Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 10 gru 2018, 12:22


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 14 lut 2016, 17:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 maja 2015, 13:44
Posty: 317
Lokalizacja: Kaszuby
U mnie w sobotę dotarły ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 lut 2016, 22:12 
Offline

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 10:31
Posty: 353
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
U mnie była w czwartek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 17 lut 2016, 15:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2221
Lokalizacja: Londyn
Dzieki za przesylke
Jak zamontowac ten modul http://www.banggood.com/XL7105-D03-A710 ... 22603.html wlutowac same piny w plytke i potem przylozyc ten modul i dolutowac piny ? czy zamowic inny modul na jakiejsmalej plytce ?


ktos otrzymal modul z tego linka ?
http://www.banggood.com/2_4G-NRF24L01-P ... 22601.html
u mnie wisi juz dluzszy czas i czeka na realizacje lub na zwrot pieniedzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 17 lut 2016, 16:27 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2013, 09:08
Posty: 426
Lokalizacja: Śląsk
Adasko pisze:
Dzieki za przesylke
Jak zamontowac ten modul http://www.banggood.com/XL7105-D03-A710 ... 22603.html wlutowac same piny w plytke i potem przylozyc ten modul i dolutowac piny ? czy zamowic inny modul na jakiejsmalej plytce ?


ktos otrzymal modul z tego linka ?
http://www.banggood.com/2_4G-NRF24L01-P ... 22601.html
u mnie wisi juz dluzszy czas i czeka na realizacje lub na zwrot pieniedzy

Ad. 1
To jest polecany moduł do płytki.
W komplecie dostałeś goldpiny.
Miałem je wlutowywać do płytki, ale okazało się, że dużo wygodniej jest wlutować najpierw goldpiny do modułu, a potem moduł z goldpinami wlutowywać do płytki.
Ad. 2
Anuluj zamówienie i kup na AliExpress np. ten: http://pl.aliexpress.com/item/2-4G-NRF24L01-PA-LNA-Wireless-Module-16-32mm-Without-Antenna/32345613194.html?spm=2114.13010208.99999999.261.7vwZVS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lut 2016, 19:58 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2013, 09:08
Posty: 426
Lokalizacja: Śląsk
Ten kabelek robi jako promiennik anteny.
Możesz z nim uruchomić moduł i nic się nie stanie.
Płytki mają wgrany soft, więc po wlutowaniu modułu są gotowe do pracy.
W aparaturze tworzysz nowy model, dla Hubsana musisz mieć:
- rewersy na 1, 2 i 4 kanale
- 5 kanał steruje LED.
Odpalasz i latasz.

Edit !
Hmm... nie wiem czy ja mam jakieś zwidy, omamy, czy coś???
Odpowiadałem na posta w którym maxxxior pytał:
- czy może podłączyć moduł A7105 z kabelkiem który fabrycznie jest przylutowany do złącza anteny i czy nie spowoduje to uszkodzenia
- czy wystarczy włączyć aparaturę aby działała z Hubsanem

Dziwnym trafem post na który odpowiadałem wyparował!
Więc wyjaśniam o co chodzi, bo tak jakoś zrobiło się bez senu.


Ostatnio zmieniony czwartek 18 lut 2016, 23:38 przez brodziek, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lut 2016, 22:01 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
hmm... jak mam ustawić przełącznik dla WL Toys V929 i V9494? i jak wejść w sofcie ER9X w wybór tych protokółów?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lut 2016, 22:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2221
Lokalizacja: Londyn
wychodzi ze na 1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lut 2016, 22:40 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
ustawiam na 1 i nie działa. A co mam mieć ustawione w "Proto" w ustawieniach modelu? PPM, PXX?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 lut 2016, 00:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2013, 09:08
Posty: 426
Lokalizacja: Śląsk
maxxxior pisze:
hmm... jak mam ustawić przełącznik dla WL Toys V929 i V9494? i jak wejść w sofcie ER9X w wybór tych protokółów?

Przede wszystkim czy masz "świeżą" wersję firmware er9x?
Jak chcesz wybierać protokół w sofcie er9x, to przełącznik obrotowy musi być na "zero"
Wchodzisz w "Model Setup"-> "Protocol" -> "Proto" i tu ustawiasz protokół który potrzebujesz.
Dla V929, V949 będzie to Flysky.
TU SĄ WYSZCZEGÓLNIONE KANAŁY I FUNKCJE IM PRZYPISANE

maxxxior pisze:
ustawiam na 1 i nie działa. A co mam mieć ustawione w "Proto" w ustawieniach modelu? PPM, PXX?

Jak ustawisz przełącznik na "1" to wybierasz na sztywno protokół przypisany tej pozycji (dla jedynki jest to Flysky), nie działa wtedy wybieranie protokołów w menu aparatury i w zakładce "Proto" musisz mieć ustawione PPM.
Nie jestem pewien, ale chyba opcja Autobind jest domyślnie wyłączona, więc spróbuj włączyć nadajnik z wciśniętym w module przyciskiem Bind .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 lut 2016, 10:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
tak, już wyjaśniam. Zapytałem o to, a po chwili zaryzykowałem i podłączyłem, i hubsan od razu zadziałał. Więc usunąłem post, a widocznie w tym samym czasie Ty napisałeś. Przepraszam :oops:

EDIT

niestety nie udało mi się zbindować tego modułu z WL Toys V949. Switch ustawiony na 1, w profilu ustawione PPM, nawet z wciśniętym przyciskiem BIND w apce też nie zadziałało :/

Udało się w ogóle komuś zbindować którąś biedrone z tym nadajnikiem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 mar 2016, 22:11 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
Halo, zbindował ktoś z tym nadajnikiem biedrone???


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 mar 2016, 22:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8795
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Na pewno masz zwykłą v949?
Ja miałem kiedyś wersję z BG, gdzie fc było z v212 chociaż była to v949, ale zmodyfikowana przez BG, większe śmigła i czymś się jeszcze różnił(jeśli mnie pamięć nie myli) i nie dało się na tamte czasy zbindować jak np v929 czyli z flysky.
Dlatego potrzebujesz zapewne NRF24L01

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 mar 2016, 22:29 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
Adrian, ja ją kupiłem od Ciebie :D
ale mam też drugą, V929 :-)

aaaah, jeśli jest tak jak mówisz Adrian, to faktycznie, potrzebuje modułu NRF24L01

czy ten moduł będzie pasował:
http://www.banggood.com/Wholesale-Perfe ... 41612.html ? :-) całe 7,60zł:-)
czym on się różni od tego: http://www.banggood.com/2_4G-NRF24L0...-p-922601.html poza tym że tamten jest dla Arduino ?

ech, właśnie wsadziłem moduł do Turnigy i poszedł dym :/ sfajczył się C3-22nF i pewnie stabilizator...

edit:wymieniłem stabilizator i kondensator, dioda zaczęła się świecić, ale nie chce się zbindować z Hubsanem :/ brodziek, myślisz że poszedł też moduł? czy procek? Pewnie źle włożyłem płytkę w PINY aparatury i dlatego się skopciło :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 mar 2016, 23:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8795
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Widzisz, zapomniałem, że Tobie sprzedałem ;-)
Ja mam ten drugi, dedykowany pod ten projekt.
Ale jeśli masz zwykłą v929 z wltoys, to powinno się zbindować z 7 tym samym co pasuje do hubsana.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 mar 2016, 23:24 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
no teraz to już po ptokach... trzeba zbadać co się ujarało :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.