Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 14 lis 2018, 00:05


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 03 lis 2018, 18:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 paź 2018, 09:41
Posty: 14
Lokalizacja: opole
Witam.Mam problem z wyborem aparatury RC,obecnie używam aparatury RadioLink T8FB 8 kanałowej.Przymierzan się do FPV dlatego szukam aparatury która ma przejrzyste menu i jest łatwa w ustawieniach.Zwróciłem uwagę na aparaturę
RadioLink Aparatura AT10II + R12DS 12CH Mode 2 , tego samego producenta ciekaw jestem opini na jej temat.Obecnie uczę się latać na Volantexie Ranger G2 1600 oraz na volantexie Raptor EX 2000.Nie chciałbym popełnić błędu w doborze aparatury bo jest to niemały wydatek.Może ktoś podzieli się ze mną swoimi doświadczeniami z tą aparaturą,lub doradzi inny produkt.

_________________
pedro-56 ZIELONY


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 lis 2018, 09:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sie 2014, 09:19
Posty: 288
Lokalizacja: Warszawa/ Zachod
Tutaj jest mały test porównawczy: https://www.youtube.com/watch?v=YnAAv3Kxslk

Wygląda na solidne radio.

Edit: byłem przez ostatnie parę dni w Shenzhen (niedaleko jest ich fabryka) i rozmawiałem z przedstawicielem. Mogę przywieźć dokładnie to radio w dobrej cenie.

_________________
Pozdrawiam,
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 lis 2018, 17:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 paź 2018, 09:41
Posty: 14
Lokalizacja: opole
Japim, Witam Panie Przemku , oczywiście byłbym zainteresowany zakupem tej aparatury po przystępnej cenie:)Mam jednak pytanie ,jaka byłaby cena tej aparatury i czy razem z odbiornikiem i PRM-01?

_________________
pedro-56 ZIELONY


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 lis 2018, 02:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sie 2014, 09:19
Posty: 288
Lokalizacja: Warszawa/ Zachod
Wszystkie szczegóły z kolegą Pedro obgadane. A radyjko leży i czeka na podróż :)
20181108_101116-1_20181109091843848.jpg
20181108_101116-1_20181109091843848.jpg [ 62.61 KiB | Przeglądany 238 razy ]

_________________
Pozdrawiam,
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 lis 2018, 18:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3039
Lokalizacja: Warszawa
Wypisz wymaluj Futaba ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 10 lis 2018, 23:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 12:44
Posty: 1584
Lokalizacja: Skierniewice
No w sumie wyglada tak jak moja futaba t10-cap, tylko tansza :)

_________________
Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian T.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 11 lis 2018, 08:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 paź 2018, 09:41
Posty: 14
Lokalizacja: opole
Bardzo fajna już nie mogę się doczekać doczekać:))

_________________
pedro-56 ZIELONY


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 11 lis 2018, 21:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 20 cze 2017, 07:47
Posty: 19
Lokalizacja: Goleszów
Będziesz zadowolony ;-)
Jest to bardzo fajna apka, dość przyjazna dla użytkownika choć czasem trochę upierdliwa w obsłudze, kwestia przyzwyczajenia :mrgreen:
Latam ( także się uczę ) na tym radiu 3 modelami:

1. Kopter F450 na kontrolerze Pixhawk i odbiorniku Radiolink R10DS
2. Skyshadow S800 na kontrolerze Omnibus_F4ProV2 i odbiorniku eLeReS V2
3. Mini Talon na KFC32F3_INAV

Dla 2 i 3 używam retransmisji na eLeReS MAX
Wszystko działa bez problemu.

Jeśli myślisz o FPV zacznij myśleć o retransmisji ponieważ jak podaje producent to zasięg odbiornika R12DS to ok 4000m (w zależności od warunków atmosferycznych i terenowych).
Kolega Kowal jakiś czas temu potwierdził ten zasięg ;-)
viewtopic.php?f=4&t=27950&p=401385&hilit=radiolink+at10#p401385

Wszystko zależy jak daleko będziesz chciał latać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 08:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 paź 2018, 09:41
Posty: 14
Lokalizacja: opole
Jestem początkujący , dlatego też mam pytanie co to jest retransmisja ?do czego służy?jak die to instaluje?
Będę wdzięczny za info.

_________________
pedro-56 ZIELONY


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.