Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

taranis
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=4&t=18640
Strona 4 z 26

Autor:  Freddie Chopin [ piątek 28 mar 2014, 23:04 ]
Tytuł: 

noker pisze:
czyli na w pełni naładowanym pakiecie można spokojnie zrobić 8-10 lotów.

Przy warunkach które podałeś myślę że spokojnie ze 2x tyle [;

Autor:  Radzik [ sobota 29 mar 2014, 11:59 ]
Tytuł: 

Czy ktoś instalował http://rcsettings.com./index.php/viewdo ... a-w-extras ? O ile fajnie to działa to jednak nie wiem jak uruchomić regulację GAIN w za pomocą nadajnika. ( nie widzę żadnego ruchu jakiegokolwiek suwaka w asystencie przy kręceniu potencjometrami )

Autor:  Kowal [ sobota 29 mar 2014, 13:02 ]
Tytuł: 

Lotnik54 pisze:
Kupiłem i teraz niecierpliwie czekam.

A zdradzisz gdzie Kupiłeś :roll: Bo gdzie bym nie spojrzał, nie ma na stanie :evil: Ale być może źle szukam :mrgreen:

Autor:  Lotnik54 [ sobota 29 mar 2014, 14:18 ]
Tytuł: 

To źle szukałeś bo w tej chwili są nadal na stanie: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... de_2_.html
A tu kod zniżkowy (BuddyPrice Code) z ceną 160,33 $: http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code ... 603C2D9B8A

PS. Jaką kartę (o jakiej pojemności) radzicie kupić do tej aparatury ?

Autor:  Kowal [ sobota 29 mar 2014, 14:59 ]
Tytuł: 

A Widzisz, tutaj nie sprawdziłem :oops:
Lecz pozostaje jeszcze kwestia, czy w HK nie są to jeszcze "pierwsze wersje"... :roll:
Bo gdzieś mi się obiło o monitor, że były jakieś "bolączki wieku niemowlęcego" na początku produkcji Taranis-a :roll:

Autor:  Lotnik54 [ sobota 29 mar 2014, 15:03 ]
Tytuł: 

Piszą na stronie, że wyłącznie seria B czyli po poprawkach, zresztą cały czas był brak dopiero co się ukazały.

Autor:  mate [ sobota 29 mar 2014, 15:31 ]
Tytuł: 

Lotnik54 pisze:
PS. Jaką kartę (o jakiej pojemności) radzicie kupić do tej aparatury ?


Taranis przychodzi z kartą 2 GB w środku.

Autor:  Adasko [ sobota 29 mar 2014, 15:36 ]
Tytuł: 

karta juz jest w zestawie , jest pasek do zawieszania , jest lacznik do rownowagi , gowniany pakiet na niklach i walizeczka
Polecam zakup wlasnie wrocilem z lotniska polatalem na Taranisie z eleresem .

Autor:  Artgraf1981 [ niedziela 30 mar 2014, 23:24 ]
Tytuł: 

Radzik, nie wiem czy umiem to wytlumaczyc ale musisz wejsc w mixery i piaty kanal jest podpiety pod s1 w tym setupie tyle ze jest wylaczony we wszystkich flight modes. Musisz wejsc w ten konkretny mixer zejść do pozycji gdzie są cyferki od 1 do 8 i po kolei je pozapalac i voila jak cos to dawaj na prv tel to wytlumacze ci z aparatura w rekach.

Autor:  Air [ poniedziałek 07 kwie 2014, 00:14 ]
Tytuł: 

Poważnie rozważam ten nadajnik jako drugi (używam od paru lat Aurory 9).

W zasadzie jedna rzecz, która mi się nie podoba to brak dotykowego LCD (co w Aurorze jest super) ale rekompensuje to możliwość konfigurowania z PC.

Dodatkowo FrSky produkuje odbiorniki zgodne z AFHSS jak i ACCST (Delta-8), które działają zacnie z Aurorą (dodatkowo wspierają to, czego Hitec nie chce zaimplementować z niewiadomych powodów w swoich odbiornikach - RSSI i PPM), czy można chcieć więcej?

Autor:  marimach77 [ poniedziałek 07 kwie 2014, 20:21 ]
Tytuł: 

Air pisze:
Poważnie rozważam ten nadajnik jako drugi (używam od paru lat Aurory 9).

