Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 24 mar 2017, 11:17


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1798 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 02 sie 2016, 18:58 
Offline

Rejestracja: środa 06 kwie 2016, 20:52
Posty: 32
Lokalizacja: Starachowice
Będzie jedno piknięcie w pozycji środkowej. C17 to numer krzywej "curve 17", może być inna. Te pod koniec listy mają więcej punktów do dostosowania niż te początkowe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 sie 2016, 20:04 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2014, 18:01
Posty: 184
Lokalizacja: Polska
K.S. pisze:
Jeżeli w 9XR Pro z softem r218 to dźwięk w konfiguracji modelu, zakładka General i trzeba zaznaczyć 1,2 lub 3 (w zależności od potencjometru) w "Beep Cnt". Pozycję można zrobić w mikserze dodając krzywą do kanału.


ObrazekObrazekObrazek


W końcu to sprawdziłem, działa w 100%, reakcja na potencjometry jest dokładnie taka jakiej oczekiwałem :)

Co może być przyczyną tego, że zegar w 9XR się spieszy, co parę tygodni parę/naście minut trzeba cofnąć godzinę w ustawieniach, nie da się zrobić aby był bardziej dokładny?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 sie 2016, 13:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 cze 2011, 13:12
Posty: 273
Lokalizacja: Studzionka
Siema, koledzy szukam czegoś takiego jak opóźnienie startu silnika. Ktoś na ostatnim zlocie w Goleszowie mi mówił, że jest coś takiego w którymś sofcie do turnigy. Przykładowo ustawiam start silnika po 10 sekundach od ustawienia manetki gazu na maxa i przy wspomaganiu startu z AP Pitlab to byłby fajny gadżet przy samotnym wypuszczaniu modelu. Dajcie cynk co i jak ściągnąć i ustawić. Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 sie 2016, 13:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2202
Lokalizacja: Jasienica
Nie wiem jaki masz soft, ale u mnie w mikserze na każdym kanale jest funkcja "delay" - ustawiasz w sek.

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 sie 2016, 19:49 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 kwie 2016, 18:21
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
Witam,mam 9xr pro z orginalnym oprogramowaniem i modułem mocy frsky XJT do tego odbiornikD4R2,doszłem jusz że pokazuje mi moc nadawania i odbierania ,ale brakuje mi napięcia na odbirniku.Podłanczam nawet FBVS01 (FDDSV1) do pakietu i nic się nie pojawia na wyświetlaczu radia.Chciałem mieć oddzielnie napięcie odbiornika i nap. pakietu

_________________
QAV250 standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sie 2016, 08:13 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 sie 2016, 08:18
Posty: 4
Lokalizacja: Duszniki Zdrój
Witam jestem początkującym jeśli chodzi o budowę i konfiguracje dronów .Pisze na forum ponieważ mam problem z ustawieniem pilota turnig 9xr-pro.
Problem polega na tym że nie wiem za bardzo jak go ustawić. Czytałem już kilka tematów o tym ale w każdym jest co innego.
Po zbindowaniu odbiornika z nadajnikiem podczas włączania nadajnika na odbiorniku świeci się zielona dioda która zaraz potem znika i świeci się na czerwono.
Odbiornik w hexacopterze to fr sky X8R a nadajnik w pilocje to fr sky XJT

W razie potrzeby mogę wysłać zdjęcie drona lub zdjęcia z ustawień w pilocie.
Z góry dziękuje z pomoc ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sie 2016, 08:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 520
Robiłeś wg tego filmiku?

