Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 13 gru 2017, 13:43


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 26 wrz 2010, 13:20 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16297
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
zakupiłem i złożyłem sobie tego sprzęta z DE i wygląda to tak jak poniżej....oraz zdjęcie nikonem P1, okolica nieciekawa fotograficznie, robione u mnie pod domem.


okolica.jpg
okolica.jpg [ 132.42 KiB | Przeglądany 922 razy ]

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...
Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 13:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4866
Lokalizacja: skąd
S kąt te gumy amortyzujące masz Polska czy de ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 13:26 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16297
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Były w komplecie, też szukałem w kraju aby wsadzić do FC i mojej trzęsącej ramy ale nigdzie nie namierzyłem i kupowałem z kolegami na mk.de

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 17:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 13:53
Posty: 5746
Lokalizacja: Wrocław
Rurek pisze:
też szukałem w kraju aby wsadzić do FC i mojej trzęsącej ramy ale nigdzie nie namierzyłem i kupowałem z kolegami na mk.de

prosze bardzo: http://www.model-fan.com.pl/index.php?k ... ortyzatory

jednak ceny nie są zbyt zachęcające :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 17:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 14 cze 2010, 17:26
Posty: 323
Lokalizacja: Mielec
Rurek, ile to ustrojstwo waży ? bo widzę, że z alu jest zrobione ;-)

_________________
Ale ja się nie znam więc nie ponoszę odpowiedzialności za skutki wynikłe z jakichkolwiek decyzji podjętych na podstawie moich wypowiedzi :-)

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 17:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 13:53
Posty: 5746
Lokalizacja: Wrocław
Co ta okolica taka zamazana :?:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 18:51 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16297
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
ECO400 pisze:
....

jednak ceny nie są zbyt zachęcające :roll:


Dobre są - w porównaniu do zamówienia w mk.de....chcąć zamówić tylko te gówienka to z przesyłką wychodzi 80zł u dojczów.....

Sławek pisze:
Rurek, ile to ustrojstwo waży ? bo widzę, że z alu jest zrobione

80gr z hakiem ale chyba ważyłem bez serw, zaktualizuję jutro pomiar :-) ale wydaje mi się że robiłem symulacje obciążenia przy pierwszych lotach rurkokoptera i dawałem 200g balastu jako symalacja gimbala i gopro...

ECO400 pisze:
Co ta okolica taka zamazana

A dlatego że jest to jedna z pierwszych amatorskich zupełnie prób....amatorszczyzna przede wszystkim ze względu na brak zdalnego wyzwalania migawki, jeszcze nie dorobiłem serwa do tego ficzeru a mój aparacik nie ma opcji time-lapse..tylko ordynarny timer....miałem 10 sekund żeby się dźwignąć :mrgreen: i pewno na ostrej windzie w górę te zdjęcie :-) a ekspozyzja tego popołudnia była coś około 1/125 więc za wolno....

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 19:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9001
Lokalizacja: Bytom
Zamiast cisnąć serwem to wyprowadź sobie kabelki z aparatu. No chyba że nie chcesz go rozbierać, to daj serwo, ale do tego koniecznie sprężysty popychacz, a serwo podpięte do wylotu SERVO3 na FC, nigdy prosto do odbiornika :!:

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 20:01 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16297
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
a kabelki to czym bym zwierał? RCswitchem czy może FC ma taki ficzer? Aaaa...chyba kojarzę...te dwa pady przy buzerze, tak?
A jak skumać które punkty w aparacie łączą? no bo do połowy jest fokus a wciśnięcie na maksa to migawka...

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 20:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9001
Lokalizacja: Bytom
To trza przetestować. Często jak zewrzesz fokus z wyzwoleniem, i oba naraz zetkniesz z masą to robi normalnie zdjęcie. Czasami wystarczy tylko ten główny do masy i też jest OK. Jak nie zadziała to trzeba na zewnątrz kombinować z układem opóźniającym, ale to też jest do zrobienia w miarę prosto.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 21:01 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16297
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
nie napisałeś do czego to zwierać? do RCswitcha czy do tego czegoś na płytce FC?

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 21:02 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16297
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
nie napisałeś do czego to zwierać? do RCswitcha czy do tego czegoś na płytce FC?

Edicao: plizz usuńcie dubelka Panowie Moderatorzy

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Ostatnio zmieniony niedziela 26 wrz 2010, 21:47 przez Rurek, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 21:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9001
Lokalizacja: Bytom
na początek między sobą, czyli na samym aparacie. Jak zadziała, to wtedy będziesz podłączał do FC...
Żeby nie było niejasności to przycisk w aparacie bedzie miał 3 wyprowadzenia, z czego jedno na masie aparatu. dolutuj 3 druty i kombinuj.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 21:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 02:25
Posty: 5802
Lokalizacja: Radzionków
Tak jak mowi Misiek, jedne aparaty potrzebuja zwartego focusa + migawka, inne nie. Dziala jednak zawsze. Zdjecia robisz za pomoca jednego z kanalow led FC.

_________________
pozdrawiam
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 wrz 2010, 21:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 08:39
Posty: 4866
Lokalizacja: skąd
A znowu inne muszę mieć mostek dopiero wtedy kiedy podpinamy do quada bo inaczej uruchamiamy aparat a on robi zdjęcia lub w ogóle nie chce robić bo musi mieć zwarte 2 stopnie razem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.