Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 13 gru 2018, 17:06


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 04 mar 2018, 12:33 
Offline

Rejestracja: czwartek 22 lut 2018, 19:06
Posty: 7
Lokalizacja: Warszawa
Lenny pisze:
Czy to normalne, że po uruchomieniu radia z głośnika słychać takie ciche buczenie? Nie jest to jakiś głośny dźwięk tylko słychać jego pracę?

Mam to samo w dopiero co kupionym Q X7S. Naprawiłeś to w jakiś sposób? Bo strasznie wkurza, jakby coś miało się zaraz popsuć :cry:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 10 mar 2018, 20:28 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 kwie 2016, 18:18
Posty: 57
Lokalizacja: Oslo
Gdzie najlepiej w polsce kupić q x7s? Kupowałeś w kraju czy u chińczyków?

EDIT: wlasnie widze ze na horusrc w ich sklepie jest za 184$ z darmowa wysylka, niezla cena, ale pewnie VAT trzeba bedzie przyjac na klate :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 10 mar 2018, 21:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 515
Lokalizacja: Warszawa
U skosnookich trafiaja sie promki na GB czasami warto upolowac jesli rozwazasz taki zakup z chin.
W PL masz duzo opcji m.in z bannera na forum ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 10 mar 2018, 21:04 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 kwie 2016, 18:18
Posty: 57
Lokalizacja: Oslo
na GB da sie taniej niz 184$? A o banner chodzi Ci o 77hobby? Oni nie mają x7s


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 10 mar 2018, 22:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 515
Lokalizacja: Warszawa
Sorry nie dopatrzylem ze chodzi Ci o wersje "S".
Zwykla mozna dopasc ponizej 100USD


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 10 mar 2018, 23:53 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 kwie 2016, 18:18
Posty: 57
Lokalizacja: Oslo
zwykla to wiem :) w sumie to się jeszcze zastanawiam ale chyba jak kupować to lepiej juz x7s. Latam trochę tez dronami, planuje troche race wiec te gimbale sie przydadzą, dodatkowo stiki sa lepsze, bateria jest (ładowarka to tam pal licho) no i walizeczka. W sumie tego sie nie kupuje raz na miesiac, w powietru tez nie lata więc raczej się nie uszkodzi. Do tej pory mam dx6i i z tego chciałem zmienić, pewnie skok i tak i tak odczuje cokolwiek bym nie wziął.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 08:24 
Offline

Rejestracja: sobota 23 gru 2017, 16:47
Posty: 45
Lokalizacja: Warszawa
Dzielę się doświadczeniami z pierwszymi problemy z APką. Gimbal Ail nie daje się skalibrować. W pozycji centralnej nie daje zera. Żeby odchyłka była stała to bym sobie załatwił to trymem albo ofsetem, ale tutaj jest lepsza zabawa. Po kalibracji daje np. 3% w pozycji centralnej. Poruszam i jest 10%. Poruszam znowu i jest 6%. Zwariować można. Drugi kierunek i drugi gimbal ma błędy nie większe niż 0,8%.
W sumie to dopiero zauważyłem że to jest przyczyną tego że samolot sam czasem kręci, a Quad nie trzyma pozycji. Problemów szukałem w wietrze, albo w słabych silnikach w quadzie.
APka na gwarancji w HK, więc pewnie będę musiał odesłać. Pewnie z miesiąc przerwy w zabiawie :-( Gdybym nie miał gwarancji zainwestowałbym w gibmale M7 z sensorem Hall'a, choć to 50% ceny APki.
Macie podobne doświadczenia?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 17:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 22:37
Posty: 90
Lokalizacja: Wieś pod Krakowem
Popraw wtyki na gimbalu.

_________________
pozdr. Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 kwie 2018, 14:37 
Offline

Rejestracja: środa 19 sie 2015, 11:48
Posty: 366
Lokalizacja: PGN
Witajcie. Mam pytanie odnośnie tego jak włączyć w taranisie qx7 powiadomienia dzwiękowe tzn gdy włącze trimer na 5 min to po każdej przelecianej minucie informował mnie o tym sygnałem dzwiękowym


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 lip 2018, 06:35 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 cze 2017, 19:26
Posty: 57
Lokalizacja: lubuskie
Mam pytanie czy można ładować pakiet lipo podłączony do aparatury czy trzeba go odłączyć? Udało mi się zmieścić w moim taranisie QX7 pakiet turnigy 3S 1450mAh lipo transmitter pack wchodzi na styk
zdjęcie pokazujące pakiet w aparaturze Taranis QX7
posiada fabrycznie 3 wtyczki, które przerobiłem na:
- jst (zamiast wtyczki od serva)
- wtyczka balansera 3S (jest oryginalnie zamontowana)
- 2S(tylko zewnętrzne kale zamiast wtyczki dwu pinowej nie wiem jak się nazywa).

