Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

taranis
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=4&t=18640
Strona 1 z 26

Autor:  Adasko [ sobota 01 mar 2014, 17:13 ]
Tytuł:  taranis

Czy ten nadajnik to jakies widmo
Sprawdzam codziennie juz przeszlo miesiac i caly czas back order
Kupil ktos ten nadajnik w HK?

Autor:  shaggee [ sobota 01 mar 2014, 18:38 ]
Tytuł: 

Jak ci zależy na czasie to kup z banggood. Mi puścili kurierem i była w tydzień.

Autor:  Adasko [ sobota 01 mar 2014, 19:57 ]
Tytuł: 

Na czasie mi nie zalezy ,chcialem kupic z ciekawosci ,do latania mam
Na banggood nie robilem jeszcze zakupow powyzej 50 $
nie wiem jak z bezpieczenstwem zakupu , lub ochrony kupujacego

Autor:  Adasko [ poniedziałek 03 mar 2014, 22:10 ]
Tytuł: 

Jest na stanie wlasnie kupilem Taranisa
edit:
Czy ten odbiornik
http://www.hobbyking.com/...telemetry_.html
bedzie pasowal do taranisa?
w sumie nie bardzo wiem ktore z HK spasuja do tego nadajnika

Autor:  PiotrSz [ poniedziałek 03 mar 2014, 22:21 ]
Tytuł: 

Z tą aparaturą będzie działał każdy odbiornik FRSky obsługujący transmisję ACCST a jeśli chcesz mieć pełną telemetrię to zakup http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Port.html + hub z czujnikami.

edit: ups akurat jest Back Order.

Autor:  Adrian838 [ poniedziałek 03 mar 2014, 22:34 ]
Tytuł: 

PiotrSz jaki Hub masz na myśli ? możesz linka zapodać ?

Autor:  PiotrSz [ poniedziałek 03 mar 2014, 22:52 ]
Tytuł: 

Adrian838 pisze:
PiotrSz jaki Hub masz na myśli ? możesz linka zapodać ?


Proszę http://www.frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=103

Autor:  Grabek [ wtorek 04 mar 2014, 09:43 ]
Tytuł: 

PiotrSz pisze:
Z tą aparaturą będzie działał każdy odbiornik FRSky obsługujący transmisję ACCST a jeśli chcesz mieć pełną telemetrię to zakup http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Port.html + hub z czujnikami.

edit: ups akurat jest Back Order.

z tego co pisza na TEJ STRONIE odnosnie SMART-PORTu to nie musi byc huba :)

Autor:  Adasko [ środa 12 mar 2014, 18:18 ]
Tytuł: 

DOszedl do mnie Taranis

Co mnie zdziwilo to bateria nimh poj 800mah
taka baterie mogli sobie juz podarowac tyle samo kosztuje
lipol 2650mah
Zamiast modulu nadawczego mam klapke
i puste miejsce
podobno modul jest wbudowany , nie wiem , odbiorniki dopiero do mnie ida
to wtedy sprawdze
Jesli modul jest wbudowany
a ja bym chcial wstawic eleresa jako JRbox
to czy musze modul odciac ? wewnatrz nadajnika
czy wylaczyc w menu jesli wylaczyc to gdzie
A moze moga nadawac oba moduly jednoczesnie ,
Piny powinny pasowac ,ale tez nie wiem czy tak jest strach podlaczac eleresa co by go nie spalic , bo MIS mnie zabije smiechem ze drugi raz wysylam do naprawy
sporo pytan ,sporo niewiadomych
Ktos zna na nie odpowiedzi
Nadajnik ogolnie lezy mi bardziej niz TURNIGY9 V!
ale staruszka mam opanowanego w 70%
a nowy to dluga droga przede mna

OBY nie bylo tak jak z TV co kupilem
KOchanie mamy smart TV , mozesz sterowac rekami , glosem
po tygodniu Zona mowi
a czy mozesz te funkcje wylaczyc ? bo jak sie przeciagam to tv sie zglasnia
no i ze smarta zrobilem zwykly :-)

Autor:  mader [ środa 12 mar 2014, 18:32 ]
Tytuł: 

Adasko pisze:
a ja bym chcial wstawic eleresa jako JRbox
to czy musze modul odciac ? wewnatrz nadajnika
czy wylaczyc w menu jesli wylaczyc to gdzie
A moze moga nadawac oba moduly jednoczesnie ,


We wszystkich reklamach taranisa jest zaznaczone, że można zrobić tak, żeby działały dwa moduły.

Jeśli go chociarz włączyłeś, to masz na dzień dobry wgrane OpenTX, i co więcej jeśli podłączysz aparaturę do komputera, to możesz konfigurować modele z programu...

Autor:  Adasko [ środa 12 mar 2014, 18:34 ]
Tytuł: 

no widzisz tego nie wiedzialem
mozesz dac link do tego konfiguratora
to zaraz polacze z komputerem i cos mi wiecej sie oswieci

Autor:  PiotrSz [ środa 12 mar 2014, 19:15 ]
Tytuł: 

Adasko, tu masz temat o Tranisie http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=12692 z linkami do instrukcji między innymi oraz znajdziesz pewnie w tym temacie odpowiedzi na swoje pytania, przynajmniej na ich część.

edit: Znajdziesz tam też Polską instrukcję.

Autor:  Freddie Chopin [ środa 12 mar 2014, 19:26 ]
Tytuł: 

program - https://code.google.com/p/companion9x/
dokumentacja - http://www.open-tx.org/documents.html

Autor:  Adasko [ środa 12 mar 2014, 20:42 ]
Tytuł: 

THX. chlopaki

Autor:  elaniusz [ środa 12 mar 2014, 22:55 ]
Tytuł: 

Witaj Adaśko;
Mam Taranisa od około 2 tygodni i powiem szczerze, że co jakiś czas będziesz się uśmiechał jak wymyślisz sobie jakąś funkcjonalność a w Taranisie nie będzie ona problemem. Mało tego, jest w przygotowaniu wersja OpenTX 2.0, która jeszcze bardziej poszerzy ogromną funkcjonalność tego radia.
Moduł jak zauważyłeś jest wbudowany, pod klapką jest miejsce na drugi.
Dzisiaj sam zamówiłem eleresa i jestem w trakcie przymiarki do przygotowania case (skrzynki) rozmiarów modułu JR, żeby tam go umieścić. Tutaj masz link do sąsiedniego forum, tam głównie "zaraziłem" się Taranisem. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/38459-frsky-taranis/
Życzę udanej przygody:)

Strona 1 z 26 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/