Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 22 lip 2019, 11:18


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 642 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43
Autor Wiadomość
Post: wtorek 18 cze 2019, 21:42 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 551
Lokalizacja: Warszawa
Ech dobra to chyba odpuszczę :)
Znalazłem stary konfigurator w czeluściach githuba i pozmieniam tylko to co chciałem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 lip 2019, 12:04 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 960
Lokalizacja: Warszawa
Wybaczcie że pytam bez weryfikacji, ale czas nagli. Czy polecacie jakiś konkretny kompas, który zadziałałby z KFC32F3?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 lip 2019, 12:06 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 551
Lokalizacja: Warszawa
Sorry za odpowiedź nie na temat ale koniecznie potrzebujesz kompas?
Inav świetnie sobie radzi z GPS. Nawet w dokumentacji generalnie odradzają


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 lip 2019, 19:02 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 960
Lokalizacja: Warszawa
Sprawdzane na dwóch kablach, na obu działa klasyczny eleres.

CONFIGURATOR 2.2.0

2019-07-07 @ 19:58:30 -- Running - OS: Windows, Chrome: 74.0.3729.169, Configurator: 2.2.0
2019-07-07 @ 19:58:32 -- Serial port successfully opened with ID: 1
2019-07-07 @ 19:58:32 -- MultiWii API version received - 2.2.0
2019-07-07 @ 19:58:32 -- Flight controller info, identifier: INAV, version: 2.0.1
2019-07-07 @ 19:58:34 -- Loaded release information from GitHub.
2019-07-07 @ 19:58:42 -- No configuration received within 10 seconds, communication failed

Testowane zarówno na chromowym konfiguratorze jak i na wersji samodzielnej.

Dioda D4 świeci na czerwono, dioda D7 świeci na biało, dioda D1 niebieska przy porcie USB miga na niebiesko z częstotliwością ~1Hz (tuż po podłączeniu do portu USB miga szybko na przemian z zieloną D2).

Coś tam czytałem o flashowaniu procesora, ale czy na prawdę jest to konieczne? Moja sztuka jest kupiona z drugiej ręki, kilka dni temu.

EDIT

Jak to mówią "Na co ślepemu oczy" Jak byk stoi w opisie konfiguratora 2.2

"This version of INAV Configurator is intended to be used only with INAV firmware 2.2 families. INAV 2.1 is supported on a basic level, INAV 2.0 is not supported at all"

Więc jakby problem rozwiązany.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 lip 2019, 09:57 
Offline

Rejestracja: środa 18 cze 2014, 10:38
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Cześć, czy planowana jest konstrukcja KFC32F4/F7 ?

Pytam ponieważ rozwój opr. INAV jest szybki i obiecujący, natomiast obecnie posiadam KFC32FTB którego oryginalne oprogramowanie zostało porzucone na wersji v72 ze wskazaniem, że nie będzie dalej rozwijane z uwagi na INAV, które jest po prostu ciekawsze. Tak więc użytkownicy FTB muszą zadowolić się wersją INAV 1.7.3 i konfiguratorem 1.9.3.

No nic, jest jednak KFC32F3, fajna płytka, prostsza jednak zgodnie z informacją z wiki INAV "Boards based on STM32F3 CPUs will be supported till INAV 2.1.0. So they are not recommended for new builds." Okazuje się że płytka F3 też nie będzie już oficjalnie wspierana.
Szkoda bo sprzęt spod ręki Marcina to rewelacja i chciałoby się żeby tak szybko nie umierał.
Jest jakakolwiek szansa na nową konstrukcję opartą o proc. F7 z wbudowanym eleresem i resztą bardzo udanego osprzętu ? Pozdrawiam serdecznie!

_________________
Pozdrawiam, Marcin.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 lip 2019, 12:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4066
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Plany są ale nie takie pośpieszne. A co do tego do kiedy F3 będzie działać... miało być 2.1 a jest 2.2.1 i nadal działa. Generalnie nie chodzi o szybkość procka co o miejsce we flash. Na razie się mieści, zobaczymy jak długo. Prace na F7 pewnie ruszą niedługo ale to nie miesiąc czy dwa...

Druga sprawa to że sam używam w starym skrzydle iNav 1.7.3 i nadal lata tak samo dobrze ;-)

Btw. Do inav 1.7.3 lepiej używać GUI 1.7.x.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lip 2019, 21:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 lut 2010, 12:42
Posty: 171
Lokalizacja: Szczecinek
Mam pytanie podlaczyłem KFC32F3 do komputera ustawiłem kolejność kanałów i sygnature eleresa i wszystoko ładnie widzę jak się drążki ruszają ale jak wejdę w zakładkę MIXER i wybiorę typ Airplane nie mogę zapisać mikserów, diody niebieska i zielona gasną i tracę połączenie z KFC. Co robię nie tak ?

_________________
łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lip 2019, 21:17 
Offline

Rejestracja: środa 11 mar 2015, 18:21
Posty: 150
Usun drugi silnik, kiedyś ktoś o tym wspominał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lip 2019, 21:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 lut 2010, 12:42
Posty: 171
Lokalizacja: Szczecinek
Usunołem drugi silnik , pomogło na tyle że moge zrobic save & reboot ale ustawienia miksera nie zapisują się, i zakładka pozostaje pusta

_________________
łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lip 2019, 21:39 
Offline

Rejestracja: środa 11 mar 2015, 18:21
Posty: 150
Lipa, znalazłem tylko tyle viewtopic.php?p=525630#p525630
A gdyby ponownie wrzucić fw z wyczyszczeniem wszystkiego i zacząć od ustawienia miksera? I przy okazji napisz która wersja inava i konfiguratora... Jutro sprawdzę u siebie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lip 2019, 21:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 lut 2010, 12:42
Posty: 171
Lokalizacja: Szczecinek
Hm posiedziałem chwilę i dopatrzyłem się ze w KFC mam INAV 2.1.0 sciągnołem odpowiedni konfigurator i jakoś udalo mi sie miksery ustawić, zostane na razie na tej wersji bo flashowanie na 2.2.1 tez mi nie wychodzi :(
Dzięki za pomoc

_________________
łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lip 2019, 22:05 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 551
Lokalizacja: Warszawa
Przeflaszowalem dwa KFC na 2.2 śmiga pięknie
Trzeba się tylko posłuchać instrukcji zrobić full erase najlepiej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 642 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.