Dla wygody wolałbym nie odłączać i wyciągać pakietu tylko otworzyć klapkę podłączyć wtyk balansera 3S i jst do ładowarki i w około godzinę mam pakiet naładowany bez odłączania wtyczki balansera 2s, która służy do zasilenia aparatury tylko nie wiem czy to nie uszkodzi aparatury?

P.S. Aparatura jest super i biorąc pod uwagę jej cenę 105$ z HK (magazyn europejski) i to co można na niej ustawić i jakie daje możliwości konfiguracyjne to świetna propozycja po przejściu z FlySky Fs-i6 i aparatury quanum oryginalna od drona Quanum Nova Pro nie żałuję ani jednej złotówki na nią wydanej jedynie odbiorniki mogły by być ciut tańsze :P.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 lip 2018, 06:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11964
Lokalizacja: Mikoszewo
Teoretycznie możesz ale w związku z tym że ogólne zalecenie w stosunku do lipoli jest by ładować je na niepalnej powierzchni a w miarę możliwości w ogniotrwałym pojemniku to tutaj musisz sam podjąć decyzję - wygoda czy bezpieczeństwo.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 lip 2018, 08:54 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 cze 2017, 19:26
Posty: 57
Lokalizacja: lubuskie
A powiedzcie mi czy jest polski głos do aparatury Taranis QX7 mam możliwość wybrania języka polskiego jako głos w menu aparatury (samo menu jest w języku polskim) jednak na karcie pamięci w folderze Sound wewnatrz jest folder pl, ale jest pusty. Dodam że aktualizowałem oprogramowanie aparatury i ściągałem rzeczy na kartę pamięci.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 lip 2018, 09:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8812
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Czasem z 9x nie pasuje?
Masz tego sporo w sieci do ściągnięcia, gotowe "paczki"

Kiedyś miałem, ale osobiście nie lubię spolszczenia. Wolę ang.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 lip 2018, 13:26 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 kwie 2016, 18:18
Posty: 57
Lokalizacja: Oslo
Verid pisze:
Teoretycznie możesz ale w związku z tym że ogólne zalecenie w stosunku do lipoli jest by ładować je na niepalnej powierzchni a w miarę możliwości w ogniotrwałym pojemniku to tutaj musisz sam podjąć decyzję - wygoda czy bezpieczeństwo.


Za 30 dyszek masz pakiet w 77hobby NiMH oryginalny od FrSky (choc nie wiem czy to akurat dobrze ze od nich no ale niech bedzie).

Ja sie takze zastanawiam jeszcze nad radyjkiem, na razie smigam jeszcze na dx6i a jak bylem w Polsce to akurat wyprzedali X7S i teraz znow ich nie maja, moze w polowie sierpnia beda mieli.
Zastanawiam sie teraz w sumie czy kupic Q X7 i do tego modul R9 abym mogl uzywac R9 mini, ktore sa dosc tanie, maja super zasieg, telemetrie i chyba wszystko co potrzeba do dronow czy skrzydel (oczywiscie musisz miec FC bo one nie maja wyjscia PWM), czy moze lepiej Q X7s tylko wtedy moze mi zabraknac na R9 modul. Nie wiem czy te gimbale Hall sa warte ceny? Wiem ze jeszcze dodatkowo sa drazki, walizka, pakiet itd. Teraz jeszcze sprawe mi skomplikowalo x-lite nowe ale chyba nie za bardzo przepadam za takim rozwiazaniem. Chyba wole tradycyjne wielkie radia :D

Jak wypadaja standardowe gimbale w X7? Poczuje roznice z dx6i?

Ogolnie wole tez kupic od 77hobby za stowke wiecej i miec gwarancje i wsparcie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 lip 2018, 13:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6666
Lokalizacja: Polska
terragady pisze:
Za 30 dyszek masz pakiet w 77hobby NiMH oryginalny od FrSky (choc nie wiem czy to akurat dobrze ze od nich no ale niech bedzie).

Zdecydowanie nie polecam zwyklych NiMH, z uwagi na samorozladowanie. Jesli NiMH to tylko Eneloopy (lub ReCyko+).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.