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sie 2016, 09:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 lip 2015, 16:49
Posty: 12
Film raczej nie pomoże - dotyczy odbiorników bez telemetrii.
Jeśli po włączeniu nadajnika na odbiorniku nie świeci się zielona dioda(szybko 'miga') to znaczy że nie zbindowałeś poprawnie.
W X8R można wybrać tryb bindowania za pomocą zworki. Chociaż jeśli nie korzystasz z 2 odbiorników na raz to binduj bez zworki - jak każdy nadajnik z telemerią (przełączniki na xjt na off).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 sie 2016, 11:39 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 sie 2016, 08:18
Posty: 4
Lokalizacja: Duszniki Zdrój
na nadajniku przełączniki są na off bindowałem ze zworkami na 7i 8 kanale i bez też. jak włączam to świeci się zielona i odrazu znika i miga czerwona.
na pilocie też jeżeli suwaki nie są na samym dole to wyskakują różne alerty i jeżeli się ich nie pominie to cały czas świeci się zielona.

EDIT - scalenie

To jest ktoś kto
będzie mi w stanie pomóc?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 sie 2016, 21:22 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2014, 18:01
Posty: 184
Lokalizacja: Polska
mrozilla pisze:
Zauważyłem też, że jeden potencjometr ma lekki luz gdy kręci się nim lewo-prawo.


Rozwiązałem problem, więc napiszę, może innym się przyda. Luz na potencjometrze był spowodowany niedokręconą śrubką w metalowej tulei, na którą zakłada się plastikową obudowę potencjometru, wystarczyło wszystko rozebrać, prawidłowo złożyć i luz, który był bardzo irytujący zniknął.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 sie 2016, 21:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 520
Arkadiusz009pl pisze:
na nadajniku przełączniki są na off bindowałem ze zworkami na 7i 8 kanale i bez też. jak włączam to świeci się zielona i odrazu znika i miga czerwona.
na pilocie też jeżeli suwaki nie są na samym dole to wyskakują różne alerty i jeżeli się ich nie pominie to cały czas świeci się zielona.

EDIT - scalenie

To jest ktoś kto
będzie mi w stanie pomóc?


Alerty możesz wyłączać naciskając przycisk MENU z prawej strony wyświetlacza.
Ja swoją apke bindowałem w następujący sposób:
Zworka na 7 i 8 kanał włączając radio trzymałem przycisk z tyłu w nadajniku, odbiornik oczywiście też włączony po chwili radio się z bindowało.Wyłacząsz radio, odbiornik i wyciągasz zworkę. Po poprawnym zbindowaniu w nadajniku czerwona dioda ma świecić a zielona bardzo szybko migać, oczywiście przy włączonym odbiorniku. W odbiorniku ma także migać zielona dioda.
Jak możesz nagraj filmik jak to robisz, może gdzieś popełniasz błąd

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 sie 2016, 21:37 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 sie 2016, 08:18
Posty: 4
Lokalizacja: Duszniki Zdrój
Dobra rozwiązane. usterka była w ustawieniach pilota, do tej pory nwm co to było ale zrobiłem nowy model tylko tym razem na 02 po ustawiłem tak samo jak to robiłem wcześniej i zadziałało. dziękuję wszystkimi za pomoc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 sie 2016, 22:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 520
Arkadiusz009pl pisze:
usterka była w ustawieniach pilota

Możesz jaśniej opisać, aby inni wiedzieli

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 sie 2016, 22:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1183
Lokalizacja: Gdynia
Arkadiusz009pl, Bezzałogowy statek powietrzny nie może mieć "Pilota" bo byłby już załogowy. ty jesteś Operatorem, a to co trzymasz w ręku to nie pilot (bo nie sterujesz telewizorem) tylko Aparatura zwana często "apką" (nie mylić z aplikacją mobilną).
może to szczegół, ale trzymaj się nazewnictwa.

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT F-650 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 sie 2016, 19:24 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 sie 2016, 08:18
Posty: 4
Lokalizacja: Duszniki Zdrój
Problem rozwiązał się sam jak w aparaturze utworzyłem nowy model od nowa i zbindowałem z odbiornikiem i wszystko działa poprawnie. co jest dziwne to że porównałem ustawienia wcześniejsze i teraz i jest dokładnie to samo a nie chciał się wcześniej zbindować poprawnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1798 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: marek67 i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.