Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 28 maja 2018, 02:02


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 17:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1924
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Programator dobry, tylko poszukaj zestawu z taśmą pasującą do gniazda w aparaturze.
W 9XR jest chyba 6 PIN a nie 10 PIN - po co masz potem kombinować przejściówkę.

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 18:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 sie 2014, 12:27
Posty: 57
Lokalizacja: Łódź
misiekkk pisze:
Programator dobry, tylko poszukaj zestawu z taśmą pasującą do gniazda w aparaturze.
W 9XR jest chyba 6 PIN a nie 10 PIN - po co masz potem kombinować przejściówkę.

Bardzo słuszna uwaga w radio mam 6 pin więc ten programator odpada, jechał bym na próżno. ;-)
Znalazł się ktoś w Łodzi kto chce mi pomóc, jestem umówiony na jutro. W Turnigy 9XR denerwuje mnie trzeszcząca klapka od baterii jak mocniej trzymam radio, jest na to jakiś sposób?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 paź 2017, 21:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sie 2013, 13:59
Posty: 194
Lokalizacja: Stolno
Nabyłem sobie również to radyjko (Turnigy (9XR Pro), w którym mam aktualnie sofy ersky9xr_rom_r212.

Czy warto jeszcze wgrywać ER9X ???
Jeżeli tak, który soft wgrać, radio będę używał z Modułem FRSKY XJT:

ER9X (revision 821):
er9x standard
er9x for M64-FrSky
er9x for M64-FrSky
er9x for Mega128 processor
er9x for Mega2561 processor
er9x with nmea telemetry
er9x for ardupilot
er9x standard, German
er9x for 128, German (
er9x for M64-FrSky, German
er9x for M64-FrSky, French
er9x standard, Norwegian
er9x jeti telemetry


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 paź 2017, 21:23 
Offline

Rejestracja: środa 06 kwie 2016, 20:52
Posty: 35
Lokalizacja: Starachowice
Do Turnigy 9XR Pro jest w następnym wierszu, ERSKY9X (Revision 220).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 paź 2017, 07:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sie 2013, 13:59
Posty: 194
Lokalizacja: Stolno
K.S. pisze:
Do Turnigy 9XR Pro jest w następnym wierszu, ERSKY9X (Revision 220).



Dzięki.
Weszło wszystko pozytywnie

Czy moduł FRSKY XJT lub odbiornik X8R - też mają softy do aktualizacji ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 paź 2017, 09:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 10 sty 2014, 09:49
Posty: 44
Lokalizacja: Polska :-)
To może pytanko.
Czy ktoś zgrał telemetrię orange lrs lub openlrs z 9xr, bo nie chce mi się rzeźbić na nowo softu z leniwości? :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 paź 2017, 14:04 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 219
Lokalizacja: Biała Podlasla
Tak. Jest nawet wątek na ten temat lub opis na blogu.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 18:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1757
Lokalizacja: Schwerin
smootny pisze:
Nabyłem sobie również to radyjko (Turnigy (9XR Pro), w którym mam aktualnie sofy ersky9xr_rom_r212.

Czy warto jeszcze wgrywać ER9X ???
Jeżeli tak, który soft wgrać, radio będę używał z Modułem FRSKY XJT:

ER9X (revision 821):
er9x standard
er9x for M64-FrSky
er9x for M64-FrSky
er9x for Mega128 processor
er9x for Mega2561 processor
er9x with nmea telemetry
er9x for ardupilot
er9x standard, German
er9x for 128, German (
er9x for M64-FrSky, German
er9x for M64-FrSky, French
er9x standard, Norwegian
er9x jeti telemetry



tutaj masz najnowszą wersję 221 f3
http://openrcforums.com/forum/download/ ... d085efbad4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 18:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sie 2013, 13:59
Posty: 194
Lokalizacja: Stolno
Antywirus nie chce mi tego przepuścić .
Jest on gdzieś na oficjalnych stronach ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 18:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1757
Lokalizacja: Schwerin
To jest oficjalna strona programisty.:)

Możesz wejść przez
http://www.er9x.com/

i wybrać:
http://openrcforums.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=4676



zenon pisze:
To może pytanko.
Czy ktoś zgrał telemetrię orange lrs lub openlrs z 9xr, bo nie chce mi się rzeźbić na nowo softu z leniwości? :-)

http://pfmrc.eu/index.php?/topic/70702- ... -po-kroku/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 19:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sie 2013, 13:59
Posty: 194
Lokalizacja: Stolno
Ok, poszło dzięki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 19:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 10 sty 2014, 09:49
Posty: 44
Lokalizacja: Polska :-)
maxiiii pisze:
To jest oficjalna strona programisty.:)

Możesz wejść przez
http://www.er9x.com/

i wybrać:
http://openrcforums.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=4676



zenon pisze:
To może pytanko.
Czy ktoś zgrał telemetrię orange lrs lub openlrs z 9xr, bo nie chce mi się rzeźbić na nowo softu z leniwości? :-)

http://pfmrc.eu/index.php?/topic/70702- ... -po-kroku/


Dzięk's, bo już miałem zamiar teraterm odpalać w klimacje co tam lata i czemu domyślnie tylko frsky.
Co prawda link jest do 9xr pro, a ja dziadek mam jeszcze 9xr, ale przejrzę. Będę pytał jakby co.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 lis 2017, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sie 2013, 13:59
Posty: 194
Lokalizacja: Stolno
Mam mały problem z moim 9xr pro.

Zaktualizowałem X8R oraz XJT do najnowszych wersji, w 9xr-pro siedzi ERSKY9x ver. 221 f3.
Moduły bindują się prawidłowo i łączą (stan diód) lecz na żadnym kanale nie działa zwykłe serwo czy silnik z regulatorem.
Jest na to jakiś myk ?
Jak zaktualizować bootloader, aktualnie mam 1.3 - w necie znalazłem info o 1.7 .


Ostatnio zmieniony czwartek 23 lis 2017, 21:24 przez smootny, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 lis 2017, 21:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1757
Lokalizacja: Schwerin
Na którym kanale masz ustawiony test serwa?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 lis 2017, 21:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sie 2013, 13:59
Posty: 194
Lokalizacja: Stolno
Poddaję się - gdzie to znaleźć :]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.