Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 10 gru 2018, 07:51


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: taranis
Post: sobota 01 mar 2014, 17:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2221
Lokalizacja: Londyn
Czy ten nadajnik to jakies widmo
Sprawdzam codziennie juz przeszlo miesiac i caly czas back order
Kupil ktos ten nadajnik w HK?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 01 mar 2014, 18:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2720
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
Jak ci zależy na czasie to kup z banggood. Mi puścili kurierem i była w tydzień.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 01 mar 2014, 19:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2221
Lokalizacja: Londyn
Na czasie mi nie zalezy ,chcialem kupic z ciekawosci ,do latania mam
Na banggood nie robilem jeszcze zakupow powyzej 50 $
nie wiem jak z bezpieczenstwem zakupu , lub ochrony kupujacego


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 03 mar 2014, 22:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2221
Lokalizacja: Londyn
Jest na stanie wlasnie kupilem Taranisa
edit:
Czy ten odbiornik
http://www.hobbyking.com/...telemetry_.html
bedzie pasowal do taranisa?
w sumie nie bardzo wiem ktore z HK spasuja do tego nadajnika


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 03 mar 2014, 22:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3246
Lokalizacja: Olsztyn
Z tą aparaturą będzie działał każdy odbiornik FRSky obsługujący transmisję ACCST a jeśli chcesz mieć pełną telemetrię to zakup http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Port.html + hub z czujnikami.

edit: ups akurat jest Back Order.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 03 mar 2014, 22:34 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 gru 2013, 13:21
Posty: 72
Lokalizacja: Kraków
PiotrSz jaki Hub masz na myśli ? możesz linka zapodać ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 03 mar 2014, 22:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3246
Lokalizacja: Olsztyn
Adrian838 pisze:
PiotrSz jaki Hub masz na myśli ? możesz linka zapodać ?


Proszę http://www.frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=103


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 04 mar 2014, 09:43 
Offline

Rejestracja: piątek 17 sty 2014, 06:19
Posty: 63
Lokalizacja: Liverpool
PiotrSz pisze:
Z tą aparaturą będzie działał każdy odbiornik FRSky obsługujący transmisję ACCST a jeśli chcesz mieć pełną telemetrię to zakup http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Port.html + hub z czujnikami.

edit: ups akurat jest Back Order.

z tego co pisza na TEJ STRONIE odnosnie SMART-PORTu to nie musi byc huba :)

_________________
--
Pozdrawiam
Grabek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 18:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2221
Lokalizacja: Londyn
DOszedl do mnie Taranis

Co mnie zdziwilo to bateria nimh poj 800mah
taka baterie mogli sobie juz podarowac tyle samo kosztuje
lipol 2650mah
Zamiast modulu nadawczego mam klapke
i puste miejsce
podobno modul jest wbudowany , nie wiem , odbiorniki dopiero do mnie ida
to wtedy sprawdze
Jesli modul jest wbudowany
a ja bym chcial wstawic eleresa jako JRbox
to czy musze modul odciac ? wewnatrz nadajnika
czy wylaczyc w menu jesli wylaczyc to gdzie
A moze moga nadawac oba moduly jednoczesnie ,
Piny powinny pasowac ,ale tez nie wiem czy tak jest strach podlaczac eleresa co by go nie spalic , bo MIS mnie zabije smiechem ze drugi raz wysylam do naprawy
sporo pytan ,sporo niewiadomych
Ktos zna na nie odpowiedzi
Nadajnik ogolnie lezy mi bardziej niz TURNIGY9 V!
ale staruszka mam opanowanego w 70%
a nowy to dluga droga przede mna

OBY nie bylo tak jak z TV co kupilem
KOchanie mamy smart TV , mozesz sterowac rekami , glosem
po tygodniu Zona mowi
a czy mozesz te funkcje wylaczyc ? bo jak sie przeciagam to tv sie zglasnia
no i ze smarta zrobilem zwykly :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 18:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 sie 2012, 18:57
Posty: 212
Lokalizacja: Częstochowa
Adasko pisze:
a ja bym chcial wstawic eleresa jako JRbox
to czy musze modul odciac ? wewnatrz nadajnika
czy wylaczyc w menu jesli wylaczyc to gdzie
A moze moga nadawac oba moduly jednoczesnie ,


We wszystkich reklamach taranisa jest zaznaczone, że można zrobić tak, żeby działały dwa moduły.

Jeśli go chociarz włączyłeś, to masz na dzień dobry wgrane OpenTX, i co więcej jeśli podłączysz aparaturę do komputera, to możesz konfigurować modele z programu...

_________________
Zanim zadasz pytanie: http://rtfm.killfile.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 18:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2221
Lokalizacja: Londyn
no widzisz tego nie wiedzialem
mozesz dac link do tego konfiguratora
to zaraz polacze z komputerem i cos mi wiecej sie oswieci


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 19:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3246
Lokalizacja: Olsztyn
Adasko, tu masz temat o Tranisie http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=12692 z linkami do instrukcji między innymi oraz znajdziesz pewnie w tym temacie odpowiedzi na swoje pytania, przynajmniej na ich część.

edit: Znajdziesz tam też Polską instrukcję.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 19:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 11 sty 2014, 13:36
Posty: 337
Lokalizacja: Zawiercie
program - https://code.google.com/p/companion9x/
dokumentacja - http://www.open-tx.org/documents.html

_________________
:: freddiechopin.info ::


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 20:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2221
Lokalizacja: Londyn
THX. chlopaki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 22:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 maja 2012, 07:49
Posty: 126
Lokalizacja: Wisła
Witaj Adaśko;
Mam Taranisa od około 2 tygodni i powiem szczerze, że co jakiś czas będziesz się uśmiechał jak wymyślisz sobie jakąś funkcjonalność a w Taranisie nie będzie ona problemem. Mało tego, jest w przygotowaniu wersja OpenTX 2.0, która jeszcze bardziej poszerzy ogromną funkcjonalność tego radia.
Moduł jak zauważyłeś jest wbudowany, pod klapką jest miejsce na drugi.
Dzisiaj sam zamówiłem eleresa i jestem w trakcie przymiarki do przygotowania case (skrzynki) rozmiarów modułu JR, żeby tam go umieścić. Tutaj masz link do sąsiedniego forum, tam głównie "zaraziłem" się Taranisem. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/38459-frsky-taranis/
Życzę udanej przygody:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 378 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.