało konfigurację. Wtedy bym szukał dalej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sie 2018, 13:09 
Offline

Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 18:54
Posty: 188
Lokalizacja: montreal.kan
Slezi pisze:
Może któryś switch nie działa?


tak to jest mozliwe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sie 2018, 17:18 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 lut 2018, 13:14
Posty: 8
Hmm a jak najlepiej sprawdzić te switche? Sprawdzałem opór i zależnie od pozycji wcale nie jest przepływ-brak przepływu, tylko jest jakiś opór i tak, więc mostek odpada

Plus jak ktoś kto flashował tego i6 fajnie jakby dał znać czy flash usuwa dane konfiguracyjne :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.