Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 18 cze 2018, 18:30


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: taranis
Post: sobota 25 lut 2017, 23:38 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 sty 2017, 22:17
Posty: 12
Lokalizacja: Poznań
palusik pisze:
Pablo_es_coco pisze:
palusik pisze:
Panowie i Panie

Choruje na Taranis QX7, ale na Bangood braki i na hobbyking też, ktoś wie gdzie go dostać za uczciwe pieniądze?

Ja ostatnio zamówiłem z horusrc.com


Ha dzieki, tez zamowilem, Shiping drogi ale szybki wiec ok. Dziwny sklep, nie dzialal za bardzo pod Chrome, dopiero na Safari ruszyl.


No ja z kolei dość często mam problemy z logowaniem.

Jeśli chodzi o szybkość realizacji zamówienia to nie jest tak różowo. Ja czekałem 8 dni zanim wysłali do mnie radio. Trzeba też się liczyć z dodatkowymi opłatami, bo ta "tańsza" przesyłka (za bodajże 18 dolców) to kurier TNT. Moja paczka bardzo szybko (2 dni od wysyłki) dotarła do Polski i od razu skontaktowała się ze mną agencja celna TNT w celu dosłania niezbędnych dokumentów do odprawy. Teraz czekam do poniedziałku na dalsze informacje, bo w weekendy nie pracują.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: niedziela 26 lut 2017, 13:39 
Offline

Rejestracja: piątek 13 sty 2017, 22:08
Posty: 52
Lokalizacja: Katowice
Pablo_es_coco pisze:
No ja z kolei dość często mam problemy z logowaniem.

Jeśli chodzi o szybkość realizacji zamówienia to nie jest tak różowo. Ja czekałem 8 dni zanim wysłali do mnie radio. Trzeba też się liczyć z dodatkowymi opłatami, bo ta "tańsza" przesyłka (za bodajże 18 dolców) to kurier TNT. Moja paczka bardzo szybko (2 dni od wysyłki) dotarła do Polski i od razu skontaktowała się ze mną agencja celna TNT w celu dosłania niezbędnych dokumentów do odprawy. Teraz czekam do poniedziałku na dalsze informacje, bo w weekendy nie pracują.


Hmm, zobaczymy jak to u mnie będzie, poinformuje o przebiegu :).

@edit: TNT już do mnie dzwoniło, dosyłam dokumenty.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: środa 08 mar 2017, 08:12 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 sty 2017, 22:17
Posty: 12
Lokalizacja: Poznań
U mnie ostatecznie wyszło 126 zł podatku. Ale myślę, że aparatura i tak jest tego warta. Jestem bardzo zadowolony :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: środa 08 mar 2017, 22:16 
Offline

Rejestracja: piątek 13 sty 2017, 22:08
Posty: 52
Lokalizacja: Katowice
Też 132 zł kazali mi zapłacić, ale aparatura świetna. Szybko szła, wysłali w środe, w piątek dzownili z TNT a we wtorek kurier zapukał do mnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: niedziela 07 maja 2017, 16:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 mar 2013, 23:33
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
Witam,

kupując z banggood taranisa qx7 ktoś się orientuje czy wyślą mi wersje EU czy non-EU ? oraz jeśli np dostane aparaturę i odbiornik XM+ micro w wersji non-EU to będę musiał zmienić firmware na aparaturze, oraz przez aparaturę na odbiorniku i w sumie tyle ?

Pozdrawiam Wojciech


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: poniedziałek 08 maja 2017, 12:01 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lis 2016, 17:14
Posty: 49
Lokalizacja: Kraków
Nie wiem co dostaniesz, ale mogę Ci powiedzieć co ja dostałem. Kupiłem QX7 + FC z wbudowanym XM+ ( z niecierpliwości ;) ). QX7 był w wersji EU, XM+ był w wersji US. Ale wystarczyło w ustawieniach QX7 zmienić kraj z EU na US.
Ale jak kupiłem drona QX95 z FC z wbudowanym odbiornikiem, to już tak prosta zmiana nie wystarczyła. Musiałem flashować qx7 do wersj non-EU.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: poniedziałek 08 maja 2017, 12:50 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1230
Lokalizacja: Cieszyn
Ekstrapolator pisze:
Witam,

kupując z banggood taranisa qx7 ktoś się orientuje czy wyślą mi wersje EU czy non-EU ? oraz jeśli np dostane aparaturę i odbiornik XM+ micro w wersji non-EU to będę musiał zmienić firmware na aparaturze, oraz przez aparaturę na odbiorniku i w sumie tyle ?

Pozdrawiam Wojciech

Dostaniesz wersję non-EU.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: poniedziałek 08 maja 2017, 14:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8400
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zmiana softu to chwila, tym się nie kieruj podczas zakupu. Tylko musisz pamiętać, by mieć "jednoloity" we wszystkich odbiornikach.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 09 maja 2017, 07:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 mar 2013, 23:33
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
Jak w takim razie będzie na cle skoro sprzęt nie ma certyfikatu CE ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 09 maja 2017, 08:46 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 451
Lokalizacja: Kraków
Nikt tego nie sprawdza podczas clenia paczek, interesują się tylko wartością z której wyliczą (jeśli) cło i podatek.

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/1855@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 09 maja 2017, 10:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 mar 2013, 23:33
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
dziękuje za rozwianie wszelkich wątpliwości, zbieram kase i zamawiam z BG 115$ + około 130zł cła daje w sumie przy kursie dolara 3,87 około 575 zł


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 09 maja 2017, 21:15 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 202
Nie musisz czekać http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=36&t=40746


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: sobota 03 cze 2017, 21:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 07 cze 2016, 09:07
Posty: 99
Lokalizacja: Gdynia
#Pomocy
Background: ze względu na XSR nastawionego na EU - musiałam go zmienić na non-eu (luz. Nic nadzwyczajnego). W trakcie wrzucania softu na taranisa - zblokował się. A karta mikroSD stwierdziła, że już nie będzie współpracować i trzeba ją sformatować. Po formacie i tak umarła
no wiec dobra... karta umarla. wymienilam na nowa - 8gb (innej nie bylo pod reka).
nowy soft na taranisa (o zgrozo), no i wszystko super. XSR działa, wszystko się łączy (jupi)

Problem: Taranis wlacza sie 40 sekund, w tym czasie nie daje się wyłączyć. Trzeba czekać.
Próbowałam przegrać soft, na karcie mikroSD wszystko się zgadza.

Mógłby mi ktoś pomóc w tej sprawie?

_________________
YouTube http://www.youtube.com/maionhigh


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: sobota 03 cze 2017, 22:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9112
Lokalizacja: Bytom
Bez karty SD też tak długo wstaje ? Bo może to być wina nie do końca kompatybilnej karty.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: sobota 03 cze 2017, 22:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 07 cze 2016, 09:07
Posty: 99
Lokalizacja: Gdynia
ROZWIĄZANIE PROBLEMU

Taranis nie ogarnia kart wyższych niż 2GB
Po wymianie karty na 2GB działa wszystko szybko, pięknie i ładnie :)

Dzięki za pomoc

(Warte zostawienia tutaj)

_________________
YouTube http://www.youtube.com/maionhigh


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.