Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 08 gru 2019, 11:59


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: piątek 28 mar 2014, 23:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 11 sty 2014, 13:36
Posty: 337
Lokalizacja: Zawiercie
noker pisze:
czyli na w pełni naładowanym pakiecie można spokojnie zrobić 8-10 lotów.

Przy warunkach które podałeś myślę że spokojnie ze 2x tyle [;

_________________
:: freddiechopin.info ::


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 29 mar 2014, 11:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 28 lis 2013, 15:46
Posty: 131
Lokalizacja: Lubelskie
Czy ktoś instalował http://rcsettings.com./index.php/viewdo ... a-w-extras ? O ile fajnie to działa to jednak nie wiem jak uruchomić regulację GAIN w za pomocą nadajnika. ( nie widzę żadnego ruchu jakiegokolwiek suwaka w asystencie przy kręceniu potencjometrami )


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 29 mar 2014, 13:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4365
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Lotnik54 pisze:
Kupiłem i teraz niecierpliwie czekam.

A zdradzisz gdzie Kupiłeś :roll: Bo gdzie bym nie spojrzał, nie ma na stanie :evil: Ale być może źle szukam :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 29 mar 2014, 14:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 paź 2012, 15:30
Posty: 1251
Lokalizacja: Ełk
To źle szukałeś bo w tej chwili są nadal na stanie: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... de_2_.html
A tu kod zniżkowy (BuddyPrice Code) z ceną 160,33 $: http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code ... 603C2D9B8A

PS. Jaką kartę (o jakiej pojemności) radzicie kupić do tej aparatury ?

_________________
1.Tarot 680 - Pixhawk SunnySky V3508 580kV Afro Slim 20A APC 12*4,5 MR X8R Sony QX100
2. Mi Drone 4K całkiem fajna latająca kamerka.
3. DJI Mavic 2 Pro super zabawka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 29 mar 2014, 14:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4365
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
A Widzisz, tutaj nie sprawdziłem :oops:
Lecz pozostaje jeszcze kwestia, czy w HK nie są to jeszcze "pierwsze wersje"... :roll:
Bo gdzieś mi się obiło o monitor, że były jakieś "bolączki wieku niemowlęcego" na początku produkcji Taranis-a :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 29 mar 2014, 15:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 paź 2012, 15:30
Posty: 1251
Lokalizacja: Ełk
Piszą na stronie, że wyłącznie seria B czyli po poprawkach, zresztą cały czas był brak dopiero co się ukazały.

_________________
1.Tarot 680 - Pixhawk SunnySky V3508 580kV Afro Slim 20A APC 12*4,5 MR X8R Sony QX100
2. Mi Drone 4K całkiem fajna latająca kamerka.
3. DJI Mavic 2 Pro super zabawka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 29 mar 2014, 15:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 01 lis 2013, 14:19
Posty: 134
Lokalizacja: Zgierz/Wroc
Lotnik54 pisze:
PS. Jaką kartę (o jakiej pojemności) radzicie kupić do tej aparatury ?


Taranis przychodzi z kartą 2 GB w środku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 29 mar 2014, 15:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
karta juz jest w zestawie , jest pasek do zawieszania , jest lacznik do rownowagi , gowniany pakiet na niklach i walizeczka
Polecam zakup wlasnie wrocilem z lotniska polatalem na Taranisie z eleresem .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 30 mar 2014, 23:24 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sty 2014, 11:46
Posty: 491
Lokalizacja: Kielce
Radzik, nie wiem czy umiem to wytlumaczyc ale musisz wejsc w mixery i piaty kanal jest podpiety pod s1 w tym setupie tyle ze jest wylaczony we wszystkich flight modes. Musisz wejsc w ten konkretny mixer zejść do pozycji gdzie są cyferki od 1 do 8 i po kolei je pozapalac i voila jak cos to dawaj na prv tel to wytlumacze ci z aparatura w rekach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 07 kwie 2014, 00:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 27 lip 2012, 14:08
Posty: 543
Lokalizacja: Warszawa
Poważnie rozważam ten nadajnik jako drugi (używam od paru lat Aurory 9).

W zasadzie jedna rzecz, która mi się nie podoba to brak dotykowego LCD (co w Aurorze jest super) ale rekompensuje to możliwość konfigurowania z PC.

Dodatkowo FrSky produkuje odbiorniki zgodne z AFHSS jak i ACCST (Delta-8), które działają zacnie z Aurorą (dodatkowo wspierają to, czego Hitec nie chce zaimplementować z niewiadomych powodów w swoich odbiornikach - RSSI i PPM), czy można chcieć więcej?

