Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 19 sie 2019, 13:36


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: taranis
Post: poniedziałek 03 paź 2016, 22:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 06 mar 2015, 22:30
Posty: 142
pawelsky pisze:
Zgr pisze:
Mam pytanie odnośnie firmware do Taranisa X9D Plus.

Do Taranisa, czy do jego modulu XJT?


Do jego modułu wewnętrznego oczywiście + odbiorników.

_________________
Lumenier QAV250, DI130, LS210, Realacc X210, LS210 customized, Supafly Flipmode 6S
Bixler 2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: poniedziałek 03 paź 2016, 23:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
Zgr pisze:
Do jego modułu wewnętrznego oczywiście + odbiorników.

W takim razie zapytam przewrotnie - co zlego w firmware LBT?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: poniedziałek 03 paź 2016, 23:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 06 mar 2015, 22:30
Posty: 142
Taki oto odbiornik wymaga trybu D8, którego nie mam w LBT:
http://www.banggood.com/Tiny-Frsky-8CH- ... 79963.html

_________________
Lumenier QAV250, DI130, LS210, Realacc X210, LS210 customized, Supafly Flipmode 6S
Bixler 2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 04 paź 2016, 07:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
Zgr pisze:
D8, którego nie mam w LBT

Nie wiem skad ta informacja, ale to nieprawda. W LBT jak najbardziej masz D8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 04 paź 2016, 13:13 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 763
Lokalizacja: Gdańsk/Kraków
Ja bez wdawania się w detale kupiłem Taranisa z polskiej dystrybucji w 77hobby i okazało się, że nie miał trybu D8, nie mogłem więc zbindować z odbiornikiem który tego trybu wymagał. Musiałem zrobić flasha na non-eu i wtedy bez problemu opcja się pojawiła.

_________________
Smart 650W Battery Discharger
Dragon X5 220/Matek F405-STD/Racerstar 30A ESC + Racerstar 2306S/5045@3S
Quadcopter 390/Matek F722-STD/Racerstar 30A ESC + Racerstar 2216/2060@4S
Octocopter 900/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 04 paź 2016, 17:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 06 mar 2015, 22:30
Posty: 142
pawelsky pisze:
Zgr pisze:
D8, którego nie mam w LBT

Nie wiem skad ta informacja, ale to nieprawda. W LBT jak najbardziej masz D8.


No ja nie mam D8 w LBT. Nie mogę zmienić na żaden inny.

_________________
Lumenier QAV250, DI130, LS210, Realacc X210, LS210 customized, Supafly Flipmode 6S
Bixler 2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 04 paź 2016, 17:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
Zgr pisze:
No ja nie mam D8 w LBT. Nie mogę zmienić na żaden inny.

Mylisz dwie rzeczy firmware w nadajniku i firmware w taranisie (OpenTX). To ze nie mozesz wybrac D8 to (tak jak napisal kolega wczesniej) wina wersji EU OpenTX w taranisie a nie LBT w module nadawczym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 04 paź 2016, 18:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 06 mar 2015, 22:30
Posty: 142
OK, to spytam tak: co muszę zrobić, żeby zbindować ten rx: http://www.banggood.com/Tiny-Frsky-8CH- ... 79963.html , który działa tylko w D8?
1. zmienić soft w Taranisie na non-EU, pozostawić LBT w XJT i wgrać LBT do tego rx?
czy
2. zmienić soft i firmware w XJT na non-EU?

_________________
Lumenier QAV250, DI130, LS210, Realacc X210, LS210 customized, Supafly Flipmode 6S
Bixler 2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 04 paź 2016, 19:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
Zgr pisze:
OK, to spytam tak: co muszę zrobić, żeby zbindować ten rx: http://www.banggood.com/Tiny-Frsky-8CH- ... 79963.html , który działa tylko w D8?
1. zmienić soft w Taranisie na non-EU, pozostawić LBT w XJT i wgrać LBT do tego rx?
czy
2. zmienić soft i firmware w XJT na non-EU?


3. Zmienic w Taranisie soft na non-EU, pozostawic LBT w XJT, nie zmieniac nic w RX.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 04 paź 2016, 19:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 06 mar 2015, 22:30
Posty: 142
Zadziała na pewno? Bo nie wiem czy zamawiać.

EDIT:
I jeszcze pytanie czy jak zmienię sam soft na non-EU, to nadal będą zbindowane moje dotychczasowe odbiorniki z LBT?

_________________
Lumenier QAV250, DI130, LS210, Realacc X210, LS210 customized, Supafly Flipmode 6S
Bixler 2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: wtorek 04 paź 2016, 21:50 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 763
Lokalizacja: Gdańsk/Kraków
Ja robiłem tylko to, 2 min roboty, zadziałało.

_________________
Smart 650W Battery Discharger
Dragon X5 220/Matek F405-STD/Racerstar 30A ESC + Racerstar 2306S/5045@3S
Quadcopter 390/Matek F722-STD/Racerstar 30A ESC + Racerstar 2216/2060@4S
Octocopter 900/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: środa 19 paź 2016, 13:33 
Offline

Rejestracja: piątek 12 sie 2016, 07:23
Posty: 22
Lokalizacja: Warszawa
Jestem początkujący i uczę się. Kupiłem Taranisa, wgrałem najnowsze Open TX 2.0.20, wybrałem mode 2, zbindowałem z odbiornikiem w trybie D16, jest ok. Tworze nowy model, a Taranis nie reaguje na ruch drążków, przełączniki wszystkie działają , a drążki nie.
Czy coś źle robię, czy są uszkodzone????


Już problem się rozwiązał, potrzebna była kalibracja drążków w ustawieniach radia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: czwartek 09 lut 2017, 23:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9096
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Dopiero wgryzam się w temat, już większośc rzeczy ogarnięte, ale zastanawiam się i szukałem odpowiedzi, ale bezskutecznie.
Czy jest jakaś tańsza alternatywa od FrSky Smart Port Lipo Sensor FLVSS? Wydawanie 70zł do moich celów jest mocno przesadzone. Ostatecznie będę używał jak do tej pory, głosnego buzzera.
Potrzebował bym uzyskać napięcie baterii podpiętej do x8r bez fc.
Nie muszą być poszczególne cele.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 00:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 30 lis 2015, 23:50
Posty: 192
Lokalizacja: Szczecin
Adrián pisze:
Dopiero wgryzam się w temat, już większośc rzeczy ogarnięte, ale zastanawiam się i szukałem odpowiedzi, ale bezskutecznie.
Czy jest jakaś tańsza alternatywa od FrSky Smart Port Lipo Sensor FLVSS? Wydawanie 70zł do moich celów jest mocno przesadzone. Ostatecznie będę używał jak do tej pory, głosnego buzzera.
Potrzebował bym uzyskać napięcie baterii podpiętej do x8r bez fc.
Nie muszą być poszczególne cele.

http://m.banggood.com/Frsky-Mlvss-Mini- ... mds=search

http://m.banggood.com/FrSky-Telemetry-S ... mds=search


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: piątek 10 lut 2017, 00:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7418
Lokalizacja: Polska
KwiatuFPV pisze:
http://m.banggood.com/FrSky-Telemetry-System-Accessories-Battery-Voltage-Sensor-FBVS-01-p-1009916.html?rmmds=search

To w przypadku X8R na nic sie nie przyda, bo x8R nie ma wejscia analogowego

Adrián pisze:
Czy jest jakaś tańsza alternatywa od FrSky Smart Port Lipo Sensor FLVSS?

Alternatyw masz kilka, zebralem je kiedys w watku na RCG
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=1090

Ta 3 bedzie najtansza jesli nie chcesz dlubac, a ostatnia jeszcze tansza jesli chcesz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.