Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 19 paź 2018, 15:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 24 mar 2010, 01:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 mar 2010, 23:09
Posty: 2838
Lokalizacja: ...
Jak wyżej co sądzicie o tej apce nie sugerujcie się ceną chodzi o możliwości do "FPV" :roll:
http://www.futaba-rc.com/radios/futj9200.html

_________________
FPV nie kupisz.FPV robisz.
Licencja BNUC'S.

Nie ustawisz koptera lepiej niż swój własny poziom latania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 mar 2010, 09:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 09:28
Posty: 429
Lokalizacja: Białystok
marcin.gala pisze:
chodzi o możliwości do "FPV" :roll:


A co jeszcze masz na myśli? bo do FPV to chyba jak najbardziej :-D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 24 mar 2010, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 16:50
Posty: 311
Lokalizacja: Wwwawa
Pamiętaj, że nie ma tu już dowolności przekładania modułów. Trzeba to lepiej sprawdzić, ale wydaje mi się, że do aparatury kupionej w europie nie włożysz modułów kupionych w US. Mają coś takiego jak regiony z DVD. Dodatkowo sprawdź czy masz gdzieś wyjście PPM w razie zakupu jakiegoś systemu long range. Trainer port tu nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 mar 2010, 10:33 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:00
Posty: 2848
Lokalizacja: Kartuzy
marcin.gala pisze:
Jak wyżej co sądzicie o tej apce nie sugerujcie się ceną chodzi o możliwości do "FPV" :roll:
http://www.futaba-rc.com/radios/futj9200.html

To może ja się wypowiem bo mam takie radio (ale proszę tylko nie "apka" - bo zamilknę :-) ).
Jest jak pisze -mi-: są regiony - tzn jak kupisz nadajnik w US to będzie działał tylko z modułami z US, nawet z 2.4 tylko z US. Co ciekawe - mając moduł 2.4 z US będzie on działał tylko z odbiornikami kupionymi w US (pracującymi z trybie standardowym a nie 7ch - ale to już informacja od znajomego).
Ponadto oryginalne moduły do tego nadajnika nie mają typowego wejścia PPM więc chcąc podłączyć jakiś LRS korzystasz z wyjścia ppm do trenera pozbawiając się w ten sposób podłączenia np. HT.
Generalnie radio super ale ma te ww ograniczenia, które zasadniczo jak używasz "po bożemu" nie mają specjalnie znaczenia ale w FPV mogą mieć.

_________________
pozdrawiam
Krzysztof
http://www.fly.kartuzy.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 24 mar 2010, 12:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 mar 2010, 23:09
Posty: 2838
Lokalizacja: ...
"krall" dziękuję za opisanie owej aparatury ,o to mi chodziło :-D
Wiem że funkcji ma pewnie wiele ale to w końcu forum "FPV" więc pytałem pod tym względem i dostałem odpowiedź.
Dzięki. :mrgreen:

_________________
FPV nie kupisz.FPV robisz.
Licencja BNUC'S.

Nie ustawisz koptera lepiej niż swój własny poziom latania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.