_________________
Moje DRONY: Y6 copter, ST-330 glider, bezzałogowy helikopterek meteorologiczny "Putas"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 07 kwie 2014, 20:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 lis 2010, 14:56
Posty: 853
Lokalizacja: Warszawa
Air pisze:
Poważnie rozważam ten nadajnik jako drugi (używam od paru lat Aurory 9).

A ja Ci poważnie powiem, że będziesz bardzo zadowolony jak kupisz Taranisa :-D. Jak go dostaniesz i zaczniesz się nim "bawić" to po godzinie będziesz miał na fejsie :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam - Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 07 kwie 2014, 20:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 27 lip 2012, 14:08
Posty: 543
Lokalizacja: Warszawa
Jest aż tak dobrze, że nawet przy przesiadce z Aurory będzie :mrgreen: ?

Na razie jeszcze nie planuję zakupu (chociaż to forum źle na mnie wpływa, odkąd zacząłem zaglądać, częściej jak raz na miesiąc :roll: :evil: :lol: ) ale pewnie prędzej czy później będę chciał drugą aparaturę pod LRS i trzeba będzie coś wybrać.

_________________
Moje DRONY: Y6 copter, ST-330 glider, bezzałogowy helikopterek meteorologiczny "Putas"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 07 kwie 2014, 21:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3993
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Air pisze:
Jest aż tak dobrze, że nawet przy przesiadce z Aurory będzie :mrgreen: ?

Na razie jeszcze nie planuję zakupu (chociaż to forum źle na mnie wpływa, odkąd zacząłem zaglądać, częściej jak raz na miesiąc :roll: :evil: :lol: ) ale pewnie prędzej czy później będę chciał drugą aparaturę pod LRS i trzeba będzie coś wybrać.


Powiem tak, patrząc na soft wgrany do 9x to ustawianie czego chcesz to bajka w porównaniu z moim prymitywnym DSX7, zakładam, że aurora to klasa DX7/DX8

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 07 kwie 2014, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 27 lip 2012, 14:08
Posty: 543
Lokalizacja: Warszawa
pma_ pisze:
Powiem tak, patrząc na soft wgrany do 9x to ustawianie czego chcesz to bajka w porównaniu z moim prymitywnym DSX7, zakładam, że aurora to klasa DX7/DX8


Hm Aurora ma wyświetlacz dotykowy i bardzo intuicyjne menu i można w niej poustawiać bardzo dużo rzeczy (sądzę, że jednak trochę więcej niż w DX7/8)... to co natomiast mnie irytuje to mimo wszystko marne wsparcie od HiTeca... zamiast wycisnąć wszystko co się da z Aurory 9 (a dało by się jeszcze sporo - choćby w kwestii telemetrii wbudowanej w odbiorniki), oni woleli zrobić Aurorę 9X, która wiele nowego nie wnosi (poza wsparciem dla nowych odbiorników, które nie są przy tym kompatybilne wstecz, nie mają telemetrii i współpracują tylko z cyfrowymi serwami). :roll:
Dlatego zainteresował mnie ten nadajnik z otwartoźródłowym firmware-em... (wiem wiem, Turnigy 9 i 9X też go mają).

_________________
Moje DRONY: Y6 copter, ST-330 glider, bezzałogowy helikopterek meteorologiczny "Putas"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 08 kwie 2014, 08:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3993
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Air pisze:
pma_ pisze:
Powiem tak, patrząc na soft wgrany do 9x to ustawianie czego chcesz to bajka w porównaniu z moim prymitywnym DSX7, zakładam, że aurora to klasa DX7/DX8


Hm Aurora ma wyświetlacz dotykowy i bardzo intuicyjne menu i można w niej poustawiać bardzo dużo rzeczy (sądzę, że jednak trochę więcej niż w DX7/8)... to co natomiast mnie irytuje to mimo wszystko marne wsparcie od HiTeca... zamiast wycisnąć wszystko co się da z Aurory 9 (a dało by się jeszcze sporo - choćby w kwestii telemetrii wbudowanej w odbiorniki), oni woleli zrobić Aurorę 9X, która wiele nowego nie wnosi (poza wsparciem dla nowych odbiorników, które nie są przy tym kompatybilne wstecz, nie mają telemetrii i współpracują tylko z cyfrowymi serwami). :roll:
Dlatego zainteresował mnie ten nadajnik z otwartoźródłowym firmware-em... (wiem wiem, Turnigy 9 i 9X też go mają).


Dotykowy wyświetlacz to tylko bajer, u mnie np miksery są dość sztywne, a o użyciu przełączkika trenera mogę zapomnieć, bardziej o to mi chodzi.

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 26  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.