Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 25 lis 2020, 02:49

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: poniedziałek 12 maja 2014, 10:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 28 cze 2013, 22:20
Posty: 235
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Lotnik54 pisze:
Informuję kolegów, że jest już OpenTx v.2
Miłej zabawy


Jakieś użyteczne zmiany ?
Czy instrukcja PL od v.1 wystarczy czy zmiany będą tak duże że trzeba będzie czekać na nową instrukcję?




Taranis zamówiony ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 12 maja 2014, 12:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 01 maja 2011, 07:50
Posty: 94
Lokalizacja: Puławy City
z teggo co piszą wystarczy instrukcja od 1,52 plus apdejt https://docs.google.com/document/d/1lL8 ... edit?pli=1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 15 maja 2014, 16:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 lis 2010, 14:56
Posty: 883
Lokalizacja: Warszawa
Lotnik54 pisze:
Informuję kolegów, że jest już OpenTx v.2
Miłej zabawy

To jest ciągle wersja beta z numerem 1.99. Powiedzmy, że jest to wersja 1.99 Release Candidate. Nie wszystkie zaraportowane błędy zostały usunięte i trzeba mieć świadomość, że nie jest to jeszcze oficjalna finalna wersja.

Dla przypomnienia, wersję 1.99 firmware'u do Taranisa wraz z Campanion OpenTX można pobierać z linku http://jenkins.open-tx.org/firmware/nightly-builds/.

A wczoraj dostałem nowe slidery do radia i dziś wymieniłem. Oryginalne poszły do kosza bo były naprawdę kiepskiej jakości. Jeszcze tylko wymiana jednego potencjometru na 6-cio pozycyjny i będzie git.

_________________
Pozdrawiam - Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 maja 2014, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 01 wrz 2013, 23:07
Posty: 400
Lokalizacja: Kraków
Coś dla sympatyków APM posiadających Taranisa :)
APM MavLink to FrSky X8R S.Port converter

Jak dla mnie rewelka :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 19 maja 2014, 09:02 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2013, 09:08
Posty: 430
Lokalizacja: Śląsk
Można też inaczej z pomocą Arduino Pro Mini:
Apm-mavlink-to-frsky
lub
convert Mavlink (APM & MPNG) to Frsky


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 19 maja 2014, 09:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 01 wrz 2013, 23:07
Posty: 400
Lokalizacja: Kraków
O dzięki za linki... nie szukałem innej alterntywy za szybki jestem bo wczoraj już zamówiłem Teensy3.1 a może na Arduino Pro Mini było by lepiej (na pewno taniej :-D )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 22 maja 2014, 10:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 28 cze 2013, 22:20
Posty: 235
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Mój Taranis jest w drodze, ale bez odbiornika :-o

Przeglądając wyroby FrSky widzę że X8R jest dedykowany do Taranisa ale generalnie brakuje go w polskich sklepach.

Jaki inny odbiornik FrSky warto zakupić do Taranisa ?

Obecnie mam zajęte 8 kanałów i chciałbym w Taranisie wykorzystać możliwość użycia 12 lub 16 kanałów.
Używam Nazy V2 i chcę z niej otrzymać jak najwięcej informacji na apce.
Docelowo model będzie wyposażony w Misiowe OSD al to jeszcze nie prędko.

Poproszę o porady ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 22 maja 2014, 12:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 4149
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Tu masz odpowiedź http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... ount=29362

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 22 maja 2014, 12:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 28 cze 2013, 22:20
Posty: 235
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
pma_ pisze:


czyli z zagranicznego na nasze należy brać pod uwagę tylko odbiorniki z serii X ???


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 22 maja 2014, 14:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 4149
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
tak

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 23 maja 2014, 09:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 28 cze 2013, 22:20
Posty: 235
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Lipa - w polskich sklepach brak serii X.
Czekać czy brać inne ?????


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 23 maja 2014, 10:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 4149
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
robocik pisze:
Lipa - w polskich sklepach brak serii X.
Czekać czy brać inne ?????


Wszędzie brak w HK też, lepiej poczekać, niewiele droższe od D, a dają więcej możliwości

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 23 maja 2014, 11:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 4149
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
W nowych taranisach trzeba wyjąć kartę sd i ją sformatować, jest jakiś dzwiny problem.
Nowsza zawartość karty jest dostępna na stronie frsky.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 23 maja 2014, 11:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 881
Lokalizacja: Warszawa
robocik pisze:
Lipa - w polskich sklepach brak serii X.
Czekać czy brać inne ?????

E tam, w ef3m jest aktualnie X8R i czujniki telemetrii: woltomierz, vario, GPS - warto, choć nie tanio :-)
Dodam tylko, że wszystkie dane telemetrii pięknie się zapisują w logu na Taranisie, woltomierz pokazuje każdą celę oddzielnie i sumę - cudo, można porobić alarmy jak się chce. Po locie mamy w companion piękne wykresy do analizy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 maja 2014, 15:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
ten odbiornik bedzie dzialac z Taranisem ?
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... able_.html

edit
kurde , na te chwile prosze o pomoc
ustawialem nascie razy
teraz mam jakas pomrocznosc
jak ustawic w Taranisie 5 kanal na przelaczniku SG by do tylu byl poziom low / srodkowe polozenie zero i do siebie na max .
Mam pomrocznasc jasna
i nie moge sobie z tym poradzic


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.