A ja Ci poważnie powiem, że będziesz bardzo zadowolony jak kupisz Taranisa :-D. Jak go dostaniesz i zaczniesz się nim "bawić" to po godzinie będziesz miał na fejsie :mrgreen:

Autor:  Air [ poniedziałek 07 kwie 2014, 20:30 ]
Tytuł: 

Jest aż tak dobrze, że nawet przy przesiadce z Aurory będzie :mrgreen: ?

Na razie jeszcze nie planuję zakupu (chociaż to forum źle na mnie wpływa, odkąd zacząłem zaglądać, częściej jak raz na miesiąc :roll: :evil: :lol: ) ale pewnie prędzej czy później będę chciał drugą aparaturę pod LRS i trzeba będzie coś wybrać.

Autor:  pma_ [ poniedziałek 07 kwie 2014, 21:04 ]
Tytuł: 

Air pisze:
Jest aż tak dobrze, że nawet przy przesiadce z Aurory będzie :mrgreen: ?

Na razie jeszcze nie planuję zakupu (chociaż to forum źle na mnie wpływa, odkąd zacząłem zaglądać, częściej jak raz na miesiąc :roll: :evil: :lol: ) ale pewnie prędzej czy później będę chciał drugą aparaturę pod LRS i trzeba będzie coś wybrać.


Powiem tak, patrząc na soft wgrany do 9x to ustawianie czego chcesz to bajka w porównaniu z moim prymitywnym DSX7, zakładam, że aurora to klasa DX7/DX8

Autor:  Air [ poniedziałek 07 kwie 2014, 21:18 ]
Tytuł: 

pma_ pisze:
Powiem tak, patrząc na soft wgrany do 9x to ustawianie czego chcesz to bajka w porównaniu z moim prymitywnym DSX7, zakładam, że aurora to klasa DX7/DX8


Hm Aurora ma wyświetlacz dotykowy i bardzo intuicyjne menu i można w niej poustawiać bardzo dużo rzeczy (sądzę, że jednak trochę więcej niż w DX7/8)... to co natomiast mnie irytuje to mimo wszystko marne wsparcie od HiTeca... zamiast wycisnąć wszystko co się da z Aurory 9 (a dało by się jeszcze sporo - choćby w kwestii telemetrii wbudowanej w odbiorniki), oni woleli zrobić Aurorę 9X, która wiele nowego nie wnosi (poza wsparciem dla nowych odbiorników, które nie są przy tym kompatybilne wstecz, nie mają telemetrii i współpracują tylko z cyfrowymi serwami). :roll:
Dlatego zainteresował mnie ten nadajnik z otwartoźródłowym firmware-em... (wiem wiem, Turnigy 9 i 9X też go mają).

Autor:  pma_ [ wtorek 08 kwie 2014, 08:06 ]
Tytuł: 

Air pisze:
pma_ pisze:
Powiem tak, patrząc na soft wgrany do 9x to ustawianie czego chcesz to bajka w porównaniu z moim prymitywnym DSX7, zakładam, że aurora to klasa DX7/DX8


Hm Aurora ma wyświetlacz dotykowy i bardzo intuicyjne menu i można w niej poustawiać bardzo dużo rzeczy (sądzę, że jednak trochę więcej niż w DX7/8)... to co natomiast mnie irytuje to mimo wszystko marne wsparcie od HiTeca... zamiast wycisnąć wszystko co się da z Aurory 9 (a dało by się jeszcze sporo - choćby w kwestii telemetrii wbudowanej w odbiorniki), oni woleli zrobić Aurorę 9X, która wiele nowego nie wnosi (poza wsparciem dla nowych odbiorników, które nie są przy tym kompatybilne wstecz, nie mają telemetrii i współpracują tylko z cyfrowymi serwami). :roll:
Dlatego zainteresował mnie ten nadajnik z otwartoźródłowym firmware-em... (wiem wiem, Turnigy 9 i 9X też go mają).


Dotykowy wyświetlacz to tylko bajer, u mnie np miksery są dość sztywne, a o użyciu przełączkika trenera mogę zapomnieć, bardziej o to mi chodzi.

Strona 4 z 26 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/