Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 21 sty 2018, 03:42

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 13:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1439
Lokalizacja: Gdynia
vlodeck pisze:
Co daje taki nowy soft?


także mam er9x - najbardziej przydatna zmiana - całkowicie swobodny dostęp do ustawiania jakiegokolwiek przełącznika / potencjometru - lub ich kombinacji. wstyd się przyznać, ale nie mam ani podświetlania apki, ani telemetrii - dwa najczęstsze mody :D

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 13:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 sie 2014, 12:27
Posty: 57
Lokalizacja: Łódź
maxiiii pisze:
To zależy co masz teraz.
Proponuję er9x.
O wiele lepsze niż opentx.
Chociażby dodatkowe menu "copy, paste delete itp)
http://www.er9x.com/


Jak sprawdzić jaką mam wersję oprogramowania w apce?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 13:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1439
Lokalizacja: Gdynia
vlodeck pisze:
Jak sprawdzić jaką mam wersję oprogramowania w apce?


Mi po włączeniu pokazuje się takie logo:
Obrazek

można sobie inne wgrać. ogólnie pokaż albo napisz co masz na ekranie przy włączaniu apki

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 13:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1538
Lokalizacja: Schwerin
kuczy pisze:
nie mam ani podświetlania apki, ani telemetrii

To pierwsze przydatne do ustawiania w domu a drugie nie wiem po co bo praktycznie u nikogo nie działa.:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 13:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 sie 2014, 12:27
Posty: 57
Lokalizacja: Łódź
Ekran startowy
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 13:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1538
Lokalizacja: Schwerin
Masz oryginal, właściwie do niczego nie przydatne.
Wgraj z powyższego linku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 13:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 sie 2014, 12:27
Posty: 57
Lokalizacja: Łódź
No super, to już wiem co robić ale teraz problem jak? Oglądałem filmiki jak wyrywają softy i trzeba się łączyć z komputerem. Gdzie kupie taki kabelek?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 13:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1538
Lokalizacja: Schwerin
Masz przecież kartę SD.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 14:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 sie 2014, 12:27
Posty: 57
Lokalizacja: Łódź
maxiiii pisze:
Masz przecież kartę SD.


Jesssssu... ;-) Można coś więcej i jaśniej?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 14:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 368
Lokalizacja: Radom
vlodeck pisze:
maxiiii pisze:
Masz przecież kartę SD.


Jesssssu... ;-) Można coś więcej i jaśniej?

Wrzucasz soft na SB, bootujesz apkę i wybierasz jaki soft chcesz załadować.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220); CreeppX (underconstruction)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 14:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 sie 2014, 12:27
Posty: 57
Lokalizacja: Łódź
Dobra, może ktoś podać mi na priv numer telefonu to zadzwonię by ktoś mi to wyjaśnił?
Z tego co widziałem na yt to potrzebny jest jakiś adapter by połączyć się z komputerem, karta SD nic mi nie da bo nie mam żadnego gniazda w radio na nią.
Może jest ktoś z okolic Łodzi kto ma możliwość zmienić soft w mojej apce?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 14:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5560
Lokalizacja: Polska
maxiiii pisze:
Masz przecież kartę SD.

MrOwA pisze:
Wrzucasz soft na SB, bootujesz apkę i wybierasz jaki soft chcesz załadować.


Panowie, vlodeck ma 9XR a nie Pro...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 14:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 sie 2014, 12:27
Posty: 57
Lokalizacja: Łódź
pawelsky pisze:
maxiiii pisze:
Masz przecież kartę SD.

MrOwA pisze:
Wrzucasz soft na SB, bootujesz apkę i wybierasz jaki soft chcesz załadować.


Panowie, vlodeck ma 9XR a nie Pro...


Właśnie, i widać tu zaczynają się schody. Dzwoniłem do sklepu modelarskiego gdzie mają też serwis ale powiedzieli że nie zajmują się zmianą softów. Wygląda na to że muszę zamówić taki adapter i kombinować, tak więc sprawa rozciągnie się w czasie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 15:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1439
Lokalizacja: Gdynia
vlodeck pisze:
Wygląda na to że muszę zamówić taki adapter i kombinować, tak więc sprawa rozciągnie się w czasie.


http://www.youtube.com/watch?v=x_yDfl7fuSw - tylko tutaj gość wgrywa opentx a ty sobie wgrasz er9x.

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lip 2017, 15:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 sie 2014, 12:27
Posty: 57
Lokalizacja: Łódź
Widziałem ten filmik ale potrzebny jest ten programator, znalazłem coś takiego http://allegro.pl/programator-isp-usbas ... 03165.html nie mam daleko do Sieradza to bym jutro podjechał i kupił jak by się nadawało.?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.