Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 25 sie 2019, 10:37


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 11 lut 2019, 09:08 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2012, 10:22
Posty: 309
Lokalizacja: Sokolniki/Łódzkie
Czy ktoś z was ugryzł temat zastosowania LRS w nadajniku Jeti model DS 14 lub 16? Bo jak wiadomo nie mają one oryginalnie wyjścia PPM i należy samemu wyprowadzić... Czy ktoś już to przerabiał i lata na Jeti?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lut 2019, 09:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12275
Lokalizacja: Mikoszewo
Ale znaczy z czym masz problem? Ponoć w instrukcji jest dokładnie opisane skąd wziąć sobie PPM'a:


_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lut 2019, 09:40 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2012, 10:22
Posty: 309
Lokalizacja: Sokolniki/Łódzkie
Chodzi mi czy u nas w kraju ktoś lata i jak się sprawuje Jeti + LRS...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lut 2019, 09:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12275
Lokalizacja: Mikoszewo
A, dane statystyczne - to sorry, nie pomogę.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 lut 2019, 15:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3344
Lokalizacja: Olsztyn
RCkopter, jeśli ktoś lata to nie znajdziesz go na tym forum. Tutaj ludzie latają głownie na Turnigy, Flyskayach Taranisach i mały procent na innych wynalazkach. Jak chcesz opinię o DS-16 to szukaj forum gdzie ludzie latają klasycznie modelami szyboli, samolotów sylwetkowymi, "gigantami" i helikami... Jeti robi bardzo dobre aparatury, bardzo wysokiej jakości a w parze idzie wysoka cena której 99,9% ludzi latającej FPV nie zapłaci bo nie potrzebują takiej precyzji albo zwyczajnie wolą latać na modowanym Turnigy a za kasę jaka kosztuje DS-16 4-6 samolotów FPV do latania hobbystycznego. Moim marzeniem jest DS-16 ale wolał bym chyba kupić FrSky Horusa X12S bo do FPV będzie praktyczniejsza ponieważ obsługuje moduły w obudowie standardu JR.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 lut 2019, 20:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2082
Jak ktoś ma jeti to nawet nie wie co to jest lrs. :)

cytat z sąsiedniego forum:

jak latacie w F3F tak z 10cm od swojego nosa to być może Taranis się nada. ;) :) Ale jak w F5J co poniektórzy latają w odległości 1km lub dalej od siebie i do tego mając drzewa między modelem a nadajnikiem to ja bym nie ryzykował.

Futaba, Jeti, Graupner.


Tera to siara mieć taranisa :))


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 lut 2019, 10:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 639
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Taranis siara czy nie, ja mojemu QX7 z full Crossfire jakoś ufam :-P

_________________
Hangar: De Stik x2.5
ZOHD Dart na sterydach vmax 200km/h
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 lut 2019, 12:53 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2012, 10:22
Posty: 309
Lokalizacja: Sokolniki/Łódzkie
Ja w zasadzie to Jeti mam do innego latania ;-) i pytałem tak przy okazji czy ktoś przerabiał temat.
Obrazek
Model to Extra RC-Pilot'a 2,7m, ZDZ 112cm3, CentralBOX 200 i czujnikami telemetrycznymi m.in. poziom paliwa, wariometrem, czujniki temp., czujnikami obrotów.
Ale do FPV używam właśnie FlySky 9 z er9x

Edytuj posty!

Widzę że jest opcja taka jak na zdjęciu
Qlrs TX podpiąć do Jeti RX po przez PPM :-)
Obrazek
Obrazek
Ale gdzieś widziałem w sieci że ktoś zrobił z druku 3d ramkę, którą można przykręcić do obudowy Jeti i wpinać moduły LRS. I to jest jako druga opcja, najwygodniejsza...
Obrazek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 lut 2019, 21:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3344
Lokalizacja: Olsztyn
RCkopter, czy odbiorniki Jeti mają wyjście sbus albo ppm ?
Jeśli mają to możesz zrobić sobie retransmisję i dajesz LRS na kawałku kija obok siebie, sporo osób tak lata.
Nie wiem czy QLRS obsłuży retransmisję, ale eLeReS obsługuje bez problemu.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 lut 2019, 21:59 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2012, 10:22
Posty: 309
Lokalizacja: Sokolniki/Łódzkie
Odbiorniki Jeti mają wyjście PPM. A Qlrs powinien obsłużyć... Ale póki co polatam FPV na FlySky'u :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.