Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 15 paź 2018, 12:07


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 06 sie 2018, 00:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9164
Lokalizacja: Bytom
Racja. Zapomniałem o tym że D3..D7 mogą być używane jako wejścia BIN. Przerzucę conf3 i 4 na A0 i A1.

Edit: jest.
Soft Konwertera eLeReS v 2.07
Conf-3 (FrSky-D / S.PORT) - na A0
Conf-4 (S.PORT Retransmisja / Direct) - na A1

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 sie 2018, 00:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6538
Lokalizacja: Polska
No to i pinout do niego
Komentarz: Pinout dla wersji firmware v2.07
eleres_adapter_pinout_v207.png
eleres_adapter_pinout_v207.png [ 614.6 KiB | Przeglądany 485 razy ]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 sie 2018, 00:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9164
Lokalizacja: Bytom
Jeszcze przydałby się komentarz kiedy używać wyjścia telemetrii inverted a kiedy z D10

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 sie 2018, 01:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6538
Lokalizacja: Polska
miś pisze:
Jeszcze przydałby się komentarz kiedy używać wyjścia telemetrii inverted a kiedy z D10

Oj, tu by sie wiecej komentarzy przydalo, ale nie chce zaciemniac obrazu. Moze kto inny pokusi sie o pelniejszy 'manual'.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 sie 2018, 10:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1320
Lokalizacja: Lubelskie
v2.07 o 2.06 różni się tylko sposobem konfiguracji czy jeszcze coś? bo już nie chce mi się kolejny raz tego rozbierać :-D

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 sie 2018, 11:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9164
Lokalizacja: Bytom
Niczym, tylko piny CFG-3 i CFG-4 przeniosłem. Nie musisz wgrywać 2.07 jak masz 2.06.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 paź 2018, 02:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1320
Lokalizacja: Lubelskie
Dzięki miś, wszystko działa i tak się zbierałem odpisać że zapomniałem :-) Mam tylko problem z miernikiem napięcia - coś takiego tylko starsza wersja do 17V kupiony z 3 lata temu, albo więcej: https://www.aliexpress.com/item/1PC-Vol ... autifyAB=0
Jak MAX dostanie sygnał z Taranisa i zacznie nadawać to miernik zajoba dostaje, jest sens to jakoś ekranować czy może znasz jakiś taki podobny mierniczek co by działał?
Ewidentnie to MAX go ubija bo czasami na najniższej mocy działa :lol:


Może przy okazji wymieniłbym na coś co lepiej w słońcu widać. Alarmu nie kombinowałem bo jest w samym MAXie, ale dobrze czasem zerknąć i widzieć ile paliwa zostało w przekaźniku.

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.