Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 22 sie 2019, 13:12


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 25 sty 2016, 23:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9096
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
pawelsky pisze:
No moj drogi, albo hobby albo zabawa

Hehehe ! Sorry nie mogłem się powstrzymać :-D

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 sty 2016, 23:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Dzięki Ci piękne za podpowiedz obrazkowa:)
Musiałem trochę skorygować wartości bo mi jeden pad chodzi tylko do -96. Można to poprawić jakoś? Pewnie to juz hardware?

P.s. Żona również dziękuje:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 sty 2016, 00:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7425
Lokalizacja: Polska
matulekpl pisze:
Można to poprawić jakoś?

Tak, kalibracja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 sty 2016, 00:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Niestety to by było za proste. Kalibracja nic nie zmienia. Chyba, ze to nie ta kalibracja o której myśle?
http://open-txu.org/wp-content/uploads/ ... ration.png


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 sty 2016, 00:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7425
Lokalizacja: Polska
matulekpl pisze:
Niestety to by było za proste. Kalibracja nic nie zmienia. Chyba, ze to nie ta kalibracja o której myśle?
http://open-txu.org/wp-content/uploads/ ... ration.png

To ta kalibracja, i dziwne ze nic nie zmienia bo powinna. Chyba ze gdzie indziej cos poprzestawiales (w limitach badz krzywych).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 sty 2016, 00:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Nigdzie indziej nic nie zmieniane. Cały czas oś Rud daje mi od -96.1 do 100. Oś Ail daje mi od -100 do 99.6 . I drążki w pozycji środkowej cały czas jakby miały wahania pozycji. Co prawda nieznaczne ale jednak.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 sty 2016, 00:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7425
Lokalizacja: Polska
matulekpl pisze:
Nigdzie indziej nic nie zmieniane. Cały czas oś Rud daje mi od -96.1 do 100. Oś Ail daje mi od -100 do 99.6 . I drążki w pozycji środkowej cały czas jakby miały wahania pozycji. Co prawda nieznaczne ale jednak.

Moze za bardzo cisniesz drazki w skrajnych polozeniach przy kalibracji...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 sty 2016, 16:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Załapałem co i jak dopiero jak wszedłem w ustawienia INPUTS i tam wszystko było ok czyli od -100 do 100. Banalne, ale trymery miałem przesunięte:) heh


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 sty 2016, 11:06 
Offline

Rejestracja: środa 12 sie 2015, 23:27
Posty: 159
Lokalizacja: Warszawa
Panowie podejmę się do tematu nie chcąc zakładać nowego wątku. Mam problem z mode. Bawiłem się po kupnie apka i prawdopodobnie przestawiłem coś ze w asystencie nazy pokazuje mi ze działa w mode 1 a w ustawieniach mam włączone mode 2. Jak to zauwazylem powracałem do opcji pierwotnych ale problem jest dalej. Po zbindowaniu starej apki th9x wszystko jest ok. Macie może jakiś pomysł co mogłem przestawić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 sty 2016, 03:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Qwerterek1 pisze:
Panowie podejmę się do tematu nie chcąc zakładać nowego wątku. Mam problem z mode. Bawiłem się po kupnie apka i prawdopodobnie przestawiłem coś ze w asystencie nazy pokazuje mi ze działa w mode 1 a w ustawieniach mam włączone mode 2. Jak to zauwazylem powracałem do opcji pierwotnych ale problem jest dalej. Po zbindowaniu starej apki th9x wszystko jest ok. Macie może jakiś pomysł co mogłem przestawić?

Mnie zastanawia gdzie w NaZa Assistant Ty widzisz ten Mode 1??
I skąd Naza o tym wie i co to niby dla niej zmienia?:)
Chyba ze mówisz o tym ze przesuwając drążkiem od gazu przesuwa Ci sie inny suwak w asystencie NAZY. Wtedy masz źle kanały przypisane do drążków w apce.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 sty 2016, 09:47 
Offline

Rejestracja: środa 12 sie 2015, 23:27
Posty: 159
Lokalizacja: Warszawa
matulekpl pisze:
Chyba ze mówisz o tym ze przesuwając drążkiem od gazu przesuwa Ci sie inny suwak w asystencie NAZY. Wtedy masz źle kanały przypisane do drążków w apce.


Dokładnie, z suwaków nazy. Już to rozkminiłem i kanały w taranisie na wstępie trzeba było pozamieniać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 lut 2016, 23:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 20:44
Posty: 97
Lokalizacja: NL
Dla potomnych: mając OpenTX 2.1 można dowolnie zmieniać FW XJT Taranisa z EU na NON-EU i odwrotnie, tak samo z odbiornikami serii X i chyba D, już nie pamiętam. Wystarczą 2 pliki i 3 kabelki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 lut 2016, 02:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7425
Lokalizacja: Polska
Spenser pisze:
tak samo z odbiornikami serii X i chyba D, już nie pamiętam.

D nie mozna.
Linki do firmware wszelakich
viewtopic.php?f=4&t=33449


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 lut 2016, 14:10 
Offline

Rejestracja: środa 24 lip 2013, 21:31
Posty: 31
Lokalizacja: Bukowo Morskie
Nie chcę zaczynać nowego wątku, dlatego tutaj zapytam.
Czy jest możliwość podłączenia analogowego czujnika napięcia http://radio-modele.pl/frsky-czujnik-napiecia---lipo-voltage-sensor-%28fbvs%29,704,9538.html do odbiornika X8R ? Chciałbym wpiąć dwa takie mierniki. DA SIĘ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 lut 2016, 15:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7425
Lokalizacja: Polska
Tomekatomek pisze:
Nie chcę zaczynać nowego wątku, dlatego tutaj zapytam.
Czy jest możliwość podłączenia analogowego czujnika napięcia http://radio-modele.pl/frsky-czujnik-napiecia---lipo-voltage-sensor-%28fbvs%29,704,9538.html do odbiornika X8R ? Chciałbym wpiąć dwa takie mierniki. DA SIĘ?

Bez rzezbienia w odbiorniku nawet jednego sie nie da. Mozesz jednak kupic sobie Sp2UART B ktory posiada 2 porty analogowe, lub zrobic swoj wlasny z Arduino Pro Mini za $2 i biblioteki FrSkySportTelemetry


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.