Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 15 paź 2018, 16:41


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 17 mar 2017, 12:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6538
Lokalizacja: Polska
CichyBart pisze:
A jakiś mod na pakiet lipo?

A po co Ci mod? Wpinasz LiPo 2S wtyczka od balansera i juz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 mar 2017, 13:03 
Offline

Rejestracja: sobota 04 mar 2017, 07:04
Posty: 74
A ktoś zna różnice pomiędzy odbiornikiem RX8R a X8R?
Ew. jaki polecacie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 mar 2017, 13:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
http://www.frsky-rc.com/product/category.php?cate_id=17

Tu masz porównanie innych z serii X http://77hobby.pl/pobieranie/77hobby_frskyRX_accst.pdf

_________________
Mój kanał na YT


Ostatnio zmieniony piątek 17 mar 2017, 13:18 przez Adrián, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 mar 2017, 13:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6538
Lokalizacja: Polska
CichyBart pisze:
A ktoś zna różnice pomiędzy odbiornikiem RX8R a X8R?

Kazdy kto zadal sobie odrobine trudu zeby przeczytac chociazby sekcje "What's new?" w instrukcji?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 mar 2017, 13:30 
Offline

Rejestracja: sobota 04 mar 2017, 07:04
Posty: 74
Thx. Jeszcze tylko interesuje mnie "Standard/Eu version" - który brać, by nie mieć problemów z dostępem do odbiorników?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 mar 2017, 13:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6538
Lokalizacja: Polska
CichyBart pisze:
który brać, by nie mieć problemów z dostępem do odbiorników?

viewtopic.php?f=4&t=33449


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 mar 2017, 13:38 
Offline

Rejestracja: sobota 04 mar 2017, 07:04
Posty: 74
pawelsky, a byłem pewien, że to forum mam w większości rozpracowane...
Dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 mar 2017, 07:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 15 gru 2012, 15:18
Posty: 152
Lokalizacja: Chorzów
Dotarł i do mnie.
Przesiadka z flashowanego turnigy 9x, generalnie dla kogoś kto działał na open tx to bardzo wiele się nie zmienia.
Przyjemne radio.
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 12 kwie 2017, 18:45 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 18:21
Posty: 124
Lokalizacja: Przechlewo
Zakupilem sobie Taranisa x7 i mam z nim problem tzn albo nie umiem poprawnie ustawić drążków albo coś tu jest skopane. W zakładce radio setup jest ustawienie mode 1-4 . Jak ustawię mode1 to mam z lewej Yaw i Throttle prawidłowo ustawione a z prawej Roll i Pitch zamienione . W żadnym innym mode 2,3,4, nie mam normalnych ustawień.
A i co to za parametr "Rx channel ord " ? Zmiana go nic nie wnosi.

_________________
X210
QX95
Holybro Shuriken 180
Fatshark Dom HD2
Tarot Ironman 650, ZXY-M, OSD, SunnySky 3508,props 1555, 6S 5200, xiaomi yi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 15 kwie 2017, 07:46 
Offline

Rejestracja: środa 05 gru 2012, 12:39
Posty: 2
Lokalizacja: Kraśnik
"Rx channel ord " to kolejność kanałów w odbiorniku , ustawienia zostaną zastosowane w nowo utworzonym modelu .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 15 kwie 2017, 11:11 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 615
pojawiły się inne wersje kolorystyczne

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 15 kwie 2017, 14:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Hm już dawno..
Na BG można było kupić.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 maja 2017, 21:58 
Offline

Rejestracja: piątek 03 mar 2017, 19:04
Posty: 202
Lokalizacja: Bytom
Posiadam wyżej wymienioną aparaturę. Wgrany najnowszy Open TX. Wszystko działa, nawet S.Port na spodzie aparatury - można aktualizować np. odbiorniki. Mam tylko jeden problem z dźwiękiem uruchomienia aparatury, w czasie włączania pojawia się logo Open TX ale nie słychać dźwięku. Karta SD zainstalowana, pakiet dźwiękowy Amber zainstalowany w czasie pracy aparatury wszystkie komunikaty dźwiękowe są słyszalne. Tylko ten jeden dźwięk startowy (tada.wav) nie jest odtwarzany. Może jest gdzieś jakiś magiczny "ptaszek" w ustawieniach, który trzeba zaznaczyć/odznaczyć.

_________________
Pozdrawiam Krzysiek
---------------------------------------------------------------
QAV-250, Martian II, GEPRC-AX215, QAV-R 220, ARMATTAN CHAMELEON, T-Rex 500
Zapraszam na bloga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 maja 2017, 22:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Spróbuj podmienić ten plik, na inny, który jest odtwarzany, tylko z taką samą nazwą, jaką ma intro.
Zapisz sobie oryginalne, jak będziesz chciał podmienić.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 maja 2017, 22:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 23 lip 2012, 08:31
Posty: 823
Lokalizacja: Wrocław/Sulechów
Haha :D
Umieram ze śmiechu jak zobaczyłem ten "mod lipo" na filmiku :D Żenada...
Myślałem, że ktoś wymyślił jak tam upchnąć większe aku, a nie taki shit...
Wdłg mnie fajnie by tam weszła bateria 3S LI-ion Panasia. Teraz mam 2S 1000mah, i to o wiele za mało ;/

_________________
FPV Forever!! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.