Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 14 gru 2019, 22:11


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: niedziela 16 mar 2014, 21:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
zadig nie pokazuje stm32 bootloader to po pierwsze nawet po zaznaczeniu luist all device
owszem nadajnik mam wlaczony bo chce zrobic ustawienia tak jak jest napisane
pomijam huba
kabel wpinam w plyte glowna , (teraz siedzie na 3 kompie z xp ,blaszak) i zaraz podam screena co zdig mi podaje


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 16 mar 2014, 22:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 11 sty 2014, 13:36
Posty: 337
Lokalizacja: Zawiercie
No i słusznie, bo do zmiany firmware Taranis musi być w_Y_łączony. Zależnie od tego czy jest włączony czy nie, to po podłączeniu do USB pojawia się jako inne urządzenie/urządzenia i można z tym zrobić różne rzeczy:
- włączony i następnie podpięty do USB - dwa dyski przenośne, możliwość edycji ustawień
- wyłączony i następnie podpięty do USB - urządzenie DFU, możliwość zmiany firmware.

Najpierw go wYłączasz, a potem podpinasz do USB.

_________________
:: freddiechopin.info ::


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 16 mar 2014, 22:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 16 mar 2014, 22:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
niestety jak taranis jest wylaczany
to w momencie podpiecia do USB jest sygnal dzwiekowy i koniec nic wiecej sie nie dzieje
nie ma go nigdzie . powoli mam dosc tego taranisa
jak jest wlaczony to wychodzi mi removable disc E i Taranis F
powinienem miec wlaczony bo chce zmieniac ustawienia modeli a nie wymieniac caly firmware mam dwa dyski ale nie moge sie lolaczyc z nadajnikiem w konfiguratorze


Ostatnio zmieniony niedziela 16 mar 2014, 22:15 przez Adasko, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 16 mar 2014, 22:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 11 sty 2014, 13:36
Posty: 337
Lokalizacja: Zawiercie
Adasko pisze:
nie ma go nigdzie

To poczekaj aż Windows zmieli poszukiwanie sterowników (aż zniknie ikonka z paska powiadomień) i potem zobacz co jest w menadżerze urządzeń.

_________________
:: freddiechopin.info ::


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 17 mar 2014, 22:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
no i lipa
cala noc mielil i sie xpek zawiesil


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 26 mar 2014, 17:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
po formacie i wgraniu xpeka na nowo udalo mi sie z Taranisem niestety mobius dalej sie nielaczy
Chcialem dzis podpiac do Taranisa eleresa w pudelku jr , zero reakcji , tak samo sprawdzilem jeszcze micro system , flysky ,corone
nic nie dziala
jak zmierzylem napiecie na pinach patrzac od tylu i liczac od dolu to moje turnigy ma na pinie 2 i 3
napiecie pakietu
Taranis nie ma nic
w instrukcji cos pisze o modulach bez zasilania a dokladnie tak:
[[[ Kieszeń na zewnętrzny moduł nadawczy zgodny z JR (bez zasilania 6V) obsługujący transmisję do 16 kanałów (zależnie od modułu) z użyciem różnych popularnych protokołów (PXX dla modułów FrSky oraz PPM dla modułów innych producentów). Wsparcie dla szeregowego protokołu DSM2 dla samodzielnie wykonywanych modułów Spektrum zostanie dodane w przyszłości, w nowych wersjach oprogramowania. ]]]
moze ktos wie jak uruchomic zewnetrzny modul w Taranisie
Fredie Ty teraz walczysz z Taranisem
jak jest u Ciebie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 26 mar 2014, 17:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 11 sty 2014, 13:36
Posty: 337
Lokalizacja: Zawiercie
A wybrałeś zewnętrzny moduł w opcjach modelu? Bo bez tego równie dobrze może nie podawać zasilania na piny, bo i po co.

_________________
:: freddiechopin.info ::


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 26 mar 2014, 18:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
model setup
module = PPM
i zewnetrzny modul hula
dzieki Fredie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 28 mar 2014, 19:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 paź 2012, 15:30
Posty: 1251
Lokalizacja: Ełk
No i zaraziliście mnie. Kupiłem i teraz niecierpliwie czekam. Mam nadzieję, że będzie lepsze od tgy9x.

