Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 19 wrz 2019, 14:24

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 24 sty 2016, 01:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 20:44
Posty: 97
Lokalizacja: NL
pawelsky, zaraz wrzucę, z tego co wyczytałem, nie będzie więcej aktualizacji przez Companion.
Rrobię to wg instrukcji autora:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2451551

matulekpl, ja jeszcze nie mam czym latać, więc nie mam nic do stracenia. Zrobię update teraz, bo podobno utracę wszystkie dane, są nowe dźwięki itd.
Poza tym ja muszę mieć 'wszystko' najnowsze :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2016, 01:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7507
Lokalizacja: Polska
Spenser pisze:
pawelsky, zaraz wrzucę, z tego co wyczytałem, nie będzie więcej aktualizacji przez Companion?

Nic mi o tym nie wiadomo. Aktualizacja przez Companion dziala i ma sie dobrze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2016, 01:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 20:44
Posty: 97
Lokalizacja: NL
Cytuj:
I understand that because 2.1.XX is new code or branch in the OpenTX development process, it will not be offered as an automatic upgrade through Companion from 2.0.XX.

Z linka w poprzednim poście. Ale czekaj, może chodzi o ten zwykły Companion, sam już się gubię.


Ostatnio zmieniony niedziela 24 sty 2016, 01:30 przez Spenser, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2016, 01:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7507
Lokalizacja: Polska
Spenser pisze:
Cytuj:
I understand that because 2.1.XX is new code or branch in the OpenTX development process, it will not be offered as an automatic upgrade through Companion from 2.0.XX.

Z linka w poprzednim poście.

No przeciez Ci napisalem ze masz pobrac Companion 2.1.x a nie 2.0.x. To sa rozne linie firmware.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2016, 01:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 20:44
Posty: 97
Lokalizacja: NL
Masz cierpliwość :) Już pobieram, zaraz będę miał chyba nawet oryginalny bootloader. Muszę doczytać instrukcję z linka do końca i robię update.

/Edit:

OpenTx 2.1 wrzucony, ale bootloader nadal mam EU! Tak ma być?

Obrazek

Cytuj:
After I was satisfied that things looked OK with Companion I flashed my Taranis Plus using the power off USB setup because it does everything in one process. The boot loader, firmware and my custom splash screen. Just my preference.


Jak to włączyć, czemu o tym nie piszesz :-)

/Edit2 (2:45AM)
Aby zaktualizować bootloader razem z softem, konieczne jest flashowanie wyłączonej aparatury. Aby to zrobić, trzeba podmienić sterownik usb za pomocą aplikacji Zadig. Wtedy Companion 2.1 rozpozna wyłączonego Taranisa i zaktualizuje bootloader z oprogramowaniem. .

Nie wiem tylko dlaczego kolor z białego zmienił się na ostry niebieski :)
Obrazek

Dzięki za pomoc i cierpliwość :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2016, 11:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 gru 2014, 19:31
Posty: 271
Lokalizacja: Chełm
Bo domyślnie OpenTX ma odwrotnie ustawione kolory. Suwak w prawo i voila.

_________________
Latak 1(RCX250), Latak 2(LT210), Latak3(RCX175),Hubsan107L, v636
Pzdr.,Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2016, 11:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 20:44
Posty: 97
Lokalizacja: NL
Miałem na myśli podświetlenie bootloadera. Normalnie w aparaturze zmienisz podświetlenie menu. Dodatkowo przy uruchamianiu jest niebieski blink ekranu, ale to już pewnie pozostanie ;) (z tego co wyczytałem właśnie w sieci, to jednej osobie też tak mruga ekran na starcie) może ktoś wie jak się tego pozbyć?

Pewnie ma to jakiś związek z bootloaderem, skoro jego podświetlenie zmieniło się na ostry niebieski.
Niestety nie potrafię tego ująć na wideo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2016, 15:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7507
Lokalizacja: Polska
Spenser pisze:
Miałem na myśli podświetlenie bootloadera.

Bootloader ustawia podswietlenie na jeden zdefiniowany na stale kolor, wiec bez dlubania w kodzie tego nie zmienisz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2016, 18:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Szkoda tylko, że wersja 2.1 nie ma na razie tłumaczenia na PL. Albo jest jakiś problem z jego pobraniem, bo jak w Companion wybieram PL i próbuję pobrać firmware to wyskakuje błąd serwera. A jak EN to nie ma problemu. UWAGA: nie mówię o głosach tylko o tłumaczeniu menu.

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2016, 18:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 20:44
Posty: 97
Lokalizacja: NL
Nie próbowałem z tłumaczeniem PL, ale faktycznie mogą nie mieć jeszcze tej wersji na serwerze.
Wrzuciłem EN, bo nie będę miał problemów z orientacją po menu, gdy będę korzystał z jakiegoś tutoriala na YT itp.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 sty 2016, 18:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7507
Lokalizacja: Polska
matulekpl pisze:
Szkoda tylko, że wersja 2.1 nie ma na razie tłumaczenia na PL. Albo jest jakiś problem z jego pobraniem, bo jak w Companion wybieram PL i próbuję pobrać firmware to wyskakuje błąd serwera. A jak EN to nie ma problemu. UWAGA: nie mówię o głosach tylko o tłumaczeniu menu.

Tlumaczenie jest, pewnie jest jakis problem z build serwerem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 sty 2016, 22:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Panowie jestem w trakcie przypisywania dzięków do przełączników.
Wiecie może jak przypisać dźwięk do funkcji odblokowania silników? Tzn. odtworzenia dźwięku podczas przesunięcia obydwu padów w któryś z dolnych rogów??

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 sty 2016, 22:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7507
Lokalizacja: Polska
pawelsky pisze:
Tlumaczenie jest, pewnie jest jakis problem z build serwerem.

2.1.7 PL naprawione - https://github.com/opentx/opentx/issues/3253

matulekpl pisze:
Wiecie może jak przypisać dźwięk do funkcji odblokowania silników? Tzn. odtworzenia dźwięku podczas przesunięcia obydwu padów w któryś z dolnych rogów??

Ustaw sobie na kazdy kanal zmienne logiczne a<x czy tam a>x kazda zANDuj z poprzednia a na ostatnia ustaw dzwiek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 sty 2016, 23:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Aleś mi napisał:) "co to k*** są zmienne logiczne" :D heh czyli trochę grubsza sprawa. W łożku leżąc koło żony tego nie zrobie


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 sty 2016, 23:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7507
Lokalizacja: Polska
matulekpl pisze:
Aleś mi napisał:) "co to k*** są zmienne logiczne" :D heh czyli trochę grubsza sprawa. W łożku leżąc koło żony tego nie zrobie

No moj drogi, albo hobby albo zabawa ;-)

arming.png
arming.png [ 1.68 KiB | Przeglądany 1802 razy ]


Do czego jest 1.0 w L4 wykombinuj sam :-P


Ostatnio zmieniony piątek 30 gru 2016, 12:58 przez pawelsky, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.