Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 22 paź 2018, 22:22


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 06:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8691
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Super, dzięki. Poczytam i może podłubie, bo chce jak najtańszym kosztem.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 09:20 
Offline

Rejestracja: piątek 12 sie 2016, 07:23
Posty: 22
Lokalizacja: Warszawa
A czy jest jest alternatywa dla tego czujnika http://alofthobbies.com/frsky-sp-gps-sm ... ps-v2.html
dla zestawu naza + X8R + taranis


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 09:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6558
Lokalizacja: Polska
aflo1 pisze:
A czy jest jest alternatywa dla tego czujnika http://alofthobbies.com/frsky-sp-gps-sm ... ps-v2.html

Jak lubisz dlubac - patrz ostatni punkt z mojej listy (oczywiscie zamiast rezystorow bedziesz potrzebowal jakiegos modulu GPS)

P.S. Dodalem jeszcze jedna alternatywe do listy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 10:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8691
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Obejrzałem z grubsza i spróbuję z tym arduino, bo jakiś się znajdzie ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 10:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6558
Lokalizacja: Polska
Adrián pisze:
Obejrzałem z grubsza i spróbuję z tym arduino, bo jakiś się znajdzie ;-)

Jak masz jakas zaprzyjazniona plytkarnie to mozesz zrobic wersje full wypas
viewtopic.php?f=5&t=33238&p=441474#p441474
Gdzies jeszcze chyba mam ten projekt...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 13:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8691
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
U fajne, tylko nigdy nie dawałem do druku. Bo jednostkowych raczej się nie opłaci. Chociaż nie wiem jak to wygląda.
W wolnej chwili się tym zajmę. Tylko mam nano pod ręką, to jak będzie się dało na nim zrobić, jak z Twojego tematu na rcg, to taki spróbuję.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 13:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6558
Lokalizacja: Polska
Adrián pisze:
U fajne, tylko nigdy nie dawałem do druku. Bo jednostkowych raczej się nie opłaci. Chociaż nie wiem jak to wygląda.

$4.5 za 3 plytki na OSHPark.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 13:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8691
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
O cena dobra. To chyba zamówię arduino pro mini i spróbuję. Chociaż to nie moja bajka, ale nic skomplikowanego tu nie widzę.
Pewnie wyjdzie w praniu.

Jakbyś mógł udostępnić projekt, było by super.

Macie pewne źródło na arduino? Ja zamawiałem chyba tylko nano, ale to wszędzie, na Ali, Ebay i dawno, więc już sprzedawców nie znajdę. Czy sugerować się tylko ceną, bo to jeden pies?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 13:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6558
Lokalizacja: Polska
Adrián pisze:
Macie pewne źródło na arduino? Ja zamawiałem chyba tylko nano, ale to wszędzie, na Ali, Ebay i dawno, więc już sprzedawców nie znajdę. Czy sugerować się tylko ceną, bo to jeden pies?

Jeden pies pod warunkiem ze jest 328P/16MHz i ma pinout pasujacy do standardowego.

P.S. Proponuje przeniesc dyskusje do watka o czujniku napiecia, bo tu sie juz za duzy offtop zrobil.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 14:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8691
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Oki ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 24 lut 2017, 13:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 26 gru 2014, 12:25
Posty: 137
Lokalizacja: Chrzanów
witam
czy taka opcja do kupna jest dobra, czy są jakieś leprze alternatywy ??
https://hobbyking.com/en_us/frsky-2-4ghz-accst-taranis-x9d-x8r-plus-telemetry-radio-system-mode-2-eu-version.html
rozumiem ze wersja EU różni się tylko softem nie hardwerem ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 24 lut 2017, 13:52 
Offline

Rejestracja: sobota 14 wrz 2013, 09:59
Posty: 207
Lokalizacja: Rzeszów
Ja coraz bardziej zastanawiam się nad stosowaniem starych naze32 (i innych tego typu) jako sensorhuba dla odbiorników taranisa. Prędzej czy później każdemu gdzieś się taki wala bo został po nowym modelu czy wymianie na szybszy, a świetnie sobie radzi z telemetrią. Ba... jak by miał baro to już bajka :D
Odczyt zasilania (zależnie pewnie od płytki ale nawet w okolicach 6s), do tego logger z wszystkiego co jest na pokładzie (akcelerometry, gyro, jak ktoś ma to baro i mag)... może pośredniczyć gps'owi. Trochę tylko brakuje odczyty RPM.. Choć kod jest dostępny jak by pogrzebał to można by zrobić forka i dopisać (a wywalić niepotrzebne rzeczy).

A do tego buzzerek na modelu z odczytem zasilania, lost model find itp itd. Obsługą światełek :P Allinone :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: sobota 25 lut 2017, 14:57 
Offline

Rejestracja: piątek 13 sty 2017, 22:08
Posty: 52
Lokalizacja: Katowice
Panowie i Panie

Choruje na Taranis QX7, ale na Bangood braki i na hobbyking też, ktoś wie gdzie go dostać za uczciwe pieniądze?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: sobota 25 lut 2017, 15:37 
Offline

Rejestracja: niedziela 01 sty 2017, 22:17
Posty: 12
Lokalizacja: Poznań
palusik pisze:
Panowie i Panie

Choruje na Taranis QX7, ale na Bangood braki i na hobbyking też, ktoś wie gdzie go dostać za uczciwe pieniądze?

Ja ostatnio zamówiłem z horusrc.com


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: sobota 25 lut 2017, 17:17 
Offline

Rejestracja: piątek 13 sty 2017, 22:08
Posty: 52
Lokalizacja: Katowice
Pablo_es_coco pisze:
palusik pisze:
Panowie i Panie

Choruje na Taranis QX7, ale na Bangood braki i na hobbyking też, ktoś wie gdzie go dostać za uczciwe pieniądze?

Ja ostatnio zamówiłem z horusrc.com


Ha dzieki, tez zamowilem, Shiping drogi ale szybki wiec ok. Dziwny sklep, nie dzialal za bardzo pod Chrome, dopiero na Safari ruszyl.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.