Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 21 sty 2018, 03:45

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: taranis
Post: niedziela 04 cze 2017, 00:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5560
Lokalizacja: Polska
MaiOnHigh pisze:
ROZWIĄZANIE PROBLEMU

Taranis nie ogarnia kart wyższych niż 2GB


Chyba nie do konca rozwiazanie. Moj Taranis ogarnia i 16GB...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: niedziela 24 gru 2017, 13:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 22:37
Posty: 84
Lokalizacja: Wieś pod Krakowem
Czy ktoś spotkał się z komunikatem "Blokada klucza". Co on oznacza? Pojawia się na chwilę po włączeniu.

_________________
pozdr. Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: niedziela 24 gru 2017, 14:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5560
Lokalizacja: Polska
Deem pisze:
Czy ktoś spotkał się z komunikatem "Blokada klucza". Co on oznacza? Pojawia się na chwilę po włączeniu.

To bardzo nieudolne tlumaczenie angielskiego "Key stuck" oznaczajace zablokowany ktorys z guzikow w momencie wlaczania radia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: niedziela 24 gru 2017, 14:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 22:37
Posty: 84
Lokalizacja: Wieś pod Krakowem
Przepisane wprost z wyświetlacza. Rzeczywiście coś z jednym z klawiszy nawigacji. Dzięki za pomoc.
Obrazek

_________________
pozdr. Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: niedziela 24 gru 2017, 15:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5560
Lokalizacja: Polska
Deem pisze:
Przepisane wprost z wyświetlacza.

Tak jak mowilem - tlumacz sie nie wykazal...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: niedziela 24 gru 2017, 15:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 22 cze 2015, 15:44
Posty: 126
Lokalizacja: Gdańsk Przymorze
W wersji 2.2 podobny komunikat jest przy braku pliku z numerem wersji lub nieaktualnym. Tego pliku soft nie generuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: poniedziałek 25 gru 2017, 15:23 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 24 kwie 2017, 11:19
Posty: 41


Deem pisze:
Przepisane wprost z wyświetlacza. Rzeczywiście coś z jednym z klawiszy nawigacji. Dzięki za pomoc.
Obrazek
Jak się ustawia/wgrywa Polski język w Taranisie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: taranis
Post: poniedziałek 25 gru 2017, 23:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 22 cze 2015, 15:44
Posty: 126
Lokalizacja: Gdańsk Przymorze
Wykonujesz to z poziomu "Companion" ustawiając w opcjach. Companion na tą chwilę są chyba trzy, 2.0, 2.1 i 2.2. Czym nowszy Companion tym z bardziej zaawansowanych opcji się korzysta ale i też jest inna struktura karty SD jak i zapisanych modeli. Program sam wyszuka odpowiednią kompilacje do zdefiniowanego radia i zadba o jego aktualizację. Można też z karty i wtedy łatwa zmiana języków prawie że w locie. Przydatne do nauki z poradników jełoptuba. Ważne by po każdej zmianie wykonać kalibrację potków i drągów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.