Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 16 sty 2018, 20:08

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: piątek 22 gru 2017, 21:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 sie 2016, 18:33
Posty: 31
Lokalizacja: Paris
To najprawdopodobniej mamy to samo. Ja bralem z UK po tym jak utopilem F3 w jeziorze i 3ci PWM zdechl po paru dniach, trzeba mi bylo cos na szybko zeby wymienic FC i padlo na to. Tak mam sbus tylko ja wrzucilem XM+, teraz juz jest troche manuali do tego Omnibusa, jak bralem jakos na swieta wielkanocne to kompletnie nic a nic nie bylo, wygrzebalem tylko schemat i trzeba bylo na domysly skladac. I pamietam ze mialem problem z throttle, reagowal dopiero od okolo 20-25% i tez troche sie zeszlo zeby znalezc przyczyne


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 gru 2017, 21:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7465
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
No ja tak samo jechałem ze swoim. No nic, grunt, że do przodu, bo chwilami myślałem, że odpuszczę, jak więcej z niego problemów niż pożytku.

Powoli składam resztę klocków, gimbal muszę ustawić, pomalować ramę i jakoś to zamocować i zrobię próbny lot. U mnie siedzi w kopterze 400--450, dlatego tak zależało mi na inav, żeby mieć pełne wsparcie dla gps i wszystkich tych nowych bajerów.
Dopiero się okaże, czy wszystko jest ok.
Ale jak na razie, na sucho działa wszystko prawidłowo, to co już ustawiłem.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 gru 2017, 21:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 sie 2016, 18:33
Posty: 31
Lokalizacja: Paris
A powiedz mi jak rozwiazales sprawe zasilania FC ? bo jezeli mamy to samo to trzeba zasilac to z beca 5V (bo nie ma wbudowanego) na piny GND i VBAT, tylko pozniej skad wziac pin zeby odczytac napiecie jezeli VBAT jest zajety ? czy moze jest jakis inny sposob do podlaczenia FC i wtedy tylko plusa z bateri na pin VBAT ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 gru 2017, 22:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1202
Lokalizacja: Lubelskie
Adrián, masz tą płytkę: https://www.banggood.com/Omnibus-F4-Pro ... rehouse=CN
Kupiłeś jeszcze jakąś inną? Możesz polecić coś pod iNAV?
?
A ten (załącznik)? Nie wchodzi do niego czy jeszcze wtedy jak kombinowałeś to go nie było?


screen.2017-12-22 (6).jpg
screen.2017-12-22 (6).jpg [ 21.16 KiB | Przeglądany 132 razy ]

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 gru 2017, 23:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2013, 09:08
Posty: 419
Lokalizacja: Śląsk
tomaszallprint pisze:
... I pamietam ze mialem problem z throttle, reagowal dopiero od okolo 20-25% i tez troche sie zeszlo zeby znalezc przyczyne



tomaszallprint
Czy możesz przybliżyć, co było przyczyną? O ile jeszcze pamiętasz.
Nie mam co prawda Omnibusa, ale podobny problem mam na Naze32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 gru 2017, 23:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7465
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zasilanie fc mam z beca z esc. Oczywiście tylko z jednego. Takie miałem, to uzylem.
Jeszcze nie podłączyłem vbat

Tak, mam z ww linka. Soft był, ale sbus mi nie działał. Teraz jest ok.
Nie miałem jeszcze f4, więc nie bardzo mam co polecić.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 gru 2017, 00:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 sie 2016, 18:33
Posty: 31
Lokalizacja: Paris
brodziek, trzeba wklepac komende do CLI zeby obnizyc wartos, z tego co pamietam jest to wartosc min_check. Po obnizeniu tej wartosci u mnie wszystko dzialalo jak nalezy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 23 gru 2017, 10:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7465
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
W sumie mam PDB, takie jak na obrazku z emax, to może z niego zasilę fc. Jeszcze zobaczę co z tym zrobić. To najmniejszy problem.

http://blog.dronetrest.com/content/imag ... v5-FPV.jpg

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.