_________________
1.Tarot 680 - Pixhawk SunnySky V3508 580kV Afro Slim 20A APC 12*4,5 MR X8R Sony QX100
2. Mi Drone 4K całkiem fajna latająca kamerka.
3. DJI Mavic 2 Pro super zabawka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 28 mar 2014, 20:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
Jest lepsze ;-) wez sobie zaraz zamow jakis odbiornik z telemetria
Bo ja nadal czekam , ale sam nadajnik wydaje sie byc lepszy
Wiesz .pamiec 60 modeli , konfigurowalnosc jakakolwiek no ale podobnie ma turnigy, duzy czytelny wyswietlacz , wiecej trzypozycyjnych pstryczkow
Z drugiej strony to moje turnigy bylo z pierwszej partii w HOBBYCITY wiec troche sie juz znudzilo po tylu latach
Ps. Juz ma port na karte pamieci , gniazdo do programowania ,gniazdo pod head trackera, przelaczniki trzypozycyjne rownolegle do potencjometrow wg Misia , podswietlenie bo orginal nie mial, zamiast wtyczki na pakiet dolutowalem kabelek ze zlaczem balancera zeby zawsze pakiet pasowal na lotnisku w razie zapomnienia naladowania , w kilku miejscach zamiast sciezki kynar bo
niestety wyparowala przez moja glupote .
Ale do dzis zero problemow z gimbalami tzn z potencjometrami w nich ,

Podsumowujac wszystko to co musialem zrobic sam taranis juz ma i troche wiecej nawet
Bo modul frsky i telemetrie , orginalna batteria nadaje sie do zabawki od dziecka niestety tylko
600mah


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 28 mar 2014, 21:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 paź 2012, 15:30
Posty: 1251
Lokalizacja: Ełk
Mam dwa X8R. Mnie najbardziej chodziło o stabilne drążki i przełączniki 3 pozycyjne.
Czy akumulator lipol od tgy9x będzie pasował do taranisa?.

_________________
1.Tarot 680 - Pixhawk SunnySky V3508 580kV Afro Slim 20A APC 12*4,5 MR X8R Sony QX100
2. Mi Drone 4K całkiem fajna latająca kamerka.
3. DJI Mavic 2 Pro super zabawka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 28 mar 2014, 22:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 11 sty 2014, 13:36
Posty: 337
Lokalizacja: Zawiercie
Ja nie wiem czemu tak komuś przeszkadza ta bateria... Myślę że spokojnie kilka godzin "pociągnie"... Ja na razie ładowałem radio aż dwa razy (raz na 2-3 tygodnie) <:

_________________
:: freddiechopin.info ::


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 28 mar 2014, 22:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 01 maja 2011, 07:50
Posty: 94
Lokalizacja: Puławy City
No właśnie tak się zastanawiałem, podają że pakiet ma pojemność 800mAh, a zużycie prądu 260mA - pewnie to też na godzinę pracy, czyli na spokojnie radio może działać przez 2 godzinki, loty (w moim przypadku) trwają ~10 min , do tego dodajmy 5 na jakieś strojenia przed/po locie, czyli na w pełni naładowanym pakiecie można spokojnie zrobić 8-10 lotów. Spokojnie jeden wypad na lotnisko powinna wytrzymać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 28 mar 2014, 23:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
lotnik
Tak moj lipo z turnigy wchodzi do Taranisa musialem tylko wtyczke zrobic pod Taranisa
noker
niesety ale moj pakiet po formowaniu przyjmuje 600mah
Dodam ze nie kazdy lata tylko copterami co wisza 10 minut ,jeden lot szybowcem to okolo 40min w dzisiejszych warunkach pogodowych, w lato dluzej , Vario MISIA w eleresie sie cudownie w tym wypadku sprawdza
wiec te bezpieczne 2 godziny energii to zart , minely czasy ruma czy pilota ze bateria trzymala dwa loty


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.