Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 21 wrz 2018, 05:45


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 06 paź 2017, 14:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3864
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
FC za niecałe 23zł https://www.banggood.com/16x16mm-Super_ ... mds=search

Zrobię z niego stabilizację do samolotu, z buzz i ledami. Może uda się pokombinować z mapowaniem i da się podłączyć GPS jakoś

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 15:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4248
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Wersja z OSD "na pokładzie" https://www.banggood.com/Teeny1S_F3-1616mm-betaflight-STM32F3-Flight-Controller-Integrated-OSD-BEC-p-1148984.html

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 15:07 
Offline

Rejestracja: sobota 01 lip 2017, 11:56
Posty: 13
Lokalizacja: Warszawa
[quote="Kowal"]Wersja z OSD "na pokładzie" [b][url]https://www.banggood.com/Teeny1S_F3-1616mm-betaflight-STM32F3-Flight-Controller-Integrated-OSD-BEC-p-1148984.html[/url][/b][/quote]

Ma osd, ale chodzi na 1S tylko.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 15:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4248
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
"Chodzi" i na 10S :mrgreen: Nie ma "własnego" BEC-a i trzeba zasilić z 5V :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 15:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Z 5v pewnie się zjara. W specyfikacji do 4.2V
Sam się nad tym zastanawiam, ale jakiś bec lub step down trzeba do tego mieć

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 15:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3864
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Adrián pisze:
Z 5v pewnie się zjara. W specyfikacji do 4.2V
Sam się nad tym zastanawiam, ale jakiś bec lub step down trzeba do tego mieć


https://www.banggood.com/Diatone-Mini-2 ... 32859.html

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 16:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
O dzięki, to już jest komplet :-)
Doczytam i może się skuszę, bo mam co najmniej dwa zastosowania.

F4 z osd 34 zł https://m.banggood.com/Teeny1S_F4-16x16 ... ether-auto

Do kompletu mini gps https://m.banggood.com/Smallest-Mini-Du ... 08587.html

Editt
Jak się nad tym zastanawialem, to lepiej wychodzi https://m.banggood.com/Micro-20x20mm-Be ... 32495.html na bec i filtr lc. Mniej kabli i mniejsza waga a cena nie taka zła.

_________________
Mój kanał na YT


Ostatnio zmieniony piątek 06 paź 2017, 16:43 przez Adrián, łącznie zmieniany 3 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 17:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3202
Lokalizacja: Olsztyn
pma_ i Adrián licytujecie się na tanie FC a pytanie zasadnicze czy będzie na nich działał inav i eLeReS po sbus ;)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 17:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Fakt tego nie wiem, ale dla mnie niech chociaż inav działa :-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 18:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 746
Lokalizacja: Kraków
Adrián pisze:
Fakt tego nie wiem, ale dla mnie niech chociaż inav działa


Te mini FC ostatnio widzę że pracują na sofcie omnibusa f4
Cytuj:
betaflight_3.0.1_OMNIBUSF4

nawet to podają w opisie, więc INAV powinien teoretycznie to ładnie ogarniać ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 18:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
Ból że nie mają żadnego uarta :(
Więc z gpsa nici
Edit : ok ten drugi ma nawet chyba


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 19:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Właśnie ten drugi chyba ma.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 20:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 746
Lokalizacja: Kraków
ma uarta, ale ten uart zostanie zjedzony na potrzeby sbusa/satalitki niestety.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 20:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3864
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
volender pisze:
ma uarta, ale ten uart zostanie zjedzony na potrzeby sbusa/satalitki niestety.

jestes pewien? bo majac sbus/... jaki jest wyprowadzac tego samego uarta?

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 paź 2017, 21:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 746
Lokalizacja: Kraków
w tym ostatnim co Adrian zapodawał to chyba tak, bo wszystko jest opisane jako uart 1... ale mogę się mylić ;)
ale w tej cenie (nie licząc kodów) na ebaju można wziąć http://www.ebay.com/itm/Betaflight-Omni ... 2556230219


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.