Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 18 cze 2018, 18:37


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 17 gru 2017, 11:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 cze 2014, 20:29
Posty: 104
Lokalizacja: Bochnia
Witam.
Zakupiłem sobie do zabawy takie FC:
https://hobbyking.com/media/catalog/pro ... 2_high.jpg

próbuje to połączyć z odbiornikiem V8FR-II porzy pomocy połączenia PWM, konfigurując wszystko w INAV. Kontroler ładnie się programuje ale za nic nie chce się odbiornik z nim komunikować.
Kilka zrzutów ekranu z inava:
https://drive.google.com/open?id=17mDSy ... hh_fNFfo8C
https://drive.google.com/open?id=18a9lw ... nW_1hTUKHh
https://drive.google.com/open?id=1Ft3dg ... HLkZg8KSci
https://drive.google.com/open?id=1-01ff ... BX-zHJDOIy
https://drive.google.com/open?id=14tGJt ... gBgSM7zBS3

Odbiornik z fc połączony: ch1 odbiornika z ch1 kontrolera i tym kanałem zasilany odbiornik ( zasilanie z kontrolera - sam kontroler zasilany z beca regulatora ) ch2 odbiornika z ch2 kontrolera itd..

Macie Panowie jakieś pomysły, sugestie ???


Temat ogarnięty, choć niezrozumiały, wszystko ruszyło jak ustawiłem w inav na ppm :shock:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 gru 2017, 13:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8400
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
kurzy79 pisze:
Odbiornik z fc połączony: ch1 odbiornika z ch1 kontrolera i tym kanałem zasilany odbiornik ( zasilanie z kontrolera - sam kontroler zasilany z beca regulatora ) ch2 odbiornika z ch2 kontrolera itd..


Żle

Zobacz https://drive.google.com/file/d/18a9lwE ... TUKHh/view
Kanał 1 lub drugi odpowiada silnikowi, 3 lewej lotce, 4 prawej

Jak masz aparaturę ustawioną? Miksery?

Editt
Tak, to jest ponoś jakaś przypadłość ostatnich wersji inav
Sam się z tym borykam, ale przez sbus, ale nie jestem pewny, czy odbiornik nie jest felerny. Jeszcze to sprawdzę w wolnej chwili i wgram starą wersję.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 gru 2017, 15:35 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 cze 2014, 20:29
Posty: 104
Lokalizacja: Bochnia
teraz jak juz mam komunikację odbiornika z fc to kanały poukładam chociaż jest meksyk :mrgreen:
Teraz nagle "bez powodu" zaczęło na czerwono świecić "navigation is safe"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 gru 2017, 16:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8400
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wiki i jedziesz punkt po punkcie ;-)
Bo tak się nie połapiesz na początku, gdzie znowu jest jakiś błąd

https://github.com/iNavFlight/inav/wiki

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 gru 2017, 17:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 cze 2014, 20:29
Posty: 104
Lokalizacja: Bochnia
Adrián pisze:
kurzy79 pisze:
Odbiornik z fc połączony: ch1 odbiornika z ch1 kontrolera i tym kanałem zasilany odbiornik ( zasilanie z kontrolera - sam kontroler zasilany z beca regulatora ) ch2 odbiornika z ch2 kontrolera itd..


Żle

Zobacz https://drive.google.com/file/d/18a9lwE ... TUKHh/view
Kanał 1 lub drugi odpowiada silnikowi, 3 lewej lotce, 4 prawej


To na wyjściu kontrolera. Na wejsciu ch1 odbiornika - ch1 kontrolera itd bo tak to np gaz miałem na lotkach

Adrián pisze:
Wiki i jedziesz punkt po punkcie ;-)
Bo tak się nie połapiesz na początku, gdzie znowu jest jakiś błąd

https://github.com/iNavFlight/inav/wiki


reset kontrolera pomógł i ustawienie od nowa ale to 5 minut pracy

Teraz muszę to poukładać w kabince i czekać na jakąś pogodę do oblotu ale jak się okaże że ten kontroler sobie radzi do zabawy koło nogi to będzie miło tym bardziej że na HK kupiłem go za 20 zł z darmową przesyłką :-D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 gru 2017, 18:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8400
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
kurzy79 pisze:
To na wyjściu kontrolera.

Tak.

Aparatura w miksach na AETR

kurzy79 pisze:
jak się okaże że ten kontroler sobie radzi do zabawy koło nogi to będzie miło

Jak działa, to będzie sobie radził, nie tylko koło nogi.

Dołóż kiedyś gps i masz całą masę bajerów.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 gru 2017, 18:29 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 cze 2014, 20:29
Posty: 104
Lokalizacja: Bochnia
Adrián pisze:

Dołóż kiedyś gps i masz całą masę bajerów.



GPS idzie odrazu, chce mieć wskazania szybkości i strzałkę do domu jak się w krzakach pogubię.

Wszystko złożone ale po uruchomieniu pojawia się duży problem: FC łapie takie zakłócenia że po 3-4 ruchach serwami najpierw znikają parametry z osd a po chwili znika obraz. Pojawia się dopiero po wyłączeniu i ponownym włączeniu zasilania :-/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.