Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 27 maja 2017, 11:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 28 paź 2016, 22:05 
Offline

Rejestracja: piątek 05 sie 2016, 19:24
Posty: 84
Lokalizacja: Gliwice
Witam!
Może to nieistotna kwestia, ale wolę się upewnić..
Kupiłem złożonego quada na ramie 450. Tuż przed moim kupnem poprzedni właściciel zaliczył glebę przez co musiał wymienić jedno z ramion.
Teraz są dwa białe, jedno czerwone i jedno czarne. Dziś oglądając moją maszynę zauważyłem, że czarne ramię jest inaczej wyprofilowane przez co ten jeden silnik jest trochę wyżej od pozostałych.
Czy ma to jakiś istotny wpływ na parametry lotu czy raczej w niczym to nie przeszkadza?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 paź 2016, 22:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6554
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Na Twoim miejscu, zmienił bym jednak na takie samo (kolor bez znaczenia), chodzi o kształt/ długość. Domyślam się, że są to typowe ala DJI, plastikowe, więc są tanie.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 paź 2016, 22:22 
Offline

Rejestracja: piątek 05 sie 2016, 19:24
Posty: 84
Lokalizacja: Gliwice
dokładnie te plastikowe. Te trzy pierwotne są wyprofilowane tak że dolna część silnika jest trochę poniżej górnej płytki ramy. Zaś właśnie to jedno wymienione ramię ma silnik na równi z górną płytą. Właśnie wydaje mi się, że nie do końca wskazane używanie różnych ramion.....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 paź 2016, 22:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6554
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wymień dla spokoju, koszt kilka zł, a szkoda się później bujać z ewentualnymi problemami. Szkoda czasu. Przy okazji, weź sobie jedno na zapas za jedną przesyłką. Łatwo się łamią, jeśli nie są oryginalne.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 paź 2016, 17:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 22:54
Posty: 1667
Lokalizacja: Góry Świętokrzyskie
Oczywiście, że ma wpływ. Rama powinna być symetryczna.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 paź 2016, 21:02 
Offline

Rejestracja: piątek 05 sie 2016, 19:24
Posty: 84
Lokalizacja: Gliwice
No i właśnie tak mi się wydawało :-) Czyli trzeba dla pewności kupić cały komplet :-) Dziękuję Panowie za porady i udanych lotów :-)!!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 lis 2016, 13:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 14 lut 2013, 23:12
Posty: 803
Lokalizacja: Warszawa
Najlepiej to kupić całą rame za 50 zł.
CP też może się